هزاران کارگر گرجی بلاتکلیف هستند/ تولید منگنز تعطیل شد
با تعطیلی اصلیترین کارخانه تولید آلیاژ منگنزی، هزاران کارگر گرجستانی در معرض خطر اخراج و تعدیل قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه خبری شهروند گرجستان، هزاران کارگر در زستافونی و چیاتورا، دو شهر غربی گرجستان، پس از اینکه کارخانه جورجیا منگنز، صادرکننده اصلی آلیاژهای پیشرفته فلزی، از توقف تولید کارخانه خبر داد، بلاتکلیف شدند.
این شرکت با اشاره به کاهش قیمت آلیاژهای منگنزی در بازار جهانی و اعتراضات دائمی در معادن گرجستان به حقوق و دستمزد، چند روز پس از اعلام نظر مجلس درباره قیمت تمام شده، به کارگران اعلام کرد که کار را متوقف و با ۵۰ درصد حقوق و بیمه آنان را با بیمه بیکاری حمایت میکند؛ اقدامی که نارضایتی همه کارگران را به دنبال داشت!
شرکت اعلام کرده که تعطیلی کارخانه ممکن است تا نیمه سال ۲۰۲۵ میلادی هم ادامه یابد! این شرکت در بیانیه اخیر خود گفته است: ما امیدواریم که وضعیت در بازارهای جهانی بهبود یابد و بتوانیم روند کار را زودتر از زمان برنامهریزی شده بازیابی کنیم.
به گفته این شرکت، یکی از دلایل تغییرات اخیر «افت شدید» قیمتها در بازار جهانی سیلیکو منگنز و آلیاژهای منگنزی و فقدان بازار بوده که طی دو سال گذشته شرکت را آزار داده است.
جورجیا منگنز همچنین به کمبود سنگ معدن اشاره کرد و کارگران معترض معادن در شرق گرجستان را متهم به تعطیلی «۷ معدن از ۱۲ معدن منگنز» کرد. با کاهش شدید استخراج (بیش از هفتاد درصد) صرفه ناشی از مقیاس تولید از بین رفته است.
البته شرکت با بحران مشابه دیگری هم روبرو شده بود. هم آمریکا و هم کشور روسیه، اصلیترین کشورها در خرید محصولات آلیاژی، با اعمال تعرفههای وارداتی دسترسی به بازارشان را برای گرجیها محدود کردند.
فروآلیاژ منگنزی یکی از مهمترین محصولات صادراتی گرجستان است. در سال ۲۰۲۲ میلادی (۲ سال قبل)، این کالا حدود ۱۰ درصد از کل صادرات گرجستان را به خود اختصاص داده که تنها با سنگ معدن و کنسانتره مس (۲۰ درصد) و وسایل نقلیه موتوری (۱۵ درصد) در سهم صادرات رقابت میکند. با این حال، تا سال ۲۰۲۳، صادرات فروآلیاژ ۶۰ درصد کاهش یافته و به پنجمین کالای صادراتی بزرگ با ۳ درصد سهم از کل صادرات این کشور بدل شده است.