خبرگزاری کار ایران

بیانیه وزیر رفاه به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد:

مردم خواستار شفافیت بیشتر هستند

مردم خواستار شفافیت بیشتر هستند
کد خبر : ۱۰۰۷۶۰۴

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد (۱۸ آذر) تاکید کرد: باوردارم که شفافیت، راهبردی برای مبارزه با فساد، تصمیم‌گیری آشکار، افزایش پاسخگویی، ارتقاء و کارآمد کردن سیاستگذاری و گسترش اعتماد عمومی است.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری در بیانیه روز جهانی مبارزه با فساد آورده است: یکی از وعده‌های اصلی اینجانب در مجلس اسلامی در زمان اخد رأی نمایندگان محترم، تأکید بر موضوع «شفافیت» به عنوان راهبردی بی‌جایگزین در مسئله مبارزه با فساد بود. در این چارچوب همزمان با روز جهانی مبارزه با فساد خرسندم که بیان کنم، طی ۲ سال اخیر، در مدت تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ویژه با به کارگیری جوانان کاربلد، متخصص و متعهد اقدامات و راهبردهای متنوعی در حوزه شفافیت و مبارزه با فساد توسط همکاران اینجانب به کار گرفته شده و امروز به کارنامه‌ای قابل قبول و پر افتخار تبدیل شده است. 

شریعتمداری می‌افزاید: در این چارچوب یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در ذیل موضوع شفافیت، راه اندازی و فعال کردن سامانه‌های شفافیت با هدف گسترش نظارت مردمی، ارتقاء کارآمدی مدیریتی، ساختارمند کردن ارتباط و پاسخگویی به ذی نفعان و بهبود کیفی و کمی خدمات به جامعه هدف بوده است. 

در بخش دیگر این بیانیه آمده است: خروچ از بنگاهداری، حضور در بورس و افزایش مشارکت سهامداران از دیگر اقدامات راهبردی بوده است که گامی مهم برای صیانت از اموال ذی حقان صندوق‌های بازنشستگی به شمار می‌رود. 

به گفته وی، تنقیح قوانین، به روزآمد کردن دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌ها از جمله پاسخ‌های درست و بجا به مطالبه گروه‌های ذیربط و ذی نفع وزراتخانه است. ساختارمند و شفاف کردن فرایند انتصابات، الکترونیکی کردن خدمات، زمینه‌سازی برای نظارت نهادهای نظارتی و مردمی، پیگیری شفاف پرونده‌های حقوقی همراه با انجام دقیق تکالیف قانونی و اختصاصی از دیگر اقدامات در این حوزه است. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، می‌افزاید: باید متذکر شوم که امروزه عبارت شفافیت واژه‌ای پرتکرار در ادبیات سیاسی اجتماعی است. مردم از دولت، دولت از سایر قوا، مجلس از دولت، دولتی‌ها از نهادهای مدنی، نهادهای مدنی از حاکمیت و به عبارتی همه از یکدیگر خواستار شفافیت بیشتر هستند. این استفاده پربسامد در حوزه‌های عمومی و در بین سیاستگذاران و سیاست‌ورزان می‌تواند از آن رو مثبت تلقی شود که کلمات، گفتمان‌ها، نمادها و ایده‌ها خود به عنوان هنجار رفتاری پذیرفته و به اعمال و رفتارهای خاصی منجر شوند. 

در بخش دیگر این بیانیه تصریح شده است: باوردارم که شفافیت راهبردی برای مبارزه با فساد، تصمیم‌گیری آشکار، افزایش پاسخگویی، ارتقاء و کارآمد کردن سیاستگذاری و گسترش اعتماد عمومی است. این بدین معنی است که شفافیت قرار نیست به ابزاری برای عکس گرفتن و پز داد تبدیل شود بدون آنکه کارکردی برای بهبود حکمرانی، ارتقای اعتماد و امید و افزایش رفاه مردم داشته باشد. 

در پایان این بیانیه آمده است: نکته مهم دیگر آنکه اگر در حوزه شفافیت دستاوردهای ملموسی وجود داشته باشد این امر هم محور وفاق عمومی و هم عامل پیوند دادن شهروندان، نهادها و سیاستمداران آن‌ها و هم راه‌حلی برای بسیاری از مسائل و چالش‌های حوزه سیاستگذاری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز