خبرگزاری کار ایران

مصباحی‌مقدم:

بودجه با ماده ۱۸ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد

بودجه با ماده ۱۸ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد
کد خبر : ۲۵۲۱۵۱

عضو کمیسیون بودجه مجلس " مخالف کلیات لایحه بودجه ۹۴ " افزود: شرایط تحریم مورد غفلت دولت و کمیسیون تلفیق قرار گرفته است. لایحه بودجه با ماده ۱۸ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد.

غلامرضا مصباحی‌مقدم در مخالفت با لایحه بودجه ۹۴، گفت: ‌ این لایحه با ماده ۱۸ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد در حالی که تمام درآمدهای نفتی باید به تدریج به صندوق توسعه ملی واریز شود اما در لایحه بودجه ۹۴،۱۲ درصد از درآمدهای نفتی واریزی به این صندوق در بودجه عمومی کشور هزینه می‌شود، آیا این به معنای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی است؟

به گزارش ایلنا، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۳۹۴ را انبساطی دانست و افزود: پیش بینی عملکرد طبق اظهارات رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ۱۸۰ هزار میلیارد تومان است در حالی که در لایحه بودجه ۹۴ این عدد ۲۱۶ هزار میلیارد تومان به اضافه ۱۶ هزار میلیارد تومان دیگر است که در صورت تحقق در بودجه هزینه خواهد شد. آیا این بودجه انبساطی نیست؟

وی مدعی شد: شرایط تحریم مورد غفلت دولت و کمیسیون تلفیق قرار گرفته است. افزون بر آن لایحه بودجه ۹۴ صرفه‌جویی ندارد به نحوی که هزینه‌های جاری در بودجه ۹۴ بیشتر از بودجه ۹۳ پیش‌بینی شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هزینه‌های مردم برای سال ۱۳۹۴ افزایش داده شده است، گفت: در کمیسیون تلفیق از گاز و سایر موارد پول اضافه از مردم دریافت شده است و جالب آنکه درآمدهای حاصل از این محل نیز به خزانه واریز نمی‌شود. مجلس نباید از این ناحیه برای مردم هزینه‌تراشی کند.

مصباحی مقدم خواستار اصلاح قیمت حامل‌های انرژی به نحوی که باعثکاهش مصرف بخش‌های تولید و خانگی شود، تاکید کرد و افزود: فرض این است اگر اصلاح هدفمندی استقرار یابد به هدف نزدیک‌تر می‌شویم اما دولت در سال جاری اصلاح قیمت‌ها را به نحوی انجام داد که موجب آسیب مردم شد ولی فایده‌ای هم برای اقتصاد ملی نداشت. اصلاح قیمت‌ها باید موجب اصلاح مصرف انرژی در بخش خانگی و تولید شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما متاسفانه مصرف انرژی در ایران در هر دو بخش خانگی و تولید چهار برابر مصرف دنیاست. مصرف روزانه گاز در ایران ۶۰۰ میلیون متر مکعب است. این عدد بیشتر از مصرف کل قاره اروپا و بیشتر از مصرف ¼ میلیارد نفر جمعیت چین است. دولت و کمیسیون تلفیق به این مساله توجه نکرده‌اند و جسارت لازم را برای تصمیم‌گیری در خصوص کاهش مصرف به خرج ندادند.

وی با انتقاد به اظهارات رییس سازمان مالیاتی و پیش‌بینی لایحه بودجه برای اخذ مالیات از فرارین مالیاتی، گفت: امکان اخذ مالیات بیشتر از فراریان مالیاتی در کمیسیون تلفیق به تصویب رسید. رییس سازمان امور مالیاتی نیز گفته است با درآمدهای مالیاتی می‌توان بودجه جاری کشور را تامین کرد. این در حالی است که در لایحه بودجه از این محل ۸۶ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است اما بودجه جاری کشور ۱۶۶ هزار میلیارد تومان است. این سخن رییس سازمان امور مالیاتی به چه معناست؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مدعی شد: هزینه‌کرد ۱۶ هزار میلیار تومان از درآمدهای بودجه بدون نظارت و مشخص کردن محل هزینه‌ آن در اختیار دولت قرار گرفته است که اقدام مناسبی نیست.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز