خبرگزاری کار ایران

علیرضا محجوب در نشست خبری خانه کارگر مطرح کرد؛

روز کارگر را یک جشن اعتراضی می‌دانیم/ مزد کارگران باید در طول سال ترمیم شود

روز کارگر را یک جشن اعتراضی می‌دانیم/ مزد کارگران باید در طول سال ترمیم شود
کد خبر : ۱۲۲۲۲۴۶

نشست خبری خانه کارگر به مناسب آغاز هفته کارگر و اعلام برنامه‌های این هفته، با حضور علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری خانه کارگر به مناسب آغاز هفته کارگر با حضور علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) صبح امروز (یکشنبه/ ۴ اردیبهشت) برگزار شد.

محجوب در ابتدای این نشست گفت: پیشاپیش روز کارگر را به همه آزادگان و کارگران آزاده جهان تبریک می‌گوییم و یادی می‌کنیم از کسانی که در جنبش اول ماه می‌۱۸۸۶ در شهر شیکاگو توسط پلیس آمریکا جان خود را از دست دادند. ما متاسفم هستیم که آمریکا امروز هم این روز را خیلی به رسمیت نمی‌شناسد.

وی گفت: جنبش اول ماه می‌۱۸۸۶ نیز الهام بخش ایجاد سازمان بین‌المللی کار و بسیاری از تحرکات بین‌المللی بوده است. روز کارگر در مقاوله‌نامه شماره یک سازمان بین‌المللی کار در سال ۱۹۱۹ آمده است.

محجوب با بیان اینکه روز کارگر را باید یک جشن اعتراضی بدانیم، گفت: در سنوات گذشته قبل از شیوع کرونا اعتراضاتی که در این روز برگزار می‌شد با درگیری‌هایی، همراه بوده است که البته این درگیری‌ها به ماهیت این جنبش و اعتراضات برمی‌گردد.

دبیرکل خانه کارگر بیان کرد: در این چند سالِ شیوع کرونا تجمعات روز کارگر به صورت محدود برگزار شد که ما امیدواریم امسال این محدودیت جبران شود و ما شاهد مراسم‌های باشکوه در سراسر جهان باشیم.

وی گفت: ساعاتی پیش آخرین جلسه‌ی ستاد خانه کارگر برای برگزاری مراسم هفته کارگر به پایان رسید و برنامه‌های ما برای این روز تعیین شد. البته این برنامه‌ها همچنان به خاطر شرایط کرونایی محدود است و امیدواریم این محدودیت‌ها سال آینده به طور کامل برداشته شود.

محجوب بیان کرد: ما همواره تلاش کردیم مراسم روز کارگر را حتی به شکل مجازی برگزار کنیم. امسال این مراسم برگزار می‌شود و دیگر برنامه‌ها مجازی نخواهد بود اما نسبت به دوره‌های قبل از کرونا محدودتر خواهد بود.

دبیر کل خانه کارگر گفت: تاکید بر بیمه و حق برخورداری از تشکل‌های کارگری برای همه و همچنین هشت ساعت کار ازجمله مواردی است که ما امسال بر روی آن تاکید خواهیم داشت و این موارد را محور مذاکرات و نتیجه‌گیری‌های خود می‌دانیم.

وی گفت: فعالیت تشکل‌ها طی این سال‌ها افزایش یافته اما فراگیر نیست و درخواست ما حضور فراگیر تشکل‌ها در کارخانه‌ها است و در همین مسیر هم از مجلس می‌خواهیم اصلاحیه‌ی قانون شوراهای اسلامی کار را به تصویب برساند. همچنین انجمن‌های صنفی باید مورد حمایت قرار بگیرند و کارگران به ایجاد انجمن صنفی تشویق و ترویج شوند.

محجوب با بیان اینکه حق برخورداری از بیمه فراگیر یکی دیگر از محورهای مورد تاکید ما است، افزود: طبق اصل ۲۹ قانون اساسی، بیمه حقی همگانی است اما امروز ما تلاشی برای فراگیر کردنِ بیمه نمی‌بینیم. سازمان تامین اجتماعی و دیگر بخش‌ها باید بدانند که این جزو وظایف ذاتیِ آن‌ها است. ما طرفدار همه‌گیری و فراگیر شدنِ بیمه اجتماعی برای همه هستیم.

دبیرکل خانه کارگر در ادامه به منع کار کودکان اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه ما به مقاوله‌نامه منع کار کودک ملحق شدیم، انتظار داریم که قوانین پشتیبانی‌کننده توسط دولت و سازمان‌های مربوطه ارائه شود. مقاوله‌نامه محو بدترین اشکال کار کودک را مدنظر داده است و مبارزه با بدترین اشکال کار کودک باید از اولویت‌های ما باشد که این با شرع ما نیز همخوانی دارد.

محجوب همچنین به حل مشکل مستمری‌بگیران و تخصیص ۲۵درصد باقیمانده‌ی همسان‌سازی بر حقوق آن‌ها اشاره کرد و گفت: این صندوق حاصل سال‌ها تلاش و زحمات بازنشستگان است.

