خبرگزاری کار ایران

نخستین جلسه کارگروه تخصصی آموزش‌های مهارتی شورای عالی اشتغال برگزار شد

نخستین جلسه کارگروه تخصصی آموزش‌های مهارتی شورای عالی اشتغال برگزار شد
کد خبر : ۱۱۶۶۹۷۵

نخستین جلسه کارگروه تخصصی آموزش‌های مهارتی به ریاست رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، سه شنبه، ۱۶ آذر ۱۴۰۰ در راستای اجرای مصوبات هشتاد و یکمین نشست شورای عالی اشتغال، نخستین نشست کارگروه تخصصی آموزش‌های مهارتی به ریاست غلامحسین حسینی نیا، در محل سازمان برگزار شد. 

حسینی نیا ضمن تاکید بر تاثیرگذاری تشکیل کارگروه تخصصی آموزش‌های مهارتی، گفت: این کارگروه می‌تواند مانند موتور محرکه، برای رسیدن نیروی کار به بازار تولید و اشتغال موثر باشد. یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم رفع مشکل بیکاری است و در این راستا تحقق یک میلیون شغل در سال با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی، نیروی انسانی، ثروت طبیعی و اندوخته‌های دانشی در کشور امکان‌پذیر است. 

معاون وزیر تعاون تاکید کرد: باید با جدیت بیشتر و نگاه علمی برنامه‌ها را پیگیری کنیم تا تصمیم‌ها و خروجی کارگروه اجرایی و موثر باشد. برنامه‌هایی که برای اشتغال تدوین می‌شود باید در قالب زیست بوم مهارت آموزی و اشتغال تعریف شود زیرا یکی از دلایل‌عدم موفقیت طرح‌های گذشته مبتنی نبودن آن‌ها بر تعاملات نظام‌مند (اکوسیستمی) بوده است. 

رئیس کارگروه تخصصی آموزش‌های مهارتی ادامه داد: دولت بخشی از راه حل مساله اشتغال را در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای دیده است و ما هم معتقدیم مهارت آموزی یکی از رکن‌های اشتغال در کشور است. 

وی تصریح کرد: برنامه‌ها و پروژه‌ها در کشور باید دارای پیوست مهارت آموزی و اشتغال باشد تا بتوان نقش مهارت آموزی را به عنوان یکی از پایه‌های مهم توسعه به خوبی ترسیم کرد. 

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور همچنین گفت: در برنامه ریزی مهارت آموزی توجه به آمایش سرزمینی و شناسایی گروه‌های هدف و فرصت‌های شغلی را مود توجه قرار دهیم. وظیفه ما برنامه ریزی برای اشتغال‌پذیری بیشتر در جامعه است و در این راستا فعالیت این کارگروه یک فرصت ارزشمند است. 

در این نشست، همچنین، حسین محمودی سفیدکوهی، نایب رئیس کارگروه تخصصی آموزش‌های مهارتی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اشتغال کشور گفت: اگر درک درستی از نیازهای بازار کار داشته باشیم می‌توانیم در حوزه اشتغال‌زایی خوب عمل کرده و زمینه انطباق طرف عرضه و تقاضای نیروی کار ماهر را فراهم کنیم. 

وی گفت: بهره وری نیروی کار در کشور مناسب نیست، چون بسیاری از افراد صلاحیت حرفه‌ای و شغلی لازم را ندارند. 

در ادامه حبیب عرفان منش، دبیر این کارگروه، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده گفت: این کارگروه در تسهیل ارتباط و تصمیم‌سازی می‌تواند بسیار موثر باشد و بهتر است شورای عالی اشتغال و شورای عالی مهارت در یک راستا عمل کرده و ارتباط نظام‌مند با یکدیگر داشته باشند. 

در این نشست که با حضور نماینده‌هایی از: وزارت راه و شهرسازی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دانشگاه جامع علمی و کاربردی، دانشگاه فنی و حرفه ای، کمیته امداد حضرت امام (ره)، جهاد دانشگاهی، اتاق اصناف ایران، کانون عالی کارفرمایان ایران و ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، برخی از اعضا نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند. 

کارگروه تخصصی آموزش‌های مهارتی دو هفته یکبار و به میزبانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برگزار و برنامه ها، اقدامات و طرح‌های این کارگروه از طریق کمیسیون تخصصی شورای عالی اشتغال در جلسات شورای مذکور که به ریاست رئیس جمهور برگزار می‌شود، طرح و درباره آن‌ها تصمیم گیری خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز