چمنی خواستار شد:
آیین نامه کانونعالی انجمنهای صنفی کارگران پیش از انتخابات اصلاح شود
درآستانه تشکیل انتخابات هیات مدیره و بازرسان جدید کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری، یک عضو هیات مدیره این کانونعالی خواستار آن شد تا برگزاری این مجمع عمومی به بعد از روشن شدن وضعیت آیین نامه این نهاد صنفی موکول شود.
«ناصر چمنی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در حالی به برگزاری مجمع عمومی انتخابات اعضای هیات مدیره و بازرسان جدید کانون عالی انجمن های صنفی کارگری نزدیک میشویم که از سه سال پیش تاکنون آیین نامه فعلی مربوط به این تشکل صنفی کارگری ماهیت دموکراتیک خود را از دست داده است.
وی ادامه داد: آنزمان به اصرار وزارت کار مجمع عمومی برای بازبینی آیین نامه فعالیتهای انجمنهای صنفی کارگری برگزار شد و در نهایت نمایندگان انجمن های صنفی وقت مجبور شدند تا به اعمال برخی تغییرات رای دهند.
چمنی در توضیح این ماجرا گفت: و با وجود آنکه همان زمان اعضای حاضر در مجمع به این تغییرات پیشنهادی وزارت کار رای ندادند اما در نهایت مسئولان وقت این وزارتخانه با این استدلال که اصلاح آیین نامه نیازی به موافقت مجمع عمومی ندارد، تغییرات مورد نظر خود را اعمال کردند و در دولت یازدهم نیز مسئولان این وزارت خانه هیچ گامی برای اصلاح تغییر ایجاد شده برنداشتند.
به گفته این فعال صنفی کارگری براساس آیین نامهای که با فشار و اعمال نظر مسئولان وزارت کار تغییر کرده و هنوز هم به قوت خود باقیاست؛ باید به ازای هر 15 انجمن صنفی، یک نماینده برای شرکت در مجامع مربوط به انتخابات هیات مدیره و بازرسان کانون عالی انجمنهای صنفی معرفی شوند که همین موضوع باعث غیر دموکراتیک شدن کارکرد مجامع انتخاباتی این تشکل عالی صنفی شدهاست.
وی با اشاره به اعتراضات غیر رسمی شمار قابل توجهی از انجمنهای صنفی در توضیح این وضعیت گفت: ایراد کار آنجاست که در شمار قابل توجهی از شهرهای کوچک هنوز انجمنهای صنفی کارگری تشکیل نشدهاند که بتوانند براساس آیین نامه عمل کنند و در نتیجه تا زمانی که این وضعیت ادامه دارد؛ هر 5 انجمن صنفی میتوانند یک نماینده برای انتخابات کانون عالی معرفی کنند که وضعیت بهصورت سیتماتیک به ایجاد یک انتخابات غیر دموکراتیک میانجامد.ضمن اینکه در نحوه تشکیل برخی انجمنها در شهرهای بزرگ تردیدهای جدی بوجود آمده است.
چمنی تصریح کرد: از آنجا که نهادهای صنفی کارگری برپایه فعالیت دموکراتیک استوار شدهاند باید این وضعیت پیش از برگزاری هر گونه انتخاباتی تغییر کند؛ زیرا در شرایط موجود این احتمال وجود دارد که انجمن های صنفی کارگری مستقر در شهرهای کوچک به صورت سیستماتیک از حق حضور در مجامع عمومی انتخاباتی کنار گذاشته شوند.
وی افزود: به همین دلیل ضروری است تا پیش از برگزاری مجمع عمومی پیش روی و انتخاب اعضای هیات مدیره و بازرسان کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری، با توجه به اینکه زمان کافی نیز وجود دارد لازم است مجمع عمومی درتاریخ دیگری و پس از تصویب آیین نامه جدید برگزار شود.