معاون وزیر تعاون:
آموزش های مهارتی باید منجر به اشتغال شود
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید، دوره های آموزشی فنی و حرفه ای باید به گونه ای برنامه ریزی شود که خروجی آن اشتغال باشد.
به گزارش ایلنا، سیدحمید کلانتری روز دوشنبه در آیین گشایش پنجمین همایش ملی و بین المللی مهارت آموزی در سالن تلاش تاکید کرد: پسندیده نیست سرمایه های کشور صرف آموزش هایی شود که اشتغال به دنبال ندارد.
وی افزود: با هماهنگی پایدار آموزش فنی و حرفه ای و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مهارت آموزان می توانند در پایان آموزش ها اشتغال داشته باشند.
کلانتری با بیان اینکه مهارت ها باید متناسب با نیاز کار جامعه باشد، یادآور شد: لازم است نگاه ارزشی مدرک گرا تغییر کرده و مهارت های آموزشی ارزشمند تلقی شود تا به توسعه اشتغال بانجامد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از نگاهی که دارندگان مدرک تحصیلی را ارزشمند تر از دارندگان مهارت می دانند، افزود: نظام آموزشی باید در جهت اشتغال تغییر رویه دهد و دارندگان مهارت محترم شمرده شوند.
کلانتری از ارایه حدود 600 هزار ساعت آموزش به نیروهای فعال در بخش تعاون در سالجاری خبر داد و گفت که این آموزش ها ادامه خواهد یافت.
کلانتری ارایه آموزش به تعاون کاران را حایز اهمیت دانست و افزود: آموزش به تعاون کاران ارتقای عملکرد تعاونی ها را به همراه دارد.
وی با اشاره به وجود پنج هزار نفر در مدیریت تعاونی ها گفت: همه این نیروها به دریافت آموزش های لازم نیاز دارند ، چرا که ارایه آموزش های فنی و حرفه ای در قالب تعاونی ها نتیجه بهتری به همراه دارد.
وی اظهار کرد: در صورتی که بین خروجی آموزشهای فنی و حرفهای و شرکتهای تعاونی پیوند و ارتباط شکل بگیرد قطعا مثمرثمر خواهد بود.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نباید سرمایهگذاری خود را صرف آموزش افرادی کنیم که پس از فارغالتحصیلی جایگاهی برای اشتغال ندارند، ادامه داد: آموزشهای فنی و حرفهای باید به گونهای برنامهریزی شود که افراد دارای شغل به جامعه وارد شوند.
کلانتری عنصر آموزش را در تشکیل بنگاههای تعاونی موثر خواند و گفت: آموزش سازوکار ساختاریافتهای برای پایدار کردن مهارتآموزان فنی و حرفهای در قالب یک اشتغال پایدار است و موجب ارتقای کیفیت و بهرهوری در تعاونیها میشود.
وی بیان کرد: تعاونیها با آموزش متبلور میشوند و میتوانند در جهت بهرهبرداری هرچه بیشتر برای ارتقاء اعضای خود اقدام کنند.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به کارکرد تعاونیها خاطر نشان کرد: تعاونیها نهادهای مردمی هستند که سرمایههای کوچک مردم را در کنار هم جمع میکنند و در قالب یک تشکل بزرگتر همافزایی میآفرینند در نتیجه موجب تولید در مقیاس بالاتر، صرفهجویی در اقتصاد و توسعه عدالت اجتماعی میشود.
به گفته کلانتری تعاونیهای ایران از نظر ارزش افزوده و رشد اقتصادی سهم بسزایی در تولید ملی دارند و سالانه نزدیک به ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار بازدهی اقتصادی و ارزش افزوده ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه مدیران تعاونی و اعضای آنها نیازمند آموزشهای مهارتی هستند، تصریح کرد: در وزارت کار هماهنگی خوبی میان معاونت اشتغال، معاونت امور تعاون و حوزه مهارتهای فنی و حرفهای به وجود آمده و این ارتباط تنگاتنگ به پیشبرد اهداف در حوزه بازار و مهارتآموزی کمک خواهد کرد.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: آموزشهای فنی و حرفه در قالب بنگاههای تعاونی به پایداری اشتغال کارجویان ایجاد میشود.
کلانتری در پایان از وجود ۱۰۳ هزار واحد فعال تعاونی در کشور خبر داد و گفت: این تعداد تعاونی یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کردهاند.
گفتنی است پنجمین همایش ملی و بین المللی مهارت آموزی و اشتغال با هدف فرهنگ سازی برای گسترش آموزش های مهارتی در تهران آغاز به کار کرد. این همایش نقش مهمی در مدیریت آموزش های فنی و حرفه ای، توسعه مدیریت دانش و مشارکت ذینفعان دارد.