یک فعال صنفی بازنشستگان:
سفره بازنشستگان هر سال کوچکتر شده/ دولت راهکاری برای بهبود معاش مستمریبگیران ندارد
حسین سوری میگوید: باید راهکارهایی در ارتباط با بهبود معاش بازنشستگان در دستور کار قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین سوری (فعال صنفی بازنشستگان) در ارتباط با وضع معاش بازنشستگان کشور گفت: در دولت روحانی فاصله دریافتی شاغلان و بازنشستگان به شدت افزایش یافت. این دولت در ارائه لایحهی همسانسازی به مجلس تعلل کرد و لایحه را در آخرین ماه صدارتش تحویل مجلس داد که خیلی دیر شده بود. البته دولت در همین دو ماه یا دو ماه حتی گوشه چشمی به بازنشستگان نینداخته است. حال اینکه دقیقا ۵۵۴۰۰۰۰ نفر از مردم بازنشستگان صندوقهای مختلف هستند که عملا قشری پر جمعیت تلقی میشوند.
او ادامه میدهد: در این مدت، سفره ما بازنشستگان هر روز نسبت به روز قبل کوچکتر شده که اگر این وضع ادامه یابد، دیگر سفرهای برای ما باقی نمیماند.
سوری در ارتباط با وضع بغرنج معاش بازنشستگان و هزینههای مضاعف زندگی آنها میگوید: برخی خیلی راحت میگویند مگر بازنشستگان، زن و مردی سالمند بیشترند! حال اینکه بازنشستگان باید هزینه جوانان بیکار را تامین نمایند. دولتها توان و قابلیت ایجاد مشاغل را نداشتهاند حالا بازنشستگان باید جور دولتها را بکشند. در بهترین حالت، بازنشستگان هزینه عروسها و دامادها و نوهها دارند، هزینههایی که نمیتوانند از پرداخت آن فرار کنند.
او اضافه میکند: در کشورهایی مانند آلمان، همین که فرد به سن ۱۸ سالگی رسید و نخواست تحصیل کند، دولت تا زمانی که فرد شغل پیدا کند، حقوقی مکفی به او میپردازد. ولی ما با اندک حقوق بازنشستگی هزینه تحصیل فرزندانمان تا سطح ارشد و دکترا را تامین مینماییم و دست آخر فرزندانمان بیکار میمانند که خود ما باید خرجشان را بدهیم.
به گفته سوری، با نگاهی به بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ که اخیرا منتشر شده و رفتار دولت با بازنشستگان که حتی رغبت ندارد نامی از این قشر ببرد، به نظر میآید که در رسیدگی به وضعیت بازنشستگان و مستمریبگیران کامل عقبگرد کردهایم.