انتقاد کارگران به اظهارات نایب رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی/ چرا ادعا میکنند ابطال دستمزد توسط دیوان عدالت موجب تشدید بیکاری میشود؟!
یک فعال کارفرمایی از احتمال ابطال دستمزد توسط دیوان عدالت انتقاد کرده است.
کارگران و فعالان کارگری در تماس با خبرنگار ایلنا، از اظهارات یک فعال کارفرمایی در ارتباط با دستمزد، انتقاد کردند.
روز گذشته، حمیدرضا صالحی، نایب رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به احتمال ابطال مصوبه مزد کارگران در دیوان عدالت اداری، گفت: قطعا اگر این اتفاق رخ دهد فشار مضاعف به کارفرمایان وارد میشود. نتیجه این فشارها تعطیلی بنگاههای اقتصادی و خروج سرمایه و در نتیجه تشدید بیکاری و معضلات اجتماعی است.
کارگران با انتقاد از این اظهارات میگویند: مدتهاست در انتظار ابطال دستمزد هستیم؛ در تعیین دستمزد ۹۹ قانون و الزامات قانونی رعایت نشده و به همین دلیل هیات تخصصی دیوان عدالت، براساس شکایت تشکلهای کارگری، رای به ابطال آن داده است و انتظار داریم هرچه سریعتر این رای در هیات عمومی دیوان تایید شود.
به گفته کارگران، آنچه موجب بیکاری است، تصمیمات نادرست اقتصادی و فشار نوسانات اقتصادی بر تولید است و نه دستمزد کارگران؛ چرا در مقابل معیشت ۲۰ میلیون خانوار جبهه میگیرند؛ آنهم در حالیکه سطح پوشش دستمزد به زیر بیست درصد رسیده است.
نمایندگان کارگری شورایعالی کار نیز میگویند: امیدواریم دیوان عدالت هرچه سریعتر رای به ابطال مزد ۹۹ بدهد تا کارگران بتوانند از قدرت بالاتری برای چانهزنی مزد ۱۴۰۰ برخوردار باشند.
این نمایندگان کارگری میگویند: بارها اعلام کرده و ثابت کردهایم که سهم دستمزد در بنگاهها حداکثر ده درصد است و دستمزد و افزایش آن نمیتواند منجر به تعطیلی بنگاه و بیکاری کارگران شود.