نائب رئیس اتحادیه تعاونیهای صیادی خوزستان:
سازمان شیلات صدور مجوز صیادی را به روال قبل بازگرداند
مشکلات صیادان ماهیگیر با اتصال سامانه یکپارچه ماهیگیری به درگاه ملی مجوزها دو چندان شده است. به گفته نایب رئیس اتحادیه تعاونیهای صیادی خوزستان، سازمان شیلات باید صدور مجوز صید را به حالت اول خود برگرداند.
غلامرضا دهقانی (نایب رئیس اتحادیه تعاونیهای صیادی خوزستان) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره مشکلات اخیر جامعه صیادی در کشور گفت: سازمان شیلات ایران از تاریخ یکم خرداد ماه سال جاری (۱۴۰۱) دسترسی کارشناسان صدور مجوز به درگاه صدور مجوز خود را قطع و درخواست اولیه مجوز صید را صرفاً از طریق درگاه ملی مجوزها ممکن کرده است.
او افزود: با این اقدام سازمان شیلات، یک صیاد برای اخذ مجوز در هر بار عزیمت به دریا، باید نسبت به ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها اقدام نموده و پس از آن، جهت تائید مجوز خود به کاربر صدور مجوز اداره شیلات مستقر در بنادر صیادی مربوطه مراجعه تا مجوز صید دریافت کند. به عبارتی طی این فرآیند، به جای تسهیل در روند صدور مجوز، زمان و هزینه صیادان برای اخذ مجوز بیشتر شده است.
وی ادامه داد: مشکل دیگر جامعه صیادی پس از اتصال سامانه یکپارچه ماهیگیری به درگاه ملی مجوزها موضوع بیسوادی و کم سوادی برخی صیادان در مناطق روستایی و مرزی برای ورود به درگاه ملی مجوزها و وارد کردن اطلاعات است. این صیادان که برای دریافت مجوز به دفاتر کافی نت یا دفاتر تعاونی صیادی برای دریافت مجوز مراجعه میکنند، باید یک روز کاری خود را وقت بگذارند تا با صرف هزینه مالی اطلاعاتشان را وارد کنند.
او گفت: این مشکلات در حالی مطرح است که بیشتر صیادان ساکن مناطق روستایی و مرزی با مشکل کمبود امکانات همانند پایین بودن سرعت اینترنت مواجهاند که زمان زیادی را برای ثبت درخواست مجوز از آنها میگیرد.
نایب رئیس اتحادیه تعاونیهای صیادی خوزستان در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، به عنوان بستری اینترنتی تحت مدیریت دبیرخانه هیات مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار، با هدف شفافسازی و تسهیل شرایط، مدارک، زمان و هزینه، برای صدور مجوز همه کسب و کارها طراحی شده است، اما این قانون صرفاً جهت صدور مجوز پروانه صید سازمان شیلات ایران قابل تعمیم میباشد؛ لذا متقاضی صرفاً باید جهت اخذ مجوز پروانه صید سازمان شیلات ایران به درگاه ملی مجوزها مراجعه کند.
او افزود: از آنجا که صیاد دارای پروانه صید سازمان شیلات ایران، براساس مقررات جاری صرفاً مجاز به ۲۱ روز سفر دریایی در ماه و فعالیت در صیدگاههای مجاز در قالب سفرهای ۷ و ۱۰ و یا ۱۱ روزه و ... را دارد، جهت هماهنگی با شیلات و سایر دستگاههای مربوطه از جمله دریابانی، شرکت پخش فرآوردههای نفتی، تامین اجتماعی و… اقدام به اخذ مجوز صید یا به بیان بهتر اجازه نامه دریاروی و عملیات صید برای هر سفر دریایی متناسب با روش صید، گونه صید، زمان صید و محدوده صیدگاه جهت آغاز تلاش صیادی خود میکند. به عبارتی باید میان مجوز پروانه صید سازمان شیالات ایران (بلند مدت و غیر مستمر) و مجوز صید (کوتاه مدت و مستمر) تفاوت قائل شد چراکه مجوز پروانه صید برای هر شناور صرفاً یکبار و مجوز صید متناوب در ماه صادر میگردد.
دهقانی گفت: برای رفاه حال صیادان و جلوگیری از اتلاف زمان و هزینه، پیشنهاد میشود صدور مجوز صید به حالت اولیه خود بازگردد و صیاد با مراجعه به واحدهای صدور مجوز صید مستقر در بنادر صیادی نسبت به اخذ مجوز صید از طریق سامانه سازمان شیلات ایران اقدام کند.
نایب رئیس اتحادیه تعاونیهای صیادی خوزستان بیان کرد: شیلات باید برای مشکلات جامعه صیادی چارهای بیندیشد که این قشر زحمتکش بتوانند از این سفره خدادادی استفاده بهینه کنند.