اعتراض کارکنان «پتروشیمی فجر» به تغییر نوبتکار/ روابط عمومی: براساس قانون عمل میکنیم
روابط عمومی شرکت «پتروشیمی فجر انرژی خلیج فارس» به کارکنا معترض خود در اعتراض به شیفتهای کاری گفت: بهترین حالت، ۳ صبح کاری، ۳ عصر کاری، ۳ شب کاری و ۳ روز استراحت است. قانون کار هم اجازه نمیدهد بیش از ۱۲ ساعت نیرو به کار گرفته شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان رسمی نوبتکار «پتروشیمی فجر انرژی خلیج فارس» به منظور پیگیری بازگشتِ شفیتهای خود در قالب نوبتهای ۱۲ ساعته، امروز (شنبه/۶آذر) در مقابل در ورودی این شرکت، تجمع کردند.
این کارکنان میگویند که سیستم نوبت کاری آنها به صورت یک طرفه از ۸ ساعت به ۱۲ ساعت تغییر کرده است. این در حالی است که به گفته آنها، روند کاری ۱۲ ساعته، دارای مزیتهای فراوانی است. کاهش تردد در مسیر شرکت و به تبع آن کاهش حوادث جادهای، کاهش هزینههای ایاب و ذهاب و افزایش تعداد روزهای کارکنان از جمله مزیتهایی است که برای شیفتهای ۱۲ساعته وجود دارد.
به گفته کارکنان رسمی این شرکت، با شیفت کاری ۱۲ ساعته نه تنها در طول ماه با ساعت کاری کمتری در شرکت حاضر نمیشویم، بلکه شیفت ۸ ساعته نسبت به شیفت ۱۲ ساعته از لحاظ ساعت کار تفاوتی ندارد.
آنها میگویند با تغییر از ۱۲ ساعت به ۸ ساعت، کارگر جانشین وجود نخواهد داشت؛ چراکه تعداد نیروی کار شرکت کم است.
در این شرایط تعداد روزهای کاری به ۹ روز و تعداد روزهای استراحت به ۳ روز میرسد. به گفته کارکنان پتروشیمی فجر، طبیعی است که در این شرایط تردد بیشتر و نیروی کار دچار فرسایش و خستگی شود.
معترضان میگویند که تغییر ساعت کار خود را به اطلاع شهیدینیا، رئیس منطقه ویژه و بازرس آن رساندهاند اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
در همین باره روابط عمومی شرکت پتروشیمی فجر، توضیحاتی را به این شرح منتشر کرد:
بهترین حالت، ۳ صبح کاری، ۳ عصر کاری، ۳ شب کاری و ۳ روز استراحت است. قانون کار هم اجازه نمیدهد بیش از ۱۲ ساعت نیرو به کار گرفته شود و اگر ۴ هفته متوالی میزان کار از ۱۷۶ ساعت عبور کند، به نیرو فشار میآید.
طبق تحقیقات انجام گرفته و با در نظر گرفتن نقطه نظرات واحدهای ایمنی و بهداشت کار، در شیفتهای ۸ساعته بار کار بر نیروها توزیع میشود و به لحاظ تعادل کار، زندگی و سلامتی خود نیروها، شیفت ۱۲ساعته پیشنهاد نمیشود. همچنین شرکتهای دیگر منطقه نیز در حال برگرداندن شیفتهای خود هستند.