در جلسه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری مطرح شد؛
صادقی: چگونه بدون پرداخت ۸۵۰هزار میلیارد بدهی به دنبال پایداری صندوق هستید؟
حسن صادقی گفت: بدهی بهروز شدهی دولت به تأمین اجتماعی با سودِ مرکبِ آن، حدود ۸۵۰هزار میلیارد تومان است. دولت میگوید سود نمیدهم و ساده بدهیِ خود را محاسبه میکنم!
به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه ماهانه اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، دوشنبه ۶ آذرماه، در خانه کارگر برگزار شد. حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، در این جلسه ضمن تبریک هفته بسیج و همچنین تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه، گفت: متأسفانه در مجلس دچار خلاء قدرت شدهایم. در سنوات قبل، از این دست مواد ضد کارگری در برنامههای توسعه قبل وجود داشت اما چون ما نمایندهای مثل آقای محجوب در مجلس داشتیم، این موارد رأی نمیآورد.
صادقی به جمعیتِ زیاد بازنشستگان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: ما فقط ۶۲۵هزار بازنشسته و از کارافتاده اصلی در شهرستان تهران هستیم که با تبعهی آن حدود یک میلیون ۵۰۰هزار نفر میشوند. یکی از دوستان به من گفت وقتی با این جمعیت نمیتوانید نمایندهای به مجلس بفرستید چگونه میخواهید با یک تجمعِ ۵هزار نفری صدای خود را به گوش نمایندگان برسانید؟
وی ادامه داد: باید مسئلهی کارگری را ریشهای حل کنیم. ما در کانونِ قدرت، فاقد قدرت هستیم، به همین دلیل است که رقبای ما میتوانند سیاستهای بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، یعنی سیاستهای که به ضرر کارگران است، را در قالب برنامهی توسعه بیاورند.
صادقی گفت: برنامهی هفتم مالیات محور است و بار این مالیات اتفاقاً روی دوشِ کارگران و کارمندان و حقوق بگیر افتاده است. در این برنامه بیش از آنکه دولت در اختیار مردم باشد، مردم در اختیار دولت قرار میگیرند. متاسفانه آنچه دولت نوشته یک برنامهی مالیاتی است نه برنامهی خدماتی به مردم برای بهبود معیشتِ آنها.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: دلیلتان برای افزایش سن و سابقهی بازنشستگی چیست؟ هدفتان بالا رفتنِ پایداری صندوق است؟ اگر این است چرا سهم خودتان را از حق بیمه صندوق کم کردهاید؟ دولت سه درصد سهم بیمه خود را به یک درصد تقلیل داده و آن را به سهم کارگر اضافه کرده است. همچنین ۲۰درصد سهم کارفرما را به ۱۸ درصد تقلیل داده و آن را به دوش کارگر انداخته است. اگر به دنبال پایداری صندوقها هستید باید نقش دولت را پُررنگتر کنید. نه اینکه بار این نقش را روی دوش قشر ضعیف جامعه بیندازید. این رفتار کاملاً متناقض است.
صادقی بیان کرد: آیا کارگران و بازنشستگان مسبب وضعیت امروز هستند؟ ما که سهمی در این وضعیت نداریم و عامل مشکلاتِ امروز سازمان تأمین اجتماعی نیستیم، لذا این دولتها مسبب پدیدار شدن چنین وضعیتی هستند.
وی بیان کرد: شما در طول سالها سهم خود را به صندوق پرداخت نکردید و در مقابل تعهدات جدیدی به سازمان تأمین اجتماعی تحمیل کردهاید. بدهی بهروز شدهی دولت به تأمین اجتماعی با سودِ مرکبِ آن، حدود ۸۵۰هزار میلیارد تومان است. دولت میگوید سود نمیدهم و ساده بدهیِ خود را محاسبه میکنم! یعنی مثلا طلبِ ما در سال ۱۳۸۰ دقیقا همان است بدونِ آنکه ارزش این پول در آن مقطع محاسبه شود! در سال ۵۴ مجلس شورای ملی در لایحهای که دولتهای قبل از انقلاب داده بود، این موضوع را تغییر داد که کارفرما اگر بدهی خود را پرداخت نکرد جریمه و اگر جریمه و اصل را پرداخت نکرد، اموالش مصادره شود؟ آن زمان هم گفته شد که دولت اگر سهم خود را پرداخت نکرد، به اصل پول او سود مرکب تعلق میگیرد تا زمانی که آن را پرداخت کند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تأکید کرد: اگر به دنبال پایداری صندوق هستید نباید این تصمیمات را بگیرید که از یک طرف سن و سابقه و سهم بیمه شده را افزایش دهید و از طرفی دیگر سهم خود را کاهش دهید و به تعهدات خود عمل نکنید!
