در بیانیه روز کارگر یک تشکل حامی کودکان کار عنوان شد؛
اخراج کارگران و کار کودکان نتیجه بیعدالتی اقتصادی
یکی از نهادهای اجتماعی فعال در زمینه حمایت از کودکان کار و خیابان در بیانیهای که به مناسبت روز جهانی کارگر صادر کرده است، از پایین بودن دستمزدها، فقدان امنیت شغلی برای کارگران و اشتغال کودکان به عنوان دلایل اثبات توزیع ناعادلانه ثروت در جامعه نامبرده است.
به گزارش ایلنا، «جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان» به مناسبت روز جهانی کارگر بیانیه ای صادر کرده است که در بخشی از آن آمده است: جهان در آشکارترین شکلی به دو سو تقسیمشده است، نود و نه درصد مزدبگیران و ستمدیدگان، و یک درصد، صاحبان قدرت و غارتگران ثروت. در یکسو جدال برای زنده ماندن و پیش رفتن برای یک زندگی انسانی و دنیایی بهتر و در سوی دیگر تحمیل فقر، بیکاری، جنگ، گرسنگی، مهاجرت و ذلت برای بهرهکشی و استثمار و توقف جامعه بشری. رقابت و پیشی گرفتن در غارت و چنگاندازی به منابع ثروت و اندوختههای طبیعی و محصولات کار و فعالیت انسانها و خصوصیسازی و محدود کردن دسترسی همگان به دست آوردهایی همچون آموزش، بهداشت، بیمه و خدمات اجتماعی رایگان که حاصل مبارزات و جانفشانیهای طبقه مزدبگیر و زحمتکشان جوامع بوده است. باوجود گرانی سرسامآور اقلام مصرفی و معیشتی، گرانی لجامگسیختهٔ قیمت شاخصهای انرژی مصرفی مانند آب، گاز، برق و تلفن، حملونقل و دیگر خدماتی که در انحصار دولت است، تابوتوان اقشار و طبقات فرودست را تحلیل برده و جامعه را در آستانهٔ بحران و فاجعه قرار داده است. دسترسی نداشتن به تغذیه مناسب رشد و زندگی و همچنین خدمات درمانی و مراقبتهای روانی، از عواملی است که خشم و عصبیت تودههای جامعه را تشدید کرده است.
در ادامه بیانیه میخوانیم: در کنار افزایش موج اخراجها و بیکار سازیها، شاخص دیگری در حال افزایش است و آن صف بیکاران جدید که بخش عمده آنان فارغالتحصیلان مراکز علمی و دانشگاهی و مهاجرینی است که از اقصی نقاط ایران و کشورهای همسایه به جستجوی نان و آسایش به مراکز و شهرهای بزرگ وارد میآیند. اعتیاد، تنفروشی، خودکشی، وجود میلیونی زندانیانِ پروندههای قضایی معضلات اجتماعی و فجایع دیگری که ریشه در بیعدالتی و توزیع غیرعادلانه ثروت در جامعه داشته و زمینهٔ بروز اعتراضات گردیده است. یکی از شومترین دستاوردهای این شرایط بغرنج و غیرانسانی، به کار کشیده شدن کودکان و به یغما رفتن کودکی میلیونها کودک است.
در پایان این بیانیه آمده است: در گرامی داشت روز جهانی کارگر باید به این وضعیت فلاکتبار اعتراض کرد و برای پایان دادن به آن و در حمایت از کارگران و معلمان و پرستاران و همه کسانی که در پی حقطلبی و دادخواهی ستمدیدگان جامعه برخاستهاند که مقدمترین آنان کودکان و کودکان کار هستند، همصدا و متحد شد.