ناگفتههای قائممقام بانک مرکزی از کاهش رفاه مردم
رشد مصرف نهایی دولتی که به نظر قائممقام بانک مرکزی که «بخشهایی از این هزینههای مصرفی دولتی مثل بهداشت و آموزش به طور مستقیم در رفاه خانواده نقش دارند. ۷.۳ درصد در ۶ ماه سال ۱۳۹۲ کاهش داشته است که بیانگر کاهش قابل توجه در سطح رفاه خانوارهاست.
رشد مصرف نهایی دولتی که به نظر قائممقام بانک مرکزی که «بخشهایی از این هزینههای مصرفی دولتی مثل بهداشت و آموزش به طور مستقیم در رفاه خانواده نقش دارند. ۷.۳ درصد در ۶ ماه سال ۱۳۹۲ کاهش داشته است که بیانگر کاهش قابل توجه در سطح رفاه خانوارهاست.
ناگفتههای قائممقام بانک مرکزی از کاهش رفاه مردم
به گزارش ایلنا و به نقل از سایت خبر تحلیلی ساعت ۲۴، اکبر کمیجانی یک اقتصاددان متعهد به آموزههای دانش اقتصاد است که نخستین بار شادروان محسن نوربخش او را به بانک مرکزی آورد. وی که در حال حاضر قائممقام بانک مرکزی است و بنا به برخی روایتها کمبود دانش اقتصادی رییس کل را جبران میکند، حرفهای خود را در قالب آمار و ارقام بیان میکند و به خوانندگان مطالبش یا شنوندگان سخنانش به طور غیرمحسوس علامت میدهد که کجا را رصد کنند و چه حرفهایی قابل خواندن و شنیدن است. قائممقام ریاست کل بانک مرکزی روز ۱۰ شهریور در یست و چهارمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی سخنرانی کرد. این مقام ارشد بانک مرکزی با وجودی که شاید علاقه داشت، همه آمارهای تهیه شده در بانک مرکزی درباره مسایل مهم را بازگو کند، اما فرصت نشد. پس او «اسلایدهای ارایه شده» را به مسوولان برگزاری همایش در پژوهشکده پولی و بانکی سپرد و آنها نیز این اسلایدها را بر روی سایت خود قرار دادند. کارشناسان سایت خبری تحلیلی ساعت ۲۴ با دقت در آمار و ارقام ارایه شده در این اسلایدها، به علامتهای فرستاده شده توسط اکبر کمیجانی پی بردند. وی در این اسلایدها، پیشبینی کرده است که «ارقام سال ۱۳۹۲ به طور مستقل و با روشهای معمول در محاسبات فصلی حسابهای ملی را برآورد کرده» و «برآورد محقق» - یعنی آقای کمیجانی - نشان میدهدکه «تولید ناخالص داخلی» به قیمت پایه(بدون نفت) در سال ۱۳۹۲ رشد منفی ۳ درصد را تجربه خواهد کرد.
رفاه خانواده
قائممقام بانک مرکزی با ارایه ارقام شاخصهای مهمی مثل «مصرف نهایی خصوصی»، «مصرف نهایی دولتی» و «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» و ارتباط دادن آنها با شاخص رفاه خانوارهای ایرانی نکات بیان نشده جالبی را در معرض دید کارشناسان قرار میدهد.
وی در این اسلایدها اطلاع میدهد مصرف نهایی خصوصی(بنگاهها و خانوادهها) در ۶ ماه سال ۱۳۹۲ فقط ۷/۳ درصد رشد داشته است که در بررسیهای مجدد به ۴.۷ درصد منفی رسیده است. رشد مصرف نهایی دولتی که به نظر قائممقام بانک مرکزی که «بخشهایی از این هزینههای مصرفی دولتی مثل بهداشت و آموزش به طور مستقیم در رفاه خانواده نقش دارند. ۷.۳ درصد در ۶ ماه سال ۱۳۹۲ کاهش داشته است که بیانگر کاهش قابل توجه در سطح رفاه خانوارهاست.
در یک اسلاید ارایه شده توسط قائممقام بانک مرکزی «هزینههای مصرفی خانوار با نرخ به قیمت ثابت که تعدیل شده است نشان میدهد که در سال ۱۳۹۲، این شاخص ۴.۷ درصد کاهش یافته است که وخامت رفاه خانوارها را تا اندازهای به تصویر میکشد. این شاخص در سال ۱۳۹۱ نیز ۶ درصد کاهش داشته است. اعداد این اسلاید همچنین نشان میدهد که نرخ رشد درآمد سرانه در سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲(برآورد بر اساس تجدیدنظر فروردین ۱۳۹۲) به ترتیب ۱۴.۱ درصد و ۱۵ درصد کاهش را تجربه کرده است.
کاهش مصرف در اقلام
وی در اسلایدی با عنوان «تقاضای نهایی اقتصاد» یادآور شده است: نرخ رشد هزینههای مسکن یک خانوار شهری به قیمت ثابت، در سالهای ۹۱ و ۹۲ روندی کاملا معکوس با سایر اجزای هزینه را نشان میدهد. با توجه به وزن حدود ۳۰ درصدی این قلم در هزینههای خانوار، در مجموع مانع از منفیتر شدن رقم کل گردیده است. با توجه به اطلاعاتی که در دست استف میتوان گفت که شاخص قیمت مسکن و رقم هزینههای مسکن از یک جنس نیستند و در نتیجه رقم هزینههای مسکن به قیمت ثابت با بیشگویی قابل توجهی همراه شده است.
کاهش مصرف اقلام
بر اساس آمارهای ارایه شده توسط قائممقام بانک مرکزی در سال ۱۳۹۲ خانوارهای شهری(با حذف اجاره اکتسابی مسکن) و به قیمتهای قایت ۶.۶ درصد کمتر به «خوراکیها و آشامیدنیها» اختصاص دادهاند. بیشترین کاهش مصرف برآورد شده خانوارها در سال ۱۳۹۲ مربوط به پوشاک و مسکن با ۲۶ درصد کاهش مصرف، اثاثخانه با ۱۸.۹ درص کاهش و حمل و نقل با ۱۵.۸ درصد بیشترین کاهش مصرف را تجربه کردهاند.
در صورتی که اطلاعات مندرج در هزینه – درآمد خانوارهای سال ۱۳۹۲ از طرف بانک مرکزی منتشر شود ابعاد تهیدستتر شدن مردم بیشتر آشکار میگردد.