مخالفت کارگران با واگذاری دوبارهی تراورس به بخش خصوصی
شماری از کارگران پیمانی خطوط ابنیه فنی راهآهن کشور مخالفت خود را با واگذاری دوباره شرکت ابنیه فنی تراورس به بخش خصوصی اعلام کردند.
شماری از کارگران خطوط ابنیه فنی راهآهن در تشریح مشکلات خود به خبرنگار ایلنا گفتند: شرکت خدمات خط و ابنیه تراروس در نیمه دوم دههی ۸۰ طبق قانون اصل ۴۴ قانون اساسی به گروه امیرمنصور آریا از طریق شرکت آهن و فولاد لوشان واگذار شد.
پس از اعدام امیرخسروی (مالک اصلی گروه آریا) مشکلات بسیاری برای شرکتهای زیرمجموعه این گروه از جمله تراورس ایجاد شد که در نتیجهی آن حدود ۷ هزار کارگر شاغل در مجموعه ابنیه فنی تراورس با مشکلات زیادی در زمینه امینت شغلی و دریافت حقوق مواجه شدند. البته در اسفند ماه سال ۹۸، حجتالاسلام رئیسی (رئیس وقت قوه قضائیه) دستور پیگیری وضعیت سهام این شرکت را بهصورت مستقیم و ویژه به معاون خود (حجتالاسلام اژهای) صادر کرد که در نهایت نهم آذر ماه سال ۹۹دادگاه تجدیدنظر رای به واگذاری مجدد شرکت تراورس به راهآهن داد.
کارگران این واحد خدماتی با بیان اینکه در حال حاضر نگرانی ما قرار گرفتن دوباره شرکت تراورس در لیست واگذاریهای سازمان خصوصی سازی بعد از حدودا ده سال تجربه ناموفق است ، افزوند: شرکت «خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس)» یکی از بنگاههای خیلی بزرگ و کلان است که ۱۰۰ درصد سهام آن متعلق به «راه آهن» وابسته به وزارت راه و شهرسازی است.
آنها با بیان اینکه کارگران با این تصمیم دولت برای واگذاری دوباره تراورس به بخش خصوص مخالف هستند، افزودند: متاسفانه در طول ده سال تجربه ناموفقی که با پیمانکار تراورس همکاری داشتهایم، این شرکت به تعهدات خود در قبال کارگران عمل نکرده و درنتیجه کارگران با مشکلات زیادی روبرو بودهاند.
کارگران در ادامه تصریح کردند: طی چند سال گذشته تمام تلاش خود را برای نگهداری مدیریت بخش دولتی به کار گرفتهایم تا امنیت شغلی و معیشتمان تامین شود اما به یکباره با اخباری که اخیرا شنیدهایم امیدمان از دست رفت. در رسیدگی به این موضوع مهم، روز گذشته یکشنبه (۵ شهریور ماه) شاهد مراجعهی تعدادی از کارگران برخی نواحی مختلف ریلی در مقابل ساختمان وزارت اقتصاد در تهران بودیم و هنوز هم این پیگیریها ادامه دارد.
این کارگران با بیان اینکه شرکت پیمانکاری تراورس هر ماه حقوق کارگران را با تاخیر چند ماهه و بهصورت ناقص پرداخت میکرد، افزودند: ما در زمینه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی و نیز دریافت برخی مزایای قانونی و عرفی دیگر نیز دچار مشکل بودیم.
کارگران با تاکید بر پیگیری مسئولان درمورد واگذاری مجددِ شرکت تراورس به بخش خصوصی گفتند: امیدوار هستیم همچنان با حمایت مسئولان به ویژه قوه قضائیه، شرکت تراوس از لیست واگذاریهای سازمان خصوصیسازی خارج شود تا بدین ترتیب نگرانی حدود ۷ هزار کارگر ابنیه فنی تراورس در ارتباط با این تصمیم عجولانه و غیر کارشناسی برطرف شود.