نوبخت در همایش ملی بهرهوری:
نباید نفت را از اقتصاد جدا کرد / نگاه به برنامه ششم برای رسیدن به ۱۲ درصد رشد اقتصادی
در حالی که قرار بود رشد سرمایهگذاری تا ۱۲.۲ درصد افزایش یافته و حدود ۵.۵ درصد از رشد ۸.۵ درصدی اقتصاد را محقق کند، اما شاهدیم که در ۵.۵ درصد خود باقیمانده و نتوانسته نقش خود را ایفا کند.
نوبخت با بیان اینکه نباید نفت را از اقتصاد ایران کاملا جدا کرد بلکه باید تاثیر آن در بودجه کمتر شده و از این منابع در بخشهای دیگر استفاده کرد، گفت: اکنون همه نگاهها به برنامهی ششم است و با وجود محدودیتهایی که در منابع وجود دارد باید رشد اقتصادی در برنامه ششم و هفتم حداقل به ۱۲ درصد برسد تا بتوانیم در پایان برنامه به جایگاه اصلی خود در سند چشمانداز برسیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدباقر نوبخت در همایش ملی بهرهوری گفت: با توجه به شوک نفتی اخیر باید اقتصادی که در سال جاری با ۶۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را اداره میشد را با منابع ۴۰ میلیارد دلاری اداره کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی برای حفظ اقتصاد در مقابل تکانههای خارجی افزود: بنابراین اگر اقتصاد ما مقاوم باشد حتی میتوان با کمتر از این منابع آن را کنترل و مدیریت کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی تصریح کرد: برخی عنوان میکنند که نفت موجب عقبافتادگی اقتصاد ایران شده است و این در حالی است که در قرن اخیر نفت نقش مهمی در رشد اقتصادی ایران داشته و چه بسا اگر وجود نداشت وضعیت ما از شرایط پیش آمده هم بدتر بود.
وی خاطرنشان کرد: نباید نفت را از اقتصاد ایران کاملا جدا کرد بلکه باید تاثیر آن در بودجه کمتر شده و از این منابع در بخشهای دیگر استفاده کرد.
نوبخت افزود: سال آینده سال پایانی برنامهی پنجم همزمان با بودجه ۱۳۹۴ است اما متاسفانه در برنامه چهارم و پنجم توسعه هیچگاه رشد اقتصادی ۸.۵ درصدی سالانه بهطور کامل محقق نشده است.
وی با اشاره به نقش رشد سرمایهگذاری و رشد بهرهوری در تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی توضیح داد: در حالی که قرار بود رشد سرمایهگذاری تا ۱۲.۲ درصد افزایش یافته و حدود ۵.۵ درصد از رشد ۸.۵ درصدی اقتصاد را محقق کند، اما شاهدیم که در ۵.۵ درصد خود باقیمانده و نتوانسته نقش خود را ایفا کند.
نوبخت ادامه داد: بهرهوری نیز در حد منفی یک درصد در برنامه چهارم تحقق یافت و در رشد اقتصادی اثرگذار نبود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی یادآور شد: در حالی از برنامه چهارم به برنامه پنجم حرکت کردیم که در دو سال اول رشد مثبت و دو سال بعد رشد منفی بود اگر در سال جاری رشد اقتصادی سه تا چهار درصد نیز محقق میشود، جبران نخواهد شد.
نوبخت گفت: اکنون همه نگاهها به برنامهی ششم است و با وجود محدودیتهایی که در منابع وجود دارد باید رشد اقتصادی در برنامه ششم و هفتم حداقل به ۱۲ درصد برسد تا بتوانیم در پایان برنامه به جایگاه اصلی خود در سند چشمانداز برسیم.