رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری:
فصل ششم قانون کار درباره تشکلهای کارگری اصلاح شود/ به متناسبسازی اعتراض کردیم
قانون کار ابزار شناخت مولفههای حمایت از فرودستان است. اگر چنین شده بود و قانون کار اجرا شده بود، امروز کارگران بازنشسته صدایشان بر سر مسئولان بلند نبود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار ایران صبح امروز در ستاد مرکزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور کارگران و بازنشستگان کشور به همت خانه کارگر جمهوری اسلامی برگزار شد.
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در ابتدای این مراسم با تبریک سالروز تصویب قانون کار به کارگران و بازنشستگان کشور، بیان کرد: قانون کار تصویب شد تا شرایط را به نفع کارگران برگرداند و امنیت شغلی را حفظ و پای تیمساران و نظامیان و سرمایهداران را از نمایندگی جامعه کارگری ببرد.
وی افزود: اینکه قانون کار به عنوان یک متن بتواند همه کار کند، ممکن نیست. قانون کار جوهر روی کاغذ است و این مجری است که باید به آن جان دهد. قانون کار ابزار شناخت مولفههای حمایت از فرودستان است. اگر چنین شده بود و قانون کار اجرا شده بود، امروز کارگران بازنشسته صدایشان بر سر مسئولان بلند نبود.
صادقی ادامه داد: ما تعجب میکنیم که چرا کارگران شاغل در روزهایی مثل روز کارگر، روز تامین اجتماعی و قانون کار سکوت میکنند و فقط کارگران بازنشسته صدایشان بلند است. ما باید نگاه بخشی را در میان کارگران شاغل اصلاح کنیم. تشکلهای کارگری هم نباید زرد و بی اثر باشند و تاثیر از فصل ششم قانون کار عمل کنند. فصل ششم قانون کار هم میتواند کارگران را سرکوب کند و هم میتواند آن را تعالی بخشد. ما معتقدیم فصل ششم درباره تشکلها باید اصلاح شود. ما زیر بار اصلاح این فصل قانون رفتیم.
معاون دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: فصل ششم ابزاری در دست دولت برای دورزدن کارگران به دست برخی نمایندگان کارگری بدل شده است. فصل ششم قانون کار ابزاری شده که دولتها آن را از دست نمیدهند اما با روح مقاوله نامههای سازمان جهانی کار اختلاف دارد. ما به وزیر کار آقای میدری گفتیم که با اصلاح قانون کار به نفع کارگران موافقیم. اما آنچه کارفرمایان دنبال آن هستند، تخریب است. بخاطر همین اصلاح باید از فصل ششم قانون کار و مواد تشکلهای کارگری شروع شود تا کارگر بتواند فعالیت کارگری کند.
صادقی خاطرنشان کرد: علت اعتراضات به متناسبسازی این است که مجلس به خوبی این طرح را قانونی نکرده است. بیشتر تمرکز مجلس بر همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری بوده است.
وی ادامه داد: طبق آنچه مجلس تصویب کرده چیزی به حداقل بگیر و زیر حداقل بگیر نمیرسد که اکثریت مستمریبگیران را تشکیل میدهند. ما به این نحوه متناسبسازی اعتراض کردیم. در جلسهای که برقرار شد، ما گفتیم که باید افت زمان برقراری مستمری را در نظر بگیریم که پذیرفته شد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تاکید کرد: اعتقاد داریم طول زمان مستمری پردازی باید ملاک رد کردن مستمری باشد تا کارفرما از بیمه کردن و درست لیست رد کردن فرار نکند. میانگین دو سال آخر بسیار منابع تامین اجتماعی را تحت تاثیر منفی قرار میدهد. ما امیدواریم که منابع لازم برای متناسب سازی از سوی دولت پرداخت شود تا متناسب سازی به خوبی اجرا شود. امیدواریم که گشایشهایی در عرصه سیاست خارجی هم رخ دهد تا دست دولت بازتر شود.