وی به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و گفت: ما به مجلس و دولت در مورد حذف ارز دولتی از روی کالاهای اساسی و دارو هشدار می‌دهیم. حذف ارز دولتی علیه حداقل دستمزد کارگران است و با این کار نه تنها دستاوردهای مزدی شورایعالی کار بلکه تلاش دولت برای حفظ قیمت‌ها نیز به باد می‌رود و این تماما به ضرر مزدبگیران است. دولت و مجلس باید حواس‌شان باشد که این فرصت را به دلالان نسپارند. آن‌ها باید بدانند که مابه‌التفاوتی که قرار است از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به مردم بدهند، قیمت‌ها را کنترل نخواهد کرد بلکه قیمت‌ها علیه مصرف‌کنندگان ضعیف افزایش پیدا خواهد کرد.

محجوب همچنین به لزوم تامین بیمه بیکاری برای همه اشاره کرد و گفت: اصل 29 قانون اساسی بیمه بیکاری را موضوع همگانی می‌داند اما امروز فقط برخی از شاغلین می‌توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. طرح بیمه بیکاری در مجلس موجود است. این طرح چندین بار به مجمع تشخیص و شورای نگهبان رفته اما برگشت خورده است. ما امیدواریم مجلس و دولت این قانون را به تصویب برسانند و بیمه بیکاری برای همه اجرایی شود.

دبیرکل خانه کارگر گفت: یکی از راه‌های نگه داشتنِ نخبه‌ها و متخصصین کشورمان دادن بیمه بیکاری به همه است، تا هم امید جوانان برای ماندن در کشور بیشتر شود و هم دولتها در قبال اشتغال نیروی کار مسئولیت پذیری بیشتری از خود نشان دهند.   

محجوب در ادامه به اشتغال دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب به درستی شعار امسال را تولید دانش‌بنیاد و اشتغال آفرین نامیدند. تنها راه نجات اقتصاد ما از مسیر تکیه و بر تولیدات و صادرات محصولات دانش بنیان می‌گذرد و برای اینکه به این مسیر برسیم باید اصل 29 قانون اساسی در مورد پرداختِ بیمه بیکاری به همه اجرایی شود.

دبیرکل خانه کارگر در ادامه و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد دریافت مالیات از حقوق 5 میلیون و ششصد هزار تومانی کارگران گفت: ما معتقد هستیم که تنها راه خروج ما از بحران اقتصادی فعلی، تقویت مالیات‌پردازی است. اگر این اتفاق بیفتد تقاضای منحرف به بازار نمی‌آید. ما طرفدار واقعیِ مالیات هستیم اما مالیات باید از ثروتمندان اخذ شود. در این صورت است که از افزایش قیمت‌ها جلوگیری و بازار عرضه و تقاضا متعادل می‌شود.  

محجوب تاکید کرد: کارگری که درآمدش زیر ده میلیون تومان است نباید مالیات پرداخت کند. روا نیست که عده‌ای با ثروت‌های کلانِ خود از پرداختِ مالیات فرار کنند و در عوض کارگری که نصف حداقل واقعی را دریافت می‌کند، مالیات بپردازد. همه‌ی ما طرفدار وصول اصل مالیات هستیم اما از این حربه باید به درستی و موثر استفاده شود.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص افزایش قیمت کالا‌ها بعد از افزایش حداقل دستمزد گفت: ما یک تورم داریم به نام تورم روانی که بانی نظریه تورم روانی یک اقتصاددان فرانوسی به نام افتالیون است. اینکه قیمت‌ها بعد از افزایش دستمزد بالا می‌رود در واقع به این تورم روانی برمی‌گردد.

محجوب گفت: یکی از درخواست‌های ما در تعیین حداقل دستمزد این است که زمان اعلام حداقل مزد تا آخرین روزهای اسفند طول بکشد تا عوامل روانیِ افزایش قیمت تا حدودی خنثی شود. زمانی که ما عضو شورایعالی کار بودیم، حداقل دستمزد در آبان و آذر تعیین می‌شد. بعد از تحقیق و بررسی هم به این نتیجه رسیدیم که حداقل دستمزد دیرتر تعیین شود تا عوامل روانی باعث افزایش قیمت‌ها نشوند.

دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: من طرفدار تصمیم چندباره در مورد مزد هستم و معتقدم مزد کارگران باید در طول سال ترمیم شود. همین الان هم مزد نمی‌تواند تمام هزینه‌ها را پوشش دهد، بعد در چنین وضعی عده‌ای می‌گویند جلسه بگذاریم و مزد را کاهش دهیم؟! همانطور که قیمت‌ها به عقب برنمی‌گردد مزد هم نمی‌تواند به عقب برگردد چون قیمت آن از جیب مصرف‌کننده وصول شده است.

محجوب گفت: برای مقابله با افزایش قیمت‌ها باید بسته حمایتیِ کاملی از مزد اعمال شود که این بسته نمی‌تواند بسته مالی باشد بلکه باید بسته سیاستی باشد.

وی گفت: اگر اقتصاد ما به ثبات برسد در این صورت است که مردم به آرامش می‌رسند. هر تنشی موج قیمتی جدیدی به دنبال می‌آورد و این به سود سوداگران است و نه کارگران.

دبیرکل خانه کارگر همچنین به تاثیر دستمزد بر اشتغال اشاره کرد و گفت: کاهش دستمزد باعث شده جوانان تمایلی به کار نداشته باشند چراکه حداقل دستمزد نمی‌تواند کفاف هزینه‌ها را بدهد. سال گذشته بسیاری از کارفرمایان حداقل دستمزد را روی 5 میلیون تومان گذاشتند تا بتوانند نیروی کار جذب کنند. کسانی که از تاثیر دستمزد بر اشتغال حرف می‌زنند باید واقعیت‌های موجود در بازار کار را ببینند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز