خبرگزاری کار ایران

ولی الله سیف:

عمری را در نظام بانکی بوده ام / برنامه اهداف تورم سال های ۹۴ و ۹۵ را مشخص و آماده کرده ایم

عمری را در نظام بانکی بوده ام / برنامه اهداف تورم سال های ۹۴ و ۹۵ را مشخص و آماده کرده ایم
کد خبر : ۲۳۷۱۸۶

باید تمرکز بیشتر برای رسیدن به اهداف تورمی داشته باشیم هرچند این بزرگترین دستاورد دولت بوده که محقق شده است. معادل ۸۸ درصد تامین مالی کشور توسط نظام بانکی و ۱۲ درصد بقیه از سوی بازار سرمایه صورت می گیرد.

رییس کل بانک مرکزی با انتقاد به برخی اظهارات در خصوص رد پای برداشت ۴.۱ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در گزارشات بانک مرکزی، گفت: از آنجا که بخاطر تحریم این پول به حساب بانک مرکزی انتقال پیدا نمی کرد، شرکتی متعهد شد که آن را انتقال دهد و این به هیچ وجه به معنای وجود رد پای برداشت از صندوق یادشده نیست.

به گزارش ایلنا، ولی الله سیف در چهارمین همایش سیاست های پولی و چالش های بانکداری و تولید، با بیان اینکه ۲۹.۱ درصد رشد نقدینگی و ۹.۶ درصد ضریب فزاینده پولی را داشتیم، افزود: در اسفندماه سال گذشته به دلیل تصمیم گیری برای خرید ۴.۱ میلیارد دلار ارز از دولت توسط بانک مرکزی رشد در نقدینگی داشتیم و بانک مرکزی از دولت مانند همه موارد دیگر ارز خریده و ۲۶ درصد را به صندوق توسعه واریز و دو درصد را برای عیدانه و ۱۴ درصد را برای وزارت نفت و مابقی را به خزانه واریز کرده است.

وی با اشاره به وضعیت تورمی در اقتصاد ایران، گفت: باید تمرکز بیشتر برای رسیدن به اهداف تورمی داشته باشیم هرچند این بزرگترین دستاورد دولت بوده که محقق شده است. معادل ۸۸ درصد تامین مالی کشور توسط نظام بانکی و ۱۲ درصد بقیه از سوی بازار سرمایه صورت می گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در سال جاری نقدینگی واقعی در کشور روبه افزایش است، تصریح کرد: امسال نقدینگی از تورم بالاتر است و همین نشان می دهد که ما سیاست انقباضی نداریم بلکه شاید سیاست انبساطی هم داشته باشیم.

سیف گفت: هم اکنون هم تولید و هم سرمایه گذار و هم مسئولان باید بانک مرکزی را در رسیدن به اهداف پیش بینی شده کمک کنند، ضمن آنکه باید همین تمرکز را نیز در تورم ادامه دهیم.

وی ادامه داد: باید دید اقتصاد کشور چه چیزی نیاز دارد، هرچند برای پویایی اقتصاد کشور باید استفاده بهینه از منابع محدود تسهیلات بانکی مدنظر قرار گیرد.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان آنکه اگر این مفهوم برای همه به درستی درک شود، دیگر مشکلی نخواهیم داشت، افزود: از گذشته این مشکل بوده که تفاوتی بین بنگاه کارآمد و غیرکارآمد نبوده و هر کسی درخواست تسهیلات داشته، انتظار دریافت وام نیز داشته است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به حجم تسهیلات اعطائی در نظام بانکی، گفت: از همان ابتدا تصمیم ما این بوده که انضباطی عمل کنیم بنابراین انتقادات وارده مبنی بر انقباضی عملکرد را قبول نداریم.

وی با اشاره به برآوردهای بانک مرکزی برای بررسی توان اعطای تسهیلات بانکی در سه ماه نخست سال جاری، گفت: براساس برآوردها به این نتیجه رسیدیم که بانک ها می توانند تا ۲۸۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارایه دهند و اولویت اول برای پرداخت تسهیلات با هدف خروج از رکود را به تسهیلات سرمایه در گردش اختصاص دادیم.

سیف با بیان اینکه بانک ها توانستند ۱۴۶ هزار میلیارد تومان تا آخر شهریور پرداخت کنند که ۸۰ درصد آن برای سرمایه در گردش بوده است، اظهار داشت: در آخر آبان این رقم به ۲۰۶ هزار میلیارد تومان رسیده بود و این یعنی نظام بانکی از هدف جلوتر است.

رئیس شورای پول و اعتبار با تاکید براینکه در بدترین شرایط بانک مرکزی آمار غلط نداده است، تصریح کرد: در همان ابتدای ورود به بانک مرکزی این انتقادات را مورد بررسی قرار دادم و به این نتیجه رسیده ام که بانک مرکزی در هیچ شرایطی آمار غلط نداده و در زمان فشارها نیز انتشار آمار را متوقف کرده است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی زمانی آمار تسهیلات پرداختی را اعلام می کند که اطلاعات تک تک تسهیلات پرداختی را از نظام بانکی دریافت می کند و نمی تواند به راحتی این آمارها را تغییر دهد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین در خصوص انتقادات به تسهیلات پرداختی به بنگاه های غیرمولد اقتصادی، گفت: عمری را در نظام بانکی بوده ام؛ شرکت ها و بنگاه های اقتصادی هستند که اصرار داریم این ها را سرپا نگه داریم در حالی که عمر اقتصادی اینها تمام شده است. تا کی باید با تزریق منابع اینها را سرپا نگه داریم؟

سیف با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی برای تعیین ضوابط پرداخت تسهیلات در بانک ها، تصریح کرد: برای آنکه بازار مالی شکل بگیرد و دوام یابد باید استاندارد های حاکمیت شرکتی را رعایت کنیم. من از هر فرصتی برای اعلام این موضوع استفاده می کنم چرا که این نیازمند عزم جدی و عمومی است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به موسسات غیرمجاز، گفت: ممکن است زمانی که این نظم مستقر شود خیلی ها نیازهای خود را از سیستم منضبط تامین نکنند و به سراغ واحدهایی بروند که با ریسک بالا فعالیت می کنند. اگر بازار سفته بازی شکل بگیرد طبیعی است منابعی به این سمت بروند ولی ثبات در بازارها زمینه های این فعالیت ها را کم می کند.

وی یکی از مهمترین مقوله های مورد توجه بانک مرکزی را ایجاد آرامش در بازارها اعلام کرد و افزود: حتما سرمایه گذار برای انجام فعالیت های خود نیازمند پیش بینی آینده اقتصاد است.

رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه هم اکنون برنامه اهداف تورم سال های ۹۴ و ۹۵ را مشخص و آماده کرده ایم، گفت: امیدواریم در عرصه بین المللی هم تحولاتی رخ دهد که اینها تماماً در رسیدن به اهداف ما موثر است.

سیف درباره مسکن مهر افزود: با همکاری وزارت راه و شهرسازی این پروژه پیشرفت می کند و مشکلی در تامین مالی آن وجود ندارد.

وی با اشاره به وضعیت تورمی در اقتصاد ایران، گفت: باید تمرکز بیشتر برای رسیدن به اهداف تورمی داشته باشیم هرچند این بزرگترین دستاورد دولت بوده که محقق شده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز