پیامد تصمیم یک شبه فدراسیون؛
بازیکن ۵۰۰ میلیونی پنج میلیاردی شد
معاون ورزشی اسبق باشگاه تراکتور گفت : این که فدراسیون میخواهد یک شبه و ناگهانی با وضع یک قانون، زیان و خسارت وارده از یک محل را پوشش دهد نتیجهای جز بالارفتن بی حساب نرخ دستمزد بازیکنان داخلی ندارد.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو؛ برنامه " ورزش بدون ویرایش " با موضوع مزایا و معایب ممنوعیت ورود بازیکنان خارجی به لیگ با حضور علی دهقانی، معاون ورزشی اسبق باشگاه تراکتورسازی و باشگاه نساجی مازندران روانه آنتن شد.
علی دهقانی در آغاز به آماری درباره پروندههای تخلف فوتبال کشورها در فیفا اشاره کرد و گفت: بر اساس اطلاعات کمیته تعیین وضعیت فیفا در سال ۲۰۱۹ الی ۲۰۲۰ که منجر به صدور رای در کمیته انضباطی شده است، ترکیه ۴۳، مکزیک ۲۳، برزیل ۲۲، آمریکا ۲۱، جمهوری خلق چین ۱۶، رژیم اشغالگر قدس ۱۵، تونس ۱۵، رومانی ۱۴، آرژانتین ۱۳ و پرتغال ۱۲ پرونده دارد. این آمار نشان میدهد که ایران جز ۱۰ کشور نخست از نظر تعداد پرونده نیست.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد از پروندههای مربوط به ایران که در فیفا وجود دارد مربوط به استقلال و پرسپولیس است و پرونده هیچ یک از باشگاههای دیگر که دارای بازیکن خارجی هستند منجر به رای کمیته انضباطی نشده است.
معاون ورزشی اسبق باشگاه تراکتورسازی، بالا بودن تعداد پروندههای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را در غیراصولی بودن انتصاب مدیران عامل و نبود استاندارد در قراردادهای منعقد شده دانست و اظهار کرد: به نظر میرسد مسئولین فدراسیون به جای محروم کردن ۱۴ تیم دیگر از به کارگیری بازیکن و مربی خارجی، مشکلات این دو باشگاه را حل کنند.
دهقانی تاکید: فدراسیون ایران باید با کمک چند وکیل معتبر بین المللی که در داخل فعالیت میکنند یک قرارداد شاخص و یکسان مانند اساسنامه فیفا ایجاد کند که در آن مبلغ قرارداد و مواردی که مختص هر باشگاه است خالی و آن چه که منجر به شکایت مربی و بازیکن خارجی از ما میشود بر مبنای حقوقی و اصولی تنظیم شود و همه تیمها تبعیت کنند.
وی پیامدهای قانون منع به کارگیری بازیکن و مربی خارجی را برشمرد و عنوان کرد: این که فدراسیون میخواهد یک شبه و ناگهانی با وضع یک قانون، زیان و خسارت وارده از یک محل را پوشش دهد نتیجهای جز بالارفتن بی حساب نرخ دستمزد بازیکنان داخلی ندارد. به طوری که یک بازیکن داخلی ۵۰۰میلیونی برای انعقاد قرارداد در باشگاههای لیگ برتر، مبلغ ۵میلیارد درخواست کرده است.
این کارشناس فوتبال با یادآوری این که فوتبال ایران بر اساس برنامه AFC راهی جز خصوصی شدن ندