در جشنواره کارفرمایان برتر مطرح شد:
کارفرمایان پیگیر وصول بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی باشد/ از کارفرمایان انتظار داریم برای راهاندازی تشکلهای کارگری اقدام کنند

دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین گفت: اگر مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت پرداخت نشود جامعه کارگری با مشکلات و چالشهای جدی روبرو خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین) در جشنواره کارفرمایان برتر گفت: در انتخاب کارفرمایان برتر خوشبختانه دقت لازم صورت گرفته که جای تقدیر دارد و این کار میتواند در تقویت روابط کارگر و کارفرما و مدیران دولتی نیز موثر باشد.
وی افزود: کارگر و کارفرما مانند یک خانواده هستند که هر چقدر روابط نزدیک و بدون تنشی داشته باشند هر دو منتفع میشوند و چالشها نیز کاهش مییابد.
کریمی تصریح کرد: ما کارگران خانه اول خود را واحدهای صنعتی میدانیم و انتظار داریم همکاری لازم برای صیانت از حق و حقوق کارگران صورت گیرد.
وی اظهارداشت: ما از کارفرمایان و مدیران تامین اجتماعی انتظار داریم برای دریافت مطالبات خود از دولت پیگیری لازم را انجام دهند تا دغدغه کارگران برطرف شود.
کریمی یادآورشد: در حال حاضر دولت بیش از ۵۰۰هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است که گفته شده سال آینده ۸۰ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شود اما کافی نیست و باید اقدام مقتضی صورت گیرد تا این بدهی به طور کامل داده شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین یادآورشد: به نظر میرسد فقط جامعه کارگری دغدغه پرداخت مطالبات تامین اجتماعی را دارد و بارها با از نمایندگان خواستهایم که دولت سهم ۳ درصد حق بیمه و مطالبات را پرداخت کند.
کریمی با بیان اینکه چراغ خطر بیمه تامین اجتماعی روشن شده است، اضافه کرد: همچنان در بخش درمان کارگری مشکل داریم در عین حال ۲۵ درصد افزایش حقوق بازنشستگان هنوز پرداخت نشده و اگر وضعیت تداوم یابد باید گفت چراغ خطر بیمههای تامین اجتماعی روشن شده و میتواند مشکل ساز شود.
وی اظهارداشت: شنیده شده دولت بابت بدهی خود میخواهد سهمیه فروش نفت را پیشنهاد کند که این روش را منطقی نمیدانیم.
کریمی اضافه کرد: مسئولان میگویند مواد اولیه با ارز ۲۷ هزار تومانی تامین میشود در حالی که با ارز ۴۵ هزار تومان این مواد تامین شده و هزینهها بالا رفته و کارگران با مشکلات جدی مواجهند.
دبیر اجرایی خانه کارگر اظهارداشت: هنوز سرانه درمان بالا نرفته و تداوم این روند موجب خواهد شد در ماههای آینده کارگران در زمینه تامین و قیمت دارو با مشکلات جدی مواجه شوند.
این فعال کارگری اضافه کرد: از کارفرمایان نمونه و شاخص انتظار داریم برای راه اندازی تشکلهای کارگری اقدام کنند زیرا عملکرد و روند کارها بهتر میشود.
وی اظهارداشت: متاسفانه برخی کارفرمایان سهم ۴ درصد و ۸ درصدی مشاغل سخت و زیانآور را به عهده کارگر میاندازند که منطقی نیست.
کریمی در پایان سخنان خود همچنین از کارفرمایان واحدهای صنعتی وتولیدی درخواست کرد در ارتباط با وقوع حوادث ناشی از کار و تامین امنیت و ایمنی کارگران اقدامات پیشگیرانه انجام دهند.