خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

گرایش کارگران به مشاغل غیرتولیدی به دلیل دستمزدهای پایین/ افزایش ۱۰۰درصدی حداقل حقوق هم برای زندگی کردن کافی نیست

گرایش کارگران به مشاغل غیرتولیدی به دلیل دستمزدهای پایین/ افزایش ۱۰۰درصدی حداقل حقوق هم برای زندگی کردن کافی نیست
کد خبر : ۱۱۹۷۱۸۷

رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی قم گفت: به دلیل آنکه حقوق‌های مصوب شورایعالی کار پاسخگوی هزینه‌های روزمره زندگی در شرایط گرانی لجام گسیخته نیست، کارگران از کارخانه‌ها استعفا می‌دهند و به سمت کار ی می‌روند که درآمد بیشتری داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عباس شیری (رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی قم) با ابراز تاسف از اینکه میزان حقوق کارگران در کارخانه‌ها و بنگاهای اقتصادی به شدت پایین است، گفت: به دلیل آنکه حقوق‌های مصوب شورایعالی کار پاسخگوی هزینه‌های روزمره زندگی در شرایط گرانی لجام گسیخته نیست، کارگران از کارخانه‌ها استعفا می‌دهند و به سمت کاری می‌روند که درآمد بیشتری داشته باشد. 

عباس شیری با اعلام اینکه امروزه بسیاری از کارگران شاغل در کارخانه‌ها و بنگاهای اقتصادی استعفا داده و به سمت کارهای ساختمانی جذب شده‌اند، گفت: امروزه حقوق یک کارگر ساده ساختمانی ۲۵۰ هزار تومان است که اگر این کارگر ۳۰ روز ماه را کار داشته باشد، هفت میلیون و پانصد هزار تومان دریافت می‌کند، در حالیکه همین کارگر در یک کارخانه چهار میلیون تومان هم نمی‌گیرد. 

وی با اعلام اینکه شرایط کارگران ساختمانی با گذشته تفاوت کرده است، گفت: در گذشته یک کارگر ساختمانی از ساعت ۷ صبح مشغول به کار می‌شد و تا غروب آفتاب می‌بایست کار کند، اما امروزه کارگران ساختمانی نیز بیش از ۸ ساعت کار نمی‌کنند. 

رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی قم با اعلام اینکه اگر فردی قدرت یادگیری معمولی هم داشته باشد، به سادگی و در مدت کوتاهی می‌تواند در یکی از حرفه‌های ساختمانی استاد کار شود، گفت: امروزه یک استاد کار بنا، گچکار، نماکار یا متخصص در دیگر بخش‌های ساختمانی، روزانه ۵۰۰ هزار تومان دستمزد می‌گیرد، بنابراین اگر یک کارگر از کارخانه استعفا دهد و بتواند در مدت شش ماه استاد کار شود به سادگی چندین برابر کارگری در کارخانه درآمد خواهد داشت. 

وی دستمزدهای پایین و عملکردهای غلط بسیاری از کارفرمایان در پرداخت نکردن مزایاهای کارگران را دلیل خالی شدن کارخانه‌ها از کارگران دانست و گفت: وقتی کارفرما به بهانه‌های مختلف حقوق کارگر را کم می‌کند، مزایایی همچون سرویس یا وعده ناهار را به کارگران نمی‌دهد، دیگر رغبتی برای کار در کارخانه‌ها وجود ندارد. 

شیری با انتقاد از ادبیات و رفتاری که بسیاری از کارفرمایان کارخانه‌ها در مقابل کارگران به کار می‌برند، گفت: چه دلیلی دارد که یک کارگر تحقیر کارفرما را بپذیرد و بخواهد همچنان با حداقل حقوق چهار میلیون تومان و بدون مزایای قانونی کار کند؟ 

وی با ابراز تاسف از اینکه رویکرد تحقیر کارگران در محیط کار باعث فرار آنان شده است، گفت: وقتی کارگر حقوق مناسبی دریافت نمی‌کند، از دریافت مزایای قانونی محروم است، اجازه داشتن تشکل و فعایت صنفی را ندارد و با رفتار نامناسب کارفرمایان در بسیاری از موارد روبه‌رو می‌شود، بنابراین انگیزه‌ای برای ادامه کار نمی‌بیند، در نتیجه شغل‌های خدماتی همچون پیک موتوری و رانندگی اسنپ و حتی دستفروشی جذابیت بیشتری پیدا کرده است. 

رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی قم با تاکید بر اینکه اگر حداقل حقوق را ۱۰۰ درصد هم افزایش بدهند، باز هم با آن مبلغ نمی‌توان زندگی کرد، گفت: حداقل حقوق ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است که اگر ۱۰۰ درصد افزایش یابد، به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد، در این شرایط و با این گرانی و روند رو به رشد قیمت‌ها، با این حقوق‌ها نمی‌توان زندگی کرد. 

وی با اشاره به اینکه سبد معیشت ۹ میلیون تومان اعلام شده است، گفت: اگر می‌خواهند کارگران دوباره به کارخانه‌ها بازگردند و تحمل سختی‌ها و رویکردهای نامناسب بسیاری از کارفرمایان را داشته باشند، بهتر است دستمزدی تعیین کنند که کارگر به کار در بنگاه اقتصادی تن بدهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز