شماره ۱۹۱ آتیهنو منتشر شد؛
ماراتن مزد ۹۸/ اصلاحات پارامتریک در بوته نقد
شماره جدید هفتهنامه آتیهنو به مذاکرات تعیین حداقل دستمزد سال آینده، طرح اصلاحات پارامتریک قانون تامین اجتماعی و موضوعاتی دیگر میپردازد.
به گزارش ایلنا، داستان جلد یکصد و نود و یکمین شماره هفتهنامه آتیهنو اختصاص به آغاز جلسات و مذاکرات داغ تعیین حداقل دستمزد سال آینده دارد: «ماراتن مزد ۹۸» و پاسخ به این پرسش که نقطه اتصال خواستهها و پیشنهادهای متنوع کارگران و کارفرمایان کجاست؟ ...در بخشی از این گزارش میخوانیم: «تعیین حداقل مزد کارگران برای سال۹۸ را میتوان یکی از چالشبرانگیزترین دورههای ماراتُن تکراری دستمزد در یک دهه اخیر بهحساب آورد. هفته گذشته بالاخره بعد از چند جلسه گفتوگوی نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت در کمیته مزد شورای عالی کار، هزینههای سبد معیشت خانوارهای کارگری در سال جاری، ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۲۶۲ تومان محاسبه شد و این عدد به امضای هر سه طرف ضلع مثلث مزدی رسید. افزایشی که بسیاری امیدوارند این عدد مبنای چانهزنیهای دستمزد میلیونها نیروی کار قرار گیرد...»
گزارش آتیهنو از واکنشها به طرح اصلاحات پارامتریک قانون تامیناجتماعی دیگر عنوان مهم این شماره را به خود اختصاص داده است:«اصلاحات پارامتریک در بوته نقد» در این گزارش آمده است: «طرح اصلاحات پراسنج (پارامتریک) قانون تامیناجتماعی را مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نهم بهمنماه به مجلس برده و بر این ادعا استوار است که نسخه شفابخشی برای نجات صندوق بازنشستگی تامیناجتماعی از وضع نامتعادل منابع و مصارف و خطر بحران قریبالوقوع ناشی از آن دارد. درونمایه این طرح که ظاهرا بر تغییر چند ماده از قانون تامیناجتماعی دست گذاشته، این است که کارگران ایرانی زودتر از همتایان خود در دیگر کشورها بازنشسته میشوند، باید فرمول کنونی اما قدیمی و فاقد کارایی محاسبه مستمری بازنشستگی را تغییر داد و جلو انواع و اقسام بازنشستگیهای پیش از موعد و معافیتها را که منجر به تخلفهای بیمهای و تضعیف منابع حوزه تامیناجتماعی میشود گرفت...»
سایر عناوین این شماره عبارتند از:
دلها برای رفع محرومیتها بتپد (فرازهایی از بیانیه رهبر انقلاب در چهل سالگی انقلاب اسلامی)
موانع ارزانسازی سفر کارگران (آتیهنو وضعیت گردشگری حقوقبگیران را در آستانه شروع ماه پایانی سال بررسی کرد)
دست اندازهای درمان سرطان (گزارشی درباره تبعات فقدان راهنماهای بالینی درمان سرطان برای بیماران و بیمههای درمانی)
داد بیجا، بیداد است (یادداشت علی حیدری نایب رییس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی درباره ضرورتها و نیز پیش نیازهای اصلاحات پارامتریک)
چند پیشنهاد به دولت در مذاکرات مزدی (یادداشتی از حمید حاجاسماعیلی؛ کارشناس بازار کار و اقتصاددان)
وقت تصمیمهای شجاعانه مزدی است! (یادداشتی از مرتضی افقه؛ اقتصاددان)
محرومداری بهجای فقرزدایی!؟ (بررسی تحلیلی لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور از منظر رفاه و تامیناجتماعی)
دستمزدها باید براساس سبد معیشت خانوار تعیین شود (یادداشتی از فرامرز توفیقی؛ مشاور عالی کانون شوراهای اسلامی کار و رییس کمیته دستمزد)
جایگاه مبهم بخشخصوصی در تدارک سفر ارزان (یادداشتی از رقیه حاتمی پورفرشی؛ عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران)
شرایط دریافت کمکهزینه ازدواج چیست؟