در تماس با ایلنا مطرح شد؛
اعتراض به عدم برگزاریِ انتخاباتِ اتحادیه چاپخانهداران/ بلاتکلیفی به مسائل صنفی صدمه میزند
رئیس هیئت مدیره اتحادیه چاپخانهداران به عدم برگزاری انتخابات این اتحادیه بعد از گذشت بیش از یک سال از موعدِ آن اعتراض کرد.
بابک عابدین، رئیس هیئت مدیره اتحادیه چاپخانهداران، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص اتحادیه صنف چاپخانهداران گفت: انتخابات این اتحادیه در تاریخ ۱۶ تیرماه ۱۳۹۸ برگزار شد. بر اساس تبصره یک ماده ۲۲ قانون نظام صنفی، مدت خدمت و مسئولیت اعضای هیئت مدیره اتحادیهها چهار سال است. بنابراین، دوره خدمت هیئت مدیره کنونی اتحادیه ما در تاریخ ۱۶ تیرماه ۱۴۰۲ به پایان رسید. و بیش از یک سال و چهار ماه از زمان برگزاری انتخابات جدید اتحادیه میگذرد.
وی ادامه داد: در این راستا، دستور فراخوانی برای برگزاری انتخابات اتحادیه چاپخانهداران تهران در تاریخ ۳ مهر ۱۴۰۲ به صورت مکتوب از طرف رئیس هیئت اجرایی انتخابات اتحادیهها، به رئیس اتحادیه چاپخانهداران ابلاغ شده است. با این حال، هیچ اقدام عملی از سوی اتحادیه در این مدت انجام نشده است. در نهایت، فراخوان ثبتنام انتخابات به اتحادیه کتابخانهداران و صحافان تهران میدهند.
عابدین توضیح داد: فراخوان ثبتنام داوطلبان در تاریخ ۱۳ تیرماه ۱۴۰۳ به پایان میرسد و فهرست اسامی داوطلبان به همراه مدارکشان برای بررسی صلاحیت به کمیته تطبیق ارسال میشود. طبق تبصره یک ماده ۲۲ اصلاحی قانون نظام صنفی مصوب سال ۱۴۰۳، فرایند انتخابات تشکلهای صنفی که قبل از ابلاغ این قانون آغاز شده و در مرحله بررسی صلاحیت داوطلبان هستند، مطابق اصلاحیه سال ۱۳۹۲ادامه یابد.
وی گفت: براساس نامهای به شماره ۳۷۸۴ که به تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۳ از طرف اداره صنعت، معدن و تجارت استان تهران به معاون نظارت و بازرسی کل استان تهران ارسال شده، فهرست اسامی و کلیه مدارک داوطلبان هیات مدیره و بازرسان صنف چاپخانه داران و صحافان تهران در تاریخ ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ توسط هیات اجرایی انتخابات به کمیته بررسی شرایط داوطلبان تحویل داده شده است. کمیته تطبیق رسما طی نامه شماره ۱۰۹۳۷/د/ک مورخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ از اتاق اصناف تهران درخواست استعلام سوابق و بررسی اعتبار پروانه کسب و فعالیت واحد صنفی داوطلبان را کرده این موضوع نشان میدهد که بررسی شرایط داوطلبان از تاریخ ۱۵ مرداد و پیش از ابلاغ اصلاحیه قانون نظام صنفی مصوب ۱۴۰۳ آغاز شده است.
عابدین ادامه داد: طبق تبصره ۳ ماده ۸ آییننامه اجرایی نحوه تشکیل و برگزاری انتخابات اتحادیههای صنفی، اظهارنظر در مورد تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان حداکثر ۴۵ روز پس از دریافت فهرست داوطلبان باید انجام شود. در حال حاضر، از تاریخ آغاز بررسیها بیش از ۹۰ روز گذشته و هنوز اسامی داوطلبان واجد شرایط اعلام نشده است.
