خبرگزاری کار ایران

واکنش یک فعال کارفرمایی به دستورالعمل شش ماده‌ای میدری:

«آزمونی‌شدن استخدام»‌ عامل تقویت شایسته‌سالاری / الزامات انتقال حساب‌ بانکی شرکت‌های تابعه وزارت کار به استان‌ها‌ / کمبود نیروی ماهر آفت کشور شده است

«آزمونی‌شدن استخدام»‌ عامل تقویت شایسته‌سالاری / الزامات انتقال حساب‌ بانکی شرکت‌های تابعه وزارت کار به استان‌ها‌ / کمبود نیروی ماهر آفت کشور شده است
کد خبر : ۱۵۷۷۸۳۲

فرج الله علیزاده بیان کرد: انتقال حساب‌های بانکی شرکت‌های تابعه وزارت کار به استان‌ها‌ سیاست بسیار خوبی است اما وقتی مقدور است که اختیارات بانک‌های استان افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در واکنش به دستورالعمل شش گانه اخیر احمد میدری به عنوان وزیر کار درباره شرکت‌های تابعه این وزارتخانه و مجموعه شستا و تاکید بر بومی محور کردن مجموعه‌های اقتصادی و تولیدی ذیل صندوق‌های بازنشستگی، بسیاری از فعالان کارگری، بازنشستگی، کارفرمایی و کارشناسان و مقامات واکنش‌‌هایی دادند که عمدتاً در جهت تایید این اقدامات اصلاحی بوده است.

در این رابطه، فرج‌الله علیزاده (عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان شمالی) راهبردهای جدید وزیر کار مبنی بر توسعه منطقه‌ای را مثبت و سازنده ارزیابی کرد و گفت: تصمیماتی مانند به کارگیری نیروی کار از طریق آزمون استخدامی، می‌تواند شایسته‌سالاری را در جامعه ایجاد کند و شرکت‌ها هم می‌توانند نیروهای کارآمدتری جذب کرده و جوانان و افراد جویای کار نیز خودشان را تقویت می‌کنند.

فرج‌الله علیزاده، درباره‌ رویکرد وزیر کار در رابطه با توسعه‌ی منطقه‌ای اظهار کرد: اجرای این سیاست‌ها به‌تنهایی موفق نخواهد بود و لازم است در همه‌ی جنبه‌ها زیرساخت‌های لازم به وجود بیاید. به عنوان مثال اگر بهترین قانون و اداره‌ کار را داشته باشید اما اگر صنعت زیرساخت‌های لازم را نداشته باشد، کاری از پیش نخواهید برد. مگر اینکه همه‌ وزارتخانه‌ها برنامه‌ریزی‌های خود را به گونه‌ای انجام دهند تا این مسئله به نتیجه برسد وگرنه یک وزارتخانه به تنهایی شاید ۲۰ درصد موفقیت کسب کند.

وی درباره‌ی تصمیم وزارت کار مبنی بر انتقال حساب‌های بانکی شرکت‌های تابعه وزارت کار به داخل استان نیز گفت: این سیاست بسیار خوبی است اما وقتی مقدور است که اختیارات بانک‌های استان افزایش یابد. ما نیز به عنوان فعال اقتصادی و بازرگانی در این استان کار می‌کنیم اما حساب‌های ما در تهران نیست. مشکل اصلی این است که اختیارات بانک‌های استان بسیار پایین است و اگر بخواهیم کاری انجام دهیم باید از تهران مجوز گرفته شود که این کار شاید روزها و ماه‌ها زمان ببرد.

علیزاده  با تأکید بر اینکه صنایع بزرگ با بانک‌ها ارتباط گسترده‌ای دارند گفت: اگر این کار به صورت ناقص انجام شود ممکن است صنایع بزرگ را از کار بیندازید. باتوجه به تورم نیاز مالی صنایع و شرکت‌ها چندبرابر افزایش پیدا کرده، پس باید اختیارات استان برای اعطای تسهیلات نیز چندبرابر شده باشد اما این اتفاق نیفتاده است و اگر حساب‌ها در این شرایط به استان منتقل شود به آن صنایع آسیب می‌زند. برای مثال ما هربار می‌خواهیم از بانک‌های استان تسهیلات یا ال‌سی بگیریم اینها باید از تهران مجوز بگیرند و این خیلی زمان بر است اما اگر اختیارات بانک‌های استانی هم بالابرده شود خوب است.

