در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
سبدهای معیشتی جای ترمیم ریالی مزد را نمیگیرند
نماینده کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری در شورای عالی کار با اشاره به آخرین جلسه شورا، تاکید کرد که کمتیه مزدِ شورا به زودی گزارشی مبسوط از کاهش قدرت خرید کارگران از شهریور ماه تاکنون به وزیر کار ارائه میکند.
«ناصر چمنی» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این پرسش که آیا تا این لحظه گزارش کاهش قدرت خرید کارگران از شهریور ماه تاکنون به دست وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسیده است، گفت: وزیر کار در جلسه شورای عالی کار از نمایندگان کارگران خواست تا کمیته مزد شورای عالی کار سریعتر تشکیل جلسه بدهد و گزارشی از کاهش قدرت خرید کارگران از شهریور ماه تاکنون، ارائه کند؛ چراکه گزارش محاسبات شش ماهه ابتدای سال را پیشتر به وزارت کار ارائه کرده بودیم.
عضو هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری، افزود: بر مبانی گزارش قبلی طرفهای مذاکره (گروه کارفرمایی و دولت) کاهش چشمگیر قدرت خرید کارگران را پذیرفتند و توافق شد که هزینههای سبد معیشت ۸۰۰ هزار تومان اضافه شده است. البته انتظار ما از طرفهای مذاکره این است که همکاریهای خود را حول توافقهای پیشین ادامه دهند.
چمنی افزود: البته با روی کار آمدن آقای شریعتمداری فضای مذاکرات سازنده شده است. خود آقای شریعتمداری در جلسه تاکید کردند که کارگران از لحاظ معیشتی در مضیقه هستند و دولت با هدف جبران مافات برای آنها سبدهای معیشتی در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه البته ترمیم مزد با روشهای نقدی ممکن میشود؛ چراکه حداقل مزد فعلی کارگران پس از جهش تورمی اخیر و شوک چهارم تنها ۳۳ درصد از هزینههای سبد معیشت آنان را پوشش میدهد، گفت: همه میدانند که کارگران به ویژه از سال ۹۷ چه مصائبی را تحمل کردهاند و دم برنیاوردهاند. انتظار آنها ترمیم ریالی مزد است. پس تاکید نمایندگان این است که سبدهای معیشتی جای ترمیم ریالی مزد را نمیگیرند. دولت هم به این درک رسیده است و در جلسه دیروز بر این واقعیت خدشهناپذیر صحه گذاشت.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه قطعا در جلسه بعدی شورای عالی کار مستندات بیشتری را برای تکمیل محاسبات ۶ ماهه ابتدایی سالِ کمیته مزد شورای عالی کار ارائه میکنیم و در این زمینه تعارفی نداریم؛ چراکه کارگران تنها برای زنده ماندن میجنگند و نه زندگی کردن، گفت: در جلسه شورای عالی کار از وزیر خواستیم که بیشتر وقت جلسه آینده برای ترمیم مزد اختصاص یابد و کمتر به مسائل حاشیهای بپردازیم. البته بیشتر وقت جلسه هم برای بررسی مسائل معیشتی گذشت و نگذاشتیم که حواشی بر متن غلبه کند.