در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
از کارگران مالیات نگیرید
آیت اسدی گفت: وقتی آمارهای قابل اتکا و رسمی در مورد خط فقر وجود دارد و مشخص است که کارگرانِ بسیاری زیر خط فقر قرار میگیرند، چرا باید از آنها مالیات بگیریم؟ اگر مالیات را از درآمد این کارگران حذف کنیم، حقوق آنها ممکن است تا ۲۰ درصد هم افزایش پیدا کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آخرین جلسهی شورایعالی کار مردادماه تشکیل شد؛ موضوعِ جلسهی مردادماه البته بر خلافِ درخواستِ اعضای کارگری شورایعالی کار، ترمیم دستمزد نبود. آنطور که نمایندگان کارگری همان زمان گفتند، قرار بود براساس وعدهی وزیر کار، جلسهی بعدی این شورا با موضوع ترمیم دستمزد، شهریور ماه برگزار شود، اما این جلسه در زمان مقرر برگزار نشد و حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت کار، نیز اعلام کرد ترمیم دستمزدِ کارگران امکانپذیر نیست. این درحالی است که طبق ماده ۱۶۸ قانون کار «شورای عالی کار هر ماه حداقل یک بار تشکیل جلسه میدهد. در صورت ضرورت، جلسات فوقالعاده به دعوت رییس و یا تقاضای سه نفر از اعضای شورا تشکیل میشود…».
آیت اسدی (عضو کارگری شورایعالی کار) در انتقاد از عدم برگزاری نشست شورایعالی کار با موضوع دستمزد کارگران گفت: اول اینکه از وزارت کار میخواهیم که براساس قوانین بالادستی و آییننامهها عمل کند و به درخواستها و نظراتِ شرکای اجتماعی بر اساس قانون احترام بگذارد.
وی افزود: دومین درخواست ما این است که نشست شورایعالی کار با موضوع ترمیم دستمزد در دستور کار قرار بگیرد. ممکن است ما پیشنهاداتِ دیگری برای بهبودِ وضعیتِ معاش کارگران داشته باشیم، جلسهی شورایعالی کار باید تشکیل شود تا بتوانیم پیشنهاد خود را مطرح کنیم. به طور مثال، پیشنهاد من این است که از کارگری که درآمدش زیر خط فقر است مالیات نگیریم؛ وقتی آمارهای قابل اتکا و رسمی در مورد خط فقر وجود دارد و مشخص است که کارگرانِ بسیاری زیر خط فقر قرار میگیرند، چرا باید از آنها مالیات بگیریم؟ اگر مالیات را از درآمد این کارگران حذف کنیم، حقوق آنها ممکن است تا ۲۰ درصد هم افزایش پیدا کند.
عضو کارگری شورایعالی گفت: انتظار داریم وزارت کار به عنوان تنظیم کننده روابط کار و نهادی که باید قوانین را اجرا کند، حداقل جلسات شورایعالی کار را تشکیل دهد تا در موردِ مسئلهی دستمزدِ کارگران تصمیمگیری کنیم.
اسدی در پایان گفت: امروز کارگران در سختترین شرایط زندگی میکنند و وعدهها در رابطه با بهبودِ وضع زندگی تحقق نیافته است. نه تنها تورم کاهش پیدا نکرده که دستمزد کارگران به بهانهی کاهش نرخ تورم، از نرخ سبد معیشت و نرخ رسمی تورم جا مانده است. در این وضعیت نمایندگان دولت برای ترمیم دستمزد مقاومت میکنند. بالاخره هیئت دولت با نظر مستقیم شخص رئیسجمهور انتخاب شدهاند و باید بر وعدههای انتخاباتی ایشان پایبند باشند.