نایب رئیس هیأت مدیره خانه معدن خراسان شمالی درباره‌ بومی‌گزینی در مدیران شرکت‌ها و استقرار مدیران غیربومی در استان محل کار نیز عنوان کرد:‌ این مسئله دو جنبه دارد و در واقع یک شمشیر دولبه است. چرا که وقتی مدیران استانی و بومی باشند. باتوجه به شناختی که از آن‌ها وجود دارد، ارتباطات و توقعات برخی در تصمیماتشان این مدیران اثرگذار است. اما مدیر غیربومی، چنین مشکلی ندارد. عیب این شرایط هم این است که مدیر غیربومی می‌آید و می‌رود و شاید توسعه‌ی اقتصاد منطقه خیلی برایش مهم نباشد. به هر حال این تصمیم خوبی است اما باید معایب و مزایای آن را نیز درنظر گرفت.

وی درباره‌ی با اشاره به دیگر دستور وزیر کار درباره لزوم انجام خریدهای شرکت‌های تابعه وزارت کار از داخل استان نیز گفت: این دستور نیز اقدام مناسبی و در شرایط مساوی اگر خریدها از داخل استان انجام شود، باتوجه به کاهش هزینه‌های حمل و نقل، کمک به اقتصاد محلی به شمار رفته و هزینه شرکت‌ها را نیز کاهش خواهد داد. اما برخی کالاهای صنعتی در داخل استان رونق چندانی ندارد.

عضو اتاق بازرگانی با اشاره به راهبرد وزارت کار مبنی بر انجام مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها از طریق آموزش و پرورش و فنی و حرفه‌ای اظهار کرد: نبود نیروی کار متخصص و ماهر آفتی است که به جان مملکت افتاده است. فعالیت شرکت در حوزه‌ی محصولاتی است که به شرکت‌های صنعتی و های‌تک می‌دهیم. بر این اساس با مدیران شرکت‌های دولتی ارتباط دارم. همه‌ آن‌ها مشکل کمبود نیروی متخصص و ماهر دارند.

علیزاده با حمایت از تصمیم وزارت کار مبنی بر ادغام برخی شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه، گفت: این اقدام می‌تواند مؤثر باشد و اگر فعالیت آن‌ها باهم مرتبط باشد و مکمل هم باشند، می‌تواند موجب بهبود عملکرد آن‌ها شود اما اگر نوع فعالیت و محصول‌شان مرتبط نباشد، زیان‌بار خواهد بود.

این فعال اقتصادی با اشاره به مشکلات حوزه‌ی نیروی انسانی شرکت‌ها، آزمونی‌شدن استخدام‌ها و ضابطه‌مند شدن به کار گیری نیروی انسانی را بسیار کمک‌کننده دانست و توضیح داد: وزیر کار در جلسه‌ی اتاق بازرگانی نیز تاکید کرد که می‌خواهد از طریق آزمون نیروها را جذب کند. اگر چنین باشد شایسته‌سالاری در جامعه ایجاد می‌شود و شرکت‌ها هم می‌توانند نیروهای کارآمدتری جذب کنند و جوانان و افراد جویای کار نیز خود را تقویت خواهند کرد. این امر مهمی است که مغفول مانده و به نظر من حتماً باید این اقدام عملی شود. البته این مسئله در دولت اصلاحات مورد پیگیری قرار گرفت و این تصمیم گرفته شد اما بعدها رها شد.

وی با اشاره به راهبرد وزارت کار مبنی بر انجام مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها از طریق آموزش و پرورش و فنی و حرفه‌ای اظهار کرد: نبود نیروی کار متخصص و ماهر آفتی است که به جان مملکت افتاده است. فعالیت شرکت در حوزه‌ی محصولاتی است که به شرکت‌های صنعتی و های‌تک می‌دهیم. بر این اساس با مدیران شرکت‌های دولتی ارتباط دارم. همه‌ آن‌ها مشکل کمبود نیروی متخصص و ماهر دارند.

علیزاده در پایان رویکرد جدید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر توسعه منطقه‌ای را مثبت و سازنده دانست و تاکید کرد: همین که وزیر کار به این مسائل فکر می‌کند، بسیار خوب است. شخصا وزیر کار را منطقی، متواضع و پیگیری دیدم که دلش می‌خواهد واقعاً کمک کند و در جلسه‌ای که داشتیم شخصیت بسیار خوبی از او دریافت کردم. بنابراین مسلما هر اقدام منطقی را انجام خواهد داد و کوتاه نخواهد آمد. البته اجرای این تصمیمات به راحتی قابل انجام نیست. چرا که اگر قرار است مشاغل مولد و ثروت‌آفرین برای کشور توسعه پیدا کند باید نیروهای خوبی هم آموزش دهیم و این کار یک شبه محقق نمی‌شود و باید سال‌ها روی آن کار کرد. امیدواریم در دوره چند ساله وزارت میدری گام‌های بسیار مناسبی برداشته شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز