خبرگزاری کار ایران

یک حقوقدان و وکیل دادگستری مطرح کرد:

رواج عنوان جعلی «مرخصی اجباری» در روابط کار

رواج عنوان جعلی «مرخصی اجباری» در روابط کار
کد خبر : ۵۱۲۶۹۴

یک حقوقدان و وکیل دادگستری می‌گوید اصطلاح مرخصی اجباری جعل عنوان است چرا که نه در قوانین استخدامی و نه در قوانین حمایتی چنین موضوعی وجود ندارد و از این بابت اگر کارگری به صورت غیر ارادی از حضور در محل کارش منع شود نباید از مطالبات مزدی او هیچ مبلغی کسر شود.

مشکلات صنفی کارگران دیگر تنها به اخراج، پرداخت نشدن دستمزد، تعطیلی کارگاه و یا ناقص بودن سوابق بیمه‌ای محدود نمی‌شود، اکنون چند ماهی است که کارگران که برای بیان مشکلات صنفی خود با ایلنا تماس می‌گیرند از دغدغه جدیدی تحت عنوان مرخصی اجباری حرف می‌زنند؛ اینکه به تصمیم کارفرما درهای کارگاه به روی آنها بسته شده و همگی برای مدت معینی راهی مرخصی اجباری شده‌اند و معلوم نیست کارفرما مطالبات مزدی این ایام را چگونه با آنها حساب و کتاب کند؟!؟!

در همین رابطه «مسعود نجم الساداتی» حقوقدان و وکیل دادگستری در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: اصطلاح مرخصی اجباری جعل عنوانی است که نه در قوانین استخدامی و نه در قوانین حمایتی  همچون قانون کار به آن اشاره شده است.

وی با بیان اینکه در مبحث سوم از فصل سوم قانون کار با موضوع «تعطیلات و مرخصی‌ها» تنها دو نوع مرخصی «استحقاقی» و استعلاجی با حقوق داریم،  گفت: اصطلاح مرخصی اجباری از زمانی وارد حیطه روابط کار شد که بحران اقتصادی گریبانگیر حوزه تولید شد از این رو هیچ ارتباطی میان این مفهوم جدید الورود و جعلی با قانون کار وجود ندارد.

این حقوقدان در ادامه افزود: تعطیلی کارگاه بر اساس اراده کارفرما  به هر دلیلی که باشد جزء مرخصی‌های کارگران محسوب نمی‌شود و البته باید گفت که تا خود کارگر درخواست مرخصی ندهد این تعطیلی جزء مرخصی‌های وی محسوب نمی‌شود.

نجم الساداتی با بیان اینکه حتی در صورت تعطیلی کارگاه باید حقوق کارگران اعم از مزد و سنوات پرداخت شود، تصریح کرد: از این رو کارفما نمی تواند از این بابت هیچ مبلغی از دستمزد کارگران کسر کندو اگر کارگر در این رابطه شکایتی مراجع حل اختلاف ادارت کار ارائه دهد رای به نفع وی صادر می‌شود و کارفرما مکلف زاست که کلیه مطالبات وی را پرداخت کند.

وی افزود: کارفرما در این شرایط تنها در صورت تعلیق قرارداد کارگر می‌تواند مزد و مزایای وی را پرداخت نکند که موارد آن در ماده 14 تا 20 قانون کار آمده است.

این حقوقدان در پایان با بیان اینکه اصطلاح مرخصی تابستانی هم ناشی از شناخته نشدن قانون کار است، افزود: اساسا چیزی به نام مرخصی تابستانی وجود ندارد  و کارفرما مجاز نیست که به این عناوین کارگاه خود را تعطیل کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز