در گفتگو با ایلنا مطرح شد؛
آموزش ایمنی و بهداشت کار برای کارگران ساختمانی در اولویت مسئولان باشد
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی استان گلستان گفت: هر ساله تعدادی از کارگران مانند ساختمانی و کارگاههای صنعتی بزرگ و کوچک بر اثر حادثه مصدوم و حتی جان خود را از دست میدهند. موضوع ایمنی جزو مسائلی است که متأسفانه بعد از اینکه اتفاقی رخ میدهد به آن توجه میشود.
علی اصغر دهسنگی در حاشیه برنامه کارگاههای آموزشی ایمنی و بهداشت محیط کار کارگاههای زیر ۱۰ نفر ویژهی کارگران و استادکاران ساختمانی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: کارگاههای آموزشی ایمنی و بهداشت محیط کار در کارگاههای زیر ۱۰ نفر ویژه کارگران و استادکاران ساختمانی به صورت رایگان با مشارکت چهار شهرستان با ظرفیت ۴۳۸نفر در دوره اول برگزار و به پایان رسید.
او ادامه داد: این طرح حاصل از تفاهم نامه ۳جانبه بین مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، کانون عالی انجمنهای کارگری و موسسه کار تامین اجتماعی کشور بود.
دهسنگی با بیان این موضوع که با پیگیریهای انجام شده توانستیم این طرح را در شهرستانهای گرگان، کردکوی، مینودشت و کلاله برگزار کنیم، در ادامه گفت: بیشترین حوادث شغلی که در کارگاههای ساختمانی رخ میدهد ناشی از رعایت نکردن نکات ایمنی حین کار، عدم تهیه و استفاده از لوازم حفاظت فردی و جمعی، عدم نظارت و فراهم نکردن شرایط محیط کار امن و رعایت نشدن حفاظت فنی در ساختمان از سوی کارفرما و کارگر است.
وی یادآور شد: هدف از اجرای این طرح آموزش و تثبیت فرهنگ ایمنی در ذهن کارگر قبل از ورود به محیط کار و صیانت از نیروی متخصص وارزشمند انسانی و کار است.
این فعال کارگری با بیان اینکه دوعامل مهم در ایجاد حوادث حین کار نقش دارند، در ادامه اظهار داشت: اولین عامل، اعمال ناایمن که ناشی از رفتار اشتباه کارگر در محل کار است و حدود ۹۰درصد حوادث را به خود اختصاص داده که در این زمینه آموزشهای لازم داده شد. دومین مورد شرایط ناایمن محیط کار با تخصیص ۱۰درصد از حوادث به خود است که باید توسط کارفرما بازرس اداره کار و نظام مهندسی مدیریت شود و خواهش ما از مسئولین این است که در این مورد پیگیریها و آموزشها با جدیت دنبال شود. تهیه و استفاده نکردن از تجهیزات حفاظت فردی، بیاحتیاطی فرد حادثه دیده، عدم نظارت کارفرما، نقص فنی ابزار، و… مهمترین حوادث در ساختمانسازی است. کارفرمایان وظیفه دارند برای حفاظت از کارگران ساختمانی وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کنند و در اختیار آنها قرار و بر استفاده یاعدم استفاده از آن نظارت کنند.
دهسنگی با تقدیر از عواملی که زمینه ساز آموزش کارگران شدند بالاخص مدیرکل آموزش فنی وحرفهای استان و رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار استان گفت: سعی ما بر این است با کمک انجمن صنفی کارگران ساختمانی بتوانیم آموزشها را گسترش دهیم تا تغییری گسترده در نگرش این قشر زحمتکش در زمینه ایمنی کار ایجاد شود.