وی گفت: معاونت حقوقی ریاستجمهوری نیز در نامهای به تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۳ و طی نامه دیگری به تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۳ به روشنی اعلام کردهاند که اگر اسامی داوطلبان پیش از ابلاغ اصلاحیه قانون مصوب ۱۴۰۳ به کمیته تطبیق ارسال شده باشد، مصداق شروع بررسی است و اجرای انتخابات باید مطابق با اصلاحیه قانون نظام صنفی مصوب ۱۳۹۲ انجام شود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندی گفت: دهها اتحادیهی دیگر که در شرایط اتحادیه ما هستند، با احترام به قانون انتخابات، انتخابات خود را طبق اصلاحیه قانون ۱۳۹۲ برگزار کردند. این امر میتواند منجر به تبعیض و اجرای قانون به شیوهای متفاوت برای برخی افراد خاص شود و تبعات حقوقی قابل توجهی برای ذینفعان سایر اتحادیهها به همراه داشته باشد. بهطور خاص، این پرسش مطرح میشود که چرا اگر اتحادیهای در شرایط جدید باید انتخابات خود را برگزار کند، سایر اتحادیهها نمیتوانند این کار را انجام دهند.
عابدین افزود: تفاوت بین قوانین قدیم و جدید نیز حائز اهمیت است. طبق قانون قدیم، هیئت مدیره اتحادیههایی با بیش از هزار عضو، متشکل از هفت نفر به همراه یک بازرس، بود. اتحادیه صنف چاپخانهداران پس از ادغام با دو اتحادیه دیگر، در حال حاضر حدود ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ عضو دارد. اگر این اتحادیه انتخابات خود را برگزار کند، بر اساس قانون قبلی، افرادی که دو دوره متوالی یا چهار دوره غیرمتوالی در هیئت مدیره بودند، نمیتوانستند در انتخابات شرکت کنند. اما طبق اصلاحیه سال ۱۴۰۳، هیئت مدیره کل اتحادیهها، چه ۵۰۰ نفر و چه ۱۰ هزار نفر، به سه نفر کاهش یافته بدون بازرس، و افرادی که دو دوره متوالی بودهاند، در صورت دریافت دو سوم آرا میتوانند مجدداً در انتخابات شرکت کنند.
وی ادامه داد: با توجه به انقضای مهلت قانونی کمیته تطبیق که ۴۵ روز تا ۵۰ روز از آن گذشته است و ورود سازمانهای نظارتی، هنوز به نتیجهای نرسیدهایم. علیرغم گذشت یک سال و چهار ماه از زمان برگزاری انتخابات اتحادیه چاپخانهداران، و شروع بررسی صلاحیت داوطلبان که قبل از ابلاغ قانون ۱۴۰۳ اتفاق افتاده، هنوز انتخابات برگزار نشده است و این جای سوال دارد. هیئت مدیره فعلی که دوره مسئولیتش در تیرماه ۱۴۰۲ به پایان رسیده، همچنان در حال فعالیت است. این وضعیت برای ما بهویژه نگرانکننده است، زیرا به نظر میرسد برخی افراد خاص در تلاشند تا انتخابات برگزار نشود یا قانون را به نفع خود تفسیر کنند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندی در پایان گفت: با توجه به مستندات قانونی موجود، سازمان صنعت، معدن و تجارت باید این انتخابات را برگزار کند. داوطلبان ثبتنام کرده طبق قانون سال ۹۲ حق دارند در هیئت مدیره هفت نفره حضور داشته باشند و نباید به صرف تغییرات قانونی، این حق از آنها سلب شود. در حالی که انتخابات ریاست جمهوری در ایران ظرف دو ماه برگزار میشود، به نظر میرسد برگزاری انتخابات اتحادیه چاپخانهداران که یک سال و چهار ماه از آن گذشته، با بیتوجهی مواجه است. این تأخیر و بلاتکلیفی صدمات جدی به مسائل صنفی خواهد زد.