صادقی در مورد میزانِ ۸۵۰ هزار میلیارد بدهی گفت: دولت میگوید کدام بدهی؟! چند نمونه از تعهداتی که دولتها به آن عمل نکردند را میگوییم تا مشخص شود این بدهی چیست؛ عدم پرداخت حق بیمه کارگاههای زیر ۵ نفر که تعداد آنها حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر است، عدم پرداخت حق بیمه کارگرانِ کارخانههایی که به اجبار بازنشسته شدند، عدم پرداخت حق بیمه رانندگان تاکسی، عدم پرداختِ سهم حق بیمه کارمندان سازمان یارانهها، عدم پرداختِ حق بیمهی اسیرانِ جنگ تحمیلی، عدم پرداخت سهم درمان بیماران کرونایی، عدم بازپرداختِ وامهایی که دولت در زمان جنگ از بانک رفاه دریافت کرد و….
وی بیان کرد: دولتها ۲۶ گروه ناخوانده را بر سر سفرهی سازمان تأمین اجتماعی نشانده است؛ مثلا هنرمندان، روحانیون، خادمین مساجد، زنبورداران، گروههای صنایع دستی، رانندگان برون شهری، قالیبافان، بسیجیها و… که دولت سهم حق بیمهی خود در قبالِ اینها را پرداخت نکرده است.
صادقی بیان کرد: ما ۶۷ مورد از بدهی دولت به تأمین اجتماعی را رصد کردهایم. اگر این موارد به روز محاسبه شود و سود مرکب به آن تعلق بگیرد، بالغ بر ۸۵۰هزار میلیارد طلب از دولت داریم. دولت بدون توجه به پرداختِ این بدهی، به دنبالِ پایداری صندوقها است؟
وی گفت: در حوزهی درمان نیز دولت به جای اجرای تعهدات خود، تأمین اجتماعی را مکلف به دادنِ روزانه دو ساعت خدمات به بیمارانی که از سوی وزارت بهداشت معرفی میشوند، کرده است. در واقع به جای آنکه خود به ما خدمات بدهند از بیمارستانها و پزشکانِ تامین اجتماعی هم نمیگذرند.
صادقی گفت: ما تصور میکنیم مفادِ ضد کارگری برنامهی توسعه در شورای نگهبان تغییر خواهد کرد. چون سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبتنی بر پایداری صندوقها با نقشآفرینی دولت است.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: من معتقدم شورای نگهبان این مصوبات را رد خواهد کرد و اگر شورای نگهبان روی موضع خود پافشاری کند، این مصوبات به مجمع تشخیص مصلحت نظام میرود.
وی بیان کرد: ما با کمک کارشناسان خبره دو نامه نوشتهایم؛ یکی برای شواری نگهبان و دیگری برای مجمع تشخیص مصلحت نظام. نقطهی اتکای ما این است که به واسطهی این نامهنگاری به نتیجه برسیم. این رایزنی را متوقف نمیکنیم و به دنبال این هستیم که با پرداخت هزینهی کم به خواستهی خود برسیم.
صادقی در پایان در مورد مصوبهی همسانسازیِ حقوق بازنشستگان گفت: مجلس میگوید بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز مانند دولتیها طی سه سال به حقوقشان اضافه شود. من البته بیان کردم که ما با دولتیها متفاوت هستیم؛ دولتیها رتبه دارند اما ما نداریم و نمیتوانیم در آن فاز قرار بگیریم. لذا میبایست نوع متناسبسازی ما مبتنی بر پرداخت مطالبات دولت به سازمان و فرمول هم مبتنی بر فرمول سال ۱۴۰۰ که جناب آقای دکتر سالاری مدیرعامل اسبق سازمان تأمین اجتماعی تدوین و اجرایی کردند، باشد.