نگاهی به آمار کارگاههای مشکل دار در سال ۹۱؛
میراثی که دولت دهم برای کارگران برجای گذاشت
در آستانه شروع چهارمین سال دولت یازدهم هنوز سایه مشکلاتی که از زمان دولت گذشته به واحدهای تولیدی تحمیل شده است، برسر کارگران شاغل در این واحدها سنگینی میکند.
به گزارش ایلنا، چیزی به شروع چهارمین سال فعالیت دولت یازدهم باقینمانده است در این میان سایه مشکلات واحدهای تولیدی در حالی هنوز بر سر جامعه کارگری ایران سنگینی می کند که بخش قابل توجهی از این مشکلات میراث برجای مانده از مدیران دولت گذشته است.
این رویکرد سفسطهآمیز رقبای سیاسی دولت در حالی است که مرور آمارها و گزارشهای رسمی استخراج شده ازعملکرد دولت پیشین نشان میدهد، بخش قابل توجهی از مشکلات امروز کارگران ریشه در وضعیت نابسامانی دارد که از اواخر دولت دهم به واحدهای صنعتی و به تبع آن کارگران شاغل در این کارگاهها سرایت کرد.
آمار و گزارشهای مورد اشاره بخشی از بسته اطلاعاتی هستند که در همان واپسین سال فعالیت دولت دهم توسط یکی از دستگاههای دولتی تهیه شده بودند.
152 کارگاه با 22 هزار کارگر معادل با طلبی 544 میلیارد تومانی از دولت دهم
برپایه بخشی از این آمارها تنها در سال 91 تعداد 152 واحد تولیدی در 20 استان کشور بابت مطالبات معوقه خود بالغ بر 544 میلیارد و 464 میلیون تومان از دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی بستان کار بودهاند و به همین ترتیب سایه مشکلات مالی پیش آمده برای آنها بر سر 22 هزار و 835 کارگری که از طریق فعالیت در یکی از این واحد نانآور خانواده خود محسوب میشده، سنگینی کرده است.
مطابق این اطلاعات استانهای اصفهان، آذبایجان غربی و زنجان مناطقی بودهاند که همزمان بیشترین تعداد واحدها بستانکار با بیشترین تعداد کارگر و بیشترین حجم طلب پرداخت نشده در آنها قرار داشته است.
اشتغال 12 هزار کارگر در 40 کارگاه خصوصی سازی شده مشکلدار
همچنین قسمت دیگری از این اطلاعات جمعآوری شده به وضعیت واحدهای مشکلداری اشاره شده که تا زمان گردآوری این اطلاعات به بخش خصوصی واگذار شده بودند و تا آن موقع در کل ارزش بدهیهای آنها مبلغی بیش از یک هزار و 861 میلیارد تومان برآورد شده بود.
برپایه این آمارها تا سال 91 در سطح 17 استان کشور تعداد 40 واحد خصوصیسازی شده به عنوان واحد مشکلدار ثبت شدهاند که از این تعداد 35 واحد در قبل از دولت نهم (کابینه اول احمدینژاد) و 5 واحد دیگر بعد از شروع دوران هشت ساله ریاست جمهوری او به بخش خصوصی واگذار شدهاند.
مطابق این اطلاعات در مجموع این واحدها 12 هزار 699 کارگر مشغول به کار بودهاند که بیشتر به صورتهای قراردادی (7 هزار و 93 مورد) و دائم (5 هزار و 69 مورد) مشغول کار بودهاند.