اعتراض چغندرکاران به کارخانه قند پیرانشهر درباره شیوه اعلام درجه کیفی محصول
هفته گذشته تعدادی از چغندرکاران به شیوه اعلام ناخالصی محصول خود اعتراض کردند. به اعتقاد آنها میزان ناخالصیها بالا اعلام میشده و سپس کیفیت چغندر پایین محاسبه میشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هفته گذشته اخبار اعتراضاتی از سوی چغندرکاران پیرانشهر منتشر شد. در همین رابطه، سلمان قدرتی (رییس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی) گفت: مشکل و اعتراضات اخیر کشاورزان (که تعدادشان به حدود ۴۰ الی ۵۰ نفر میرسد) به رویه افت (میزان ناخالصی) و عیار زدن (کیفیتسنجی) کارخانه قند پیرانشهر بازمیگردد.
وی ادامه داد: رویه معمول این است که کارخانهها با استفاده از دستگاههای مخصوص و با حضور ناظران نظام صنفی کشاورزی اقدام به تعیین افت (ناخالصی) و عیار (کیفیت) چغندر تحویلی کشاورزان میکنند. اصولا در زمان تحویل محصول باید در حضور مسئولان استاندارد، کارشناسان نظام صنفی کشاورزی و تعدادی از متخصصان، دستگاههای مرتبط تعیین افت یا همان ناخالصی کالیبره (سرویس) شوند اما در این کارخانه بدون استفاده از این دستگاهها، اقدام به تعیین ناخالصی میشده است.
قدرتی اظهار داشت: اعتراض کشاورزان هم به این بود که میزان ناخالصیها بالا اعلام میشده و کیفیت چغندر پایین محاسبه میشده است.
رییس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی در خصوص نتیجه اعتراضات چغندرکاران گفت: پیرو اعتراضات و پیگیری کشاورزان و همراهی مسئولان نظام صنفی کشاورزی، هفته قبل فرمانداری پیرانشهر برای حل و فصل ماجرا مداخله کرد و بعدا قرار شد در کنار حضور کارشناسان نظام صنفی، نمایندهای هم از سوی کشاورزان برای تعیین ناخالصی و کیفیت محصولات تحویلی کشاورزان تعیین شده که در زمان تحویل محصول در کارخانه حضور داشته باشد.
قدرتی در پایان، تصریح کرد: با این وجود، این راهکار ارائه شده نمیتواند دائمی باشد چراکه بهترین معیار برای تعیین ناخالصی این است که از همان وسایل و ابزارهای مورد استفاده همگان برای تعیین ناخالصی استفاده شود و انتظار میرود مسئولان کارخانه آنها را در اختیار ناظران محصول کشاورزان قرار دهند.