در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
عقد قرارداد مستقیم و حذف شرکتهای پیمانکاری مهمترین مطالبه کارگران است
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی اصلیترین مطالبه کارگران این استان را در هفته کارگر حذف شرکتهای پیمانکاری عنوان کرد.
کریم صادق زاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره مطالبات کارگران در هفته کارگر اظهار داشت: با وجود آنکه تعداد شرکتها، کارخانهها و واحدهای تولیدی دارای بحران شدید در استان آذربایجان شرقی از ۱۸ مورد به ۳ مورد کاهش یافته که خود جای تقدیر دارد ولی متاسفانه مشکلات در حوزه شرکتهای پیمانکاری و کارگرانی که تحت مسئولیت این شرکتهای که غالبا تامین نیرو هستند، همچنان باقی است.
وی گفت: اغلب پیمانکاران بخش خصوصی در پرداخت حقوق به کارگران به سبب نداشتن منابع مالی دچار مشکل هستند علاوه بر اینکه این شرکتها به لحاظ ماهیت شکلگیری همواره و به انحاء مختلف حقوق کارگران را پایمال میکنند بنابراین چنین شرکتهایی باید برچیده شوند و اگر هم الزام قانونی برای فعالیت این شرکتهای پیمانکاری وجود دارد بایستی امورات به خود کارگران در قالب شرکتهای تعاونی سپرده شود.
صادق زاده با بیان اینکه در سطح کارخانجات بزرگ استان به جز سه مورد مشکل خاصی نداشتهایم، تأکید کرد: با این وجود استان آذربایجان شرقی با بیتوجهی به مسایل بخش صنعت میتواند با بحرانهای کارگری روبرو شود.
وی با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی یکی از قطبهای بزرگ صنعتی و تولیدی به شمار میرود، تصریح کرد: این استان بر همین اساس از گذشته دارای پتانسیلهای فراوانی در امر تولید، اشتغال و سرمایهگذاری بوده اما از آنجا که قریب به اتفاق واحدهای بزرگ صنعتی که اشتغال اساسی صنعت استان را برعهده دارند با ماشین آلات فرسوده به فعالیت میپردازند در صورت عدم بازسازی خطوط تولید با مشکلات دیگری روبرو میشوند و بروز هر مشکلی در فعالیت این شرکتها امنیت شغلی کارگران و نیروی کار را تهدید میکند.
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی افزود: انتظار داریم اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان که وظیفه اصلی آن تثبیت و ساماندهی مشاغل است از یکسو و سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی از سوی دیگر به این مهم توجه کند که تنها نباید به فکر افزایش تعداد واحدهای صنعتی و تولیدی باشد بلکه میتواند با اجرای طرحهای توسعهای در این واحدها به دنبال ایجاد اشتغال بر اساس شعار اصلی سال و۱۴۰۱ بر اساس تولید دانش بنیان باشد.
صادق زاده تبریزی در ادامه به تجمعات کارگری سال ۱۴۰۰ استان آذربایجان شرقی و تبریز اشاره کرد و گفت: بررسی تجمعات نشان میدهد قریب به اتفاق این تجمعات برای پیگیری معوقات مزدی نبوده بلکه پیگیری برای اجرای طبقهبندی مشاغل و یا همسانسازی حقوق میان کارگران یک مجموعه صنعتی بودهاند.
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی در عین حال از ثبت حدود نزدیک به ۱۳ هزار پرونده هیات حل اختلاف در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خبر داد و گفت: ۴۵ تا ۵۰ درصد این پروندهها مربوط به تبریز است که ۳۰ درصد رای سازشی گرفته و مابقی بین ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ به بیمه بیکاری معرفی شدهاند.
صادق زاده در عین حال بر لزوم ساماندهی و تثبیت اشتغال موجود تأکید کرد و گفت: یکی از راهکارها در حفظ آرامش محیط کاری و حیات اقتصادی واحدهای تولیدی تشکیل کمیتهای برای عارضهیابی درون کارگاهی است علاوه بر آن تلاش برای تشکیل تشکلهای کارگری و دفاع از فعالیتهای آنان و ایفای نقش بیشتربه تشکلها میتواند در این زمینه موثر باشد.
وی گفت: اجرای مفاد قانون کار در تمامی ابعاد ازجمله رفع تبعیض در پرداخت حقوق و اجرای طرح طبقه مشاغل، اجرای مقررات بازنشستگی پیش از موعد و مواردی از این دست میتواند انگیزه کارگران را برای فعالیت بیشتر کند.