خبرگزاری کار ایران

عضو شورای شهر مطرح کرد:

بیش از ۳۲ درصد کودکان کار مورد آزار جسمی، روحی و جنسی قرار می‌گیرند/ ابتلای ۵ درصد از کودکان به ایدز/شرایط نامساعد در زمین‌های برنجکاری و کارگاه‌های پرسکاری

بیش از ۳۲ درصد کودکان کار مورد آزار جسمی، روحی و جنسی قرار می‌گیرند/ ابتلای ۵ درصد از کودکان به ایدز/شرایط نامساعد در زمین‌های برنجکاری و کارگاه‌های پرسکاری
کد خبر : ۶۳۲۶۴۵

رئیس کمیته اجتماعی با بیان اینکه تخمین آمار دقیق در رابطه با تعداد کودکان کار ممکن نیست، گفت: برخی کارشناسان آمار تعداد کودکان کار را بیش از سه میلیون تخمین می‌زنند و این رقم برای تهران ۲۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، الهام فخاری در شصت و نهمین جلسه شورای شهر در نطق پیش از دستور خود به شرایط نامناسب کودکان کار در تهران اشاره کرده و خواستار توجه هرچه بیشتر و زودتر به شرایط کودکان کار شد.

رئیس کمیته اجتماعی با بیان اینکه تخمین آمار دقیق در رابطه با تعداد کودکان کار ممکن نیست، گفت: برخی کارشناسان آمار تعداد کودکان کار را بیش از سه میلیون تخمین می‌زنند و این رقم برای تهران ۲۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود.

فخاری با بیان اینکه اغلب کودکان کار از نظر هویتی ثبت نشده‌اند و همین باعث می‌شود آمار دقیقی از تعداد آنها وجود نداشته باشد، افزود: براساس اظهارات استاندار تهران فقط ۴۰۰ کودک کار در تهران شناسایی شده‌اند و براساس اظهارات مدیرکل بهزیستی استان تهران هم‌اکنون در مراکز بهزیستی ۳۸۰۰ کودک و در مراکز متعلق به شهرداری یک هزار کودک نگهداری می‌شوند.

عضو شورای شهر با اشاره به مقاوله‌نامه‌هایی که توسط ایران در زمینه کار کودک به امضا رسیده است، ادامه داد: دو مقاوله‌نامه از ۸ مقاوله‌نامه سازمان جهانی کار به موضوع کار کودک اختصاص دارد و در قانون کار جمهوری اسلامی ایران نیز کار کودکان زیر ۱۵ سال منع شده است.

وی ادامه داد: اشتغال به کار یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر کودک به عنوان کودک خانه‌دار و لزوم پیشگیری از صدمات جبران ناپذیری که به آینده این کودکان وارد می‌شود ضرورت توجه به کودکان کار را بیش از پیش برای ما مشخص می‌کند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه بیشترین آسیب متوجه دخترانی است که به عنوان کودک کار در خیابان کار می‌کنند، افزود: ممکن است با طرح جمع‌آوری کودکان کار تعداد ازدواج‌های زیر ۱۵ سال دختران به شکل تصاعدی بالا برود. براساس مطالعات وزارت بهداشت در رابط با شیوع ایدز که روی هزار کودک و خیابان در شهر تهران انجام شده است ۴.۵ درصد آنها به ایدز مبتلا بودند.

وی ادامه داد: رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران نیز اعلام کرده است که ۴ تا ۵ درصد از کودکان کار و خیابان به ایدز مبتلا هستند. یک سوم کودکان ۱۰ تا ۱۴ ساله و دو سوم ۱۵ تا ۱۸ ساله هستند و بیش از ۳۲ درصد کودکان کار مورد آزار جسمی، روحی و جنسی قرار می‌گیرند.

فخاری با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد ۵ درصد از پسران دارای سابقه مصرف مواد بوده‌اند و این درصد در بین دختران نزدیک به یک درصد است، گفت: ۷۲ درصد از این کودکان بی‌سواد و یا کم‌سواد هستند. ۱۳ درصد کودکان کار و خیابان در تهران اصلا مدرسه نرفتند. ۶۰ درصد از کودکان خیابانی به دلیل فقر، اعتیاد و ناآگاهی والدین راهی خیابان‌ها می‌شوند. رشد فقر در کودکان کار و خیابان از سال ۸۴ تا ۸۸ روند صعودی داشته است.

عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی با بیان اینکه کودکان کار از هفت صبح تا پنج بعد از ظهر در زمین‌های برنج‌کاری غیراصولی اطراف بهشت زهرا با دستمزد روزی فقط ۲۵ هزار تومان کار می‌کنند، افزود: این کارگران بیشتر بین ۱۰ تا ۱۵ سال سن دارند. کودکان هفت یا هشت ساله هم در کارگاه‌های پرسکاری برای ۱۱ ساعت کار فقط ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.

عضو شورای شهر در رابطه با شرایط محل کار این کودکان افزود: این کارگاه‌ها غیر استاندارد و آسیب‌زا بوده و صدای بسیار بلند دستگاه‌ها، هوای آلوده، خطر قطع عضو و تنبیه شدید فیزیکی از مسائل رایج در این کارگاه‌ها رایج است. کودکان زباله‌گرد نیز بدون دستکش در سطل‌های زباله خم می‌شوند و در معرض ابتلا به بیماری‌هایی همچون ایدز، هپاتیت، گزاز، حصبه، سالک پوستی، انگل‌های روده‌ای، اسهال خونی، فلج اطفال ، زانودرد و کمردرد هستند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر طرح‌های جمع‌آوری کودکان کار و خیابان را فاقد تاثیرگذاری و به نوعی پاک کردن صورت مساله خوانده و گفت: به جای رویکرد حذف کودکان باید کودکان کار را به مراکز حمایت کننده معرفی کرد. این رویکرد جایگزین به توانمندسازی و ارتقای مهارت‌های اجتماعی در کنار حمایت‌های درمانی، مشاوره‌ای و تغذیه‌ای اعتقاد دارند.

وی افزود: طی بررسی‌های صورت گرفته مناطق ۲، ۴، ۵، ۱۲، ۱۴، ۱۵، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ دارای تعداد بیشتری از کودکان خیابانی هستند و مراکز حمایتی پرتو در این مناطق تشکیل شده‌اند اما نکته مهم این است که آیا تنها متولی رسیدگی به کودکان خیابانی شهرداری و بهزیستی است؟

عضو شورای شهر در انتها سازمان‌های مردم نهاد را موثرترین نهاد حمایتی کودکان کار دانسته و با بیان اینکه باید تسهیلات بیشتری به این سازمان‌های مردم‌نهاد تعلق گیرد افزود: ایمنی و بهداشت کودکان باید به عنوان اصلی‌ترین مساله مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز