خبرگزاری کار ایران

مدیرکل بیمه بیکاری؛

پیگیری مشکل بنگاه‌های اقتصادی در صدر برنامه‌های وزارت کار است

پیگیری مشکل بنگاه‌های اقتصادی در صدر برنامه‌های وزارت کار است
کد خبر : ۵۵۴۴۳۳

به گفته مدیرکل بیمه بیکاری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رصد، پیگیری، شناسایی و بررسی و حل و فصل مشکلات بنگاههای اقتصادی مشکل دار در اولویت فعالیت ها و اقدامات این وزارتخانه قرار دارد و از اولویتهای کاری کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید استانها و کارگروه ملی به شمار می رود.

به گزارش ایلنا، کریم یاوری مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رصد، پیگیری، شناسایی و بررسی و حل و فصل  مشکلات بنگاههای اقتصادی مشکل دار در اولویت  فعالیت ها و اقدامات  وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و از اولویتهای کاری کارگروههای تسهیل و رفع موانع  تولید استانها و کارگروه  ملی به شمار می رود.

وی بابیان اینکه چتر حمایت اجتماعی از کارگران بیکار شده قبلا شاغل گسترده تر شده است  و حمایت ها افزونتر گردیده‌ است، گفت: هم اکنون  حدود دویست و بیست هزار نفر از کارگران که بدون میل و اراده از کار بیکار شده اند زیر چتر حمایت  مقرری بیمه بیکاری قرار دارند.

یاوری ادامه داد: علی رغم افزایش تعداد و هزینه های مقرری بگیران بیمه بیکاری با اتخاذ تدابیر راهبردی از جمله هدایت مقرری بگیران بیمه بیکاری به اشتغال مجدد صرفه جویی در منابع بیمه بیکاری حاصل شده است.

این مقام مسئول وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نسبت تعداد کل مقرری بگیران بیمه بیکاری به کل بیمه پردازان اجباری حدود کمی بیش از 2 درصد است، گفت: بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی بنگاه  از کار بیکار شوند، با تایید شورایعالی کار تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می گیرند.

یاوری گفت: هر گونه تغییر یا بازسازی خط تولید، جابجایی کارگاه و ماشین آلات به منظور کاهش وابستگی و بهینه کردن تولید در راستای سیاستهای اقتصادی و اجتماعی دولت تغییر ساختار تلقی و با تایید شورایعالی کار کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می گیرند.

وی ادامه داد: در همین راستا کلیه وزارتخانه‌ها و سازمانهای دولتی که به نحوی از انحاء پروانه  کسب و کار و موافقت  اصولی و اجازه  تاسیس واحد های تولیدی و صنعتی و کشاورزی و خدمات فنی را صادر می نمایند موظفند بیمه شدگانی را که  " مقرری بیمه بیکاری"  دریافت  می نمایند بر اساس معرفی واحد های کارو امور اجتماعی جهت اخذ مجوز کسب و کار و موافقت اصولی در اولویت  قرار دهند.

مطابق جدول ماده 7 قانون بیمه بیکاری کارگران مجرد حد اقل 6( شش) و حد اکثر سی و شش(36) و کارگران متاهل حد اقل دوازده(12) و حداکثر پنجاه ( 50) ماه با داشتن شرایط سابقه پرداخت حق بیمه و حق بیمه بیکاری و سابقه کاری و داشتن سایر شرایط قانون بیمه بیکاری- می توانند از حمایت اجتماعی بیمه بیکاری برخوردار شوند و مقرری بیمه بیکاری از روز اول بیکاری قابل پرداخت است.

یاوری افزود: برهمین اساس سازمان  آموزش فنی و حرفه ای مکلف است تا آموزش مهارتهای مورد نیاز " بازار کار" و نیز باز آموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری را در اولویت قرار دهد و زمینه ارتقاء مهارت آنان را فراهم نماید.

وی بابیان اینکه هزینه های مربوط به باز آموزی و تجدید و ارتقاء مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری از حساب بیمه بیکاری پرداخت  می‌گردد، افزود: در اصلاح قانون و آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری" تبصره  ماده 30 قانون کار" مبنی بر تکلیف دولت با توجه به اصل بیست و نهم قانون اساسی مبنی بر " ایجاد صندوق بیمه بیکاری"مورد توجه قرار خواهد گرفت.

این مقام مسئول وزارت کار گفت: با تشکیل کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید در استانها و نیز کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید در کشور مدت زمان  رسیدگی به وضعیت بنگاههای اقتصادی مشکلدار کاهش یافته است.

وی افزود: حدود  شانزده هزار نفر از مقرری بگیران  بیمه بیکاری طی شش ماهه سالجاری برای کسب مهارتهای فنی و حرفه ای و باز آموزی مهارت و تجدید مهارت  به مراکز آموزش فنی و حرفه ای معرفی شده اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز