دیپلماسی مهارت را در راستای توسعه روابط بین المللی در دولت سیزدهم در اولویت قرار دادهایم
رئیس سازمان فنیحرفهای در نشست وبیناری همکاریهای بین المللی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و آژانس توسعه مهارت (مسابقات جهانی مهارت) روسیه گفت: «دیپلماسی مهارت» را در راستای توسعه روابط بین المللی را در اولویت قرار دادیم.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، نشست وبیناری غلامحسین حسینی نیا و «رابرت اورازوف» مدیرکل آژانس توسعه مهارت (مسابقات جهانی مهارت) روسیه با هدف گفتگو و تبادل نظر در خصوص توسعه همکاریهای مهارتی آتی دو کشور ایران و روسیه، روز سهشنبه (۲۰مهرماه) برگزار شد.
«ابرت اورازوف» مدیرکل آژانس توسعه مهارت مسابقات جهانی مهارت کشور روسیه و «آلینا دوسکانووا» مدیرکل آژانس توسعه مهارت روسیه در امور بین الملل، به صورت وبیناری و «رستم ژیگانشین» رئیس نمایندگی بازرگانی روسیه، «الگا سوتووا» کارشناس نمایندگی بازرگانی روسیه و «دیمتری کالنی چنگو» نماینده آژانس فدرال امور کشورهای مستقل مشترک المنافع به صورت حضوری حضور داشتند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، با اشاره به سوابق مثبت همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف، به ویژه آموزشهای فنی و حرفه ای، گفت: این همکاریها در مسابقات بین المللی مهارت کازان ۲۰۱۹روسیه به خوبی مشهود بود. آموزشهای فنی و حرفهای در ایران از جایگاه خوبی در قوانین بالادستی برخوردار است و تشکیلات وسیعی برای تحقق آن پیش بینی شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: وزارت خانههای مختلف در ارائه آموزشهای مهارتی برای گروههای هدف همکاری دارند و وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان اصلیترین دستگاه، مسئولیت بسیج و هماهنگی بین دستگاهی را در قالب نظام جامع آموزشهای فنی و حرفهای بر عهده دارد.
معاون وزیر تعاون همچنین به ظرفیتهای سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از جمله بیش از ۶۰۰ مرکز آموزش دولتی در سراسر کشور، بیش از ۱۱ هزار آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد و ۶ هزار مربی در بخش دولتی اشاره کرد و گفت: پژوهش در حوزه آموزشهای فنی و حرفه ای، برنامه ریزی درسی، توسعه استانداردهای آموزش مهارتی، ارزشیابی مهارت و سنجش صلاحیت حرفهای نیروی کار و آموزش مربیان، ۵ مأموریت اصلی و محوری سازمان آموزش فنی و حرفهای در ایران است.
وی با تاکید بر اهمیت «دیپلماسی مهارت» در راستای توسعه همکاریهای بین المللی برای ارتقای مستمر آموزشهای مهارتی، بیان کرد: در همکاریهای بین المللی آتی در حوزه آموزشهای فنی و حرفه ای، کشور روسیه را به طور ویژه خواهیم دید. همکاری بین دو کشور الگوی مناسبی برای همکاریهای مهارتی با سایر کشورها باشد. محورهای همکاری آتی بین دو کشور ایران و روسیه شامل: «تبادل تجربیات» در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای برای مربیان، کارشناسان و روسای مراکز، برگزاری «مسابقات دوستانه مهارت» و «اردوی آمادهسازی مسابقات جهانی» قبل از مسابقات جهانی مهارت شانگهای چین ۲۰۲۲، ایجاد «آکادمی مهارتهای آینده و آینده پژوهی» در مرکز تربیت مربی و پژوهشهای فنی و حرفه ای، «اعتبار بخشی به گواهینامههای مهارتی» دو طرف برای «تبادل نیروی کار» و برگزاری سمینار، کارگاه و همایشهای آموزشی است.
حسینی نیا همچنین از تهیه پیشنویس تفاهم نامه همکاری آموزشی بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران و وزارت آموزش و پرورش روسیه خبر داد و گفت: امیدواریم تفاهم نامه مذکور پس از بررسیهای دیپلماتیک عملیاتی شود.