نارضایتی کارگران مکانیک تعمیرات جاری لکوموتیو تهران از تاخیر در پرداخت حقوق
تعدادی از کارگران مکانیک تعمیرات جاری لکوموتیو تهران از تاخیر در پرداخت حقوق خود از سوی پیمانکار به شدت انتقاد دارند.
تعدادی از کارگران مکانیک تعمیرات جاری لکوموتیو تهران در تماس با خبرنگار ایلنا، از تاخیر در پرداخت حقوق خود خبر دادند. این کارگران میگویند: حدود ۳۰ کارگر مکانیک شاغل در بخش تعمیرات جاری لکوموتیو تهران از یکسال پیش، همزمان با تغییر پیمانکار هر ماه حقوق خود را با تاخیر دریافت میکنند.
آنها با بیان اینکه تاخیر در پرداخت حقوق، کارگران مکانیک تعمیرات جاری لکوموتیو تهران را به تنگنا کشانده است، افزودند: در زمان پیمانکار قبلی مطالباتمان در موعد مقرر و کامل پرداخت میشد اما متاسفانه از یکسال پیش که پیمانکار تغییر کرده علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق کارگران، کارفرما در پرداخت مزایای اضافه کاری کارگران کوتاهی کرده و هر دوماه یکبار آن را به حساب کارگران واریز میکند.
این کارگران مکانیک تعمیرات جاری لکوموتیوهای «زیمنس» با طرح این سوال که چرا کارفرمای شرکت پیمانکاری به فکر معیشت و گذران زندگی کارگران تحت مسئولیت خود نیست، در ادامه گفتند: در پیگیری مطالباتمان، تعدادی از همکاران مکانیک روز یکشنبه (ششم آبان) به وضعیت مشکلات موجود اعتراض و فعالیت روزانه خود را متوقف کردند اما کارفرما برای جلوگیری از ادامه اعتراضات، کارگران را تهدید به اخراج کرد.
آنها با اشاره به اینکه در کنار وضعیت پرداخت مطالباتمان، مهمترین مشکل، عدم توجه کافی به نگهداری و تعمیرات لکوموتیو است، در ادامه گفتند: نرخ پایین درآمد لکوموتیو و عدم تخصیص نقدینگی لازم باعث شده تا سطح نگهداری و تعمیرات لکوموتیو افت کرده و لوکوموتیوهایی که با عیوب پرهزینه متوقف میشوند عملاً راه اندازی نشوند و حتی قطعات آن به ناچار باز و در لکوموتیوهای دیگر مورداستفاده قرار گیرند. عدم پرداختهای مالی به موقع، عدم تأمین قطعات یدکی را نیز در پی دارد.
این کارگران درباره بخش دیگری از مشکلات خود گفتند: مشکل دیگر ما کارگران مکانیک لکوموتیو موضوع کسر حق بیمه از اضافه کار است که در حال حاضر هر دو ماه یکبار انجام میشود. در واقع نگرانیم بابت آن سالهایی که حق بیمه از اضافه کارمان ناقص کسر شده در زمان بازنشستگی با مشکل روبرو نشویم.
آنها افزودند: شرکت راه آهن به جای اینکه پروژههای مهم خود را در بخشهای مختلف با بودجههای کلان به پیمانکاران بسپارد، بایستی با کنار گذاشتن پیمانکاران، به وضعیت پروژهها و پرداختهای کارگران سروسامان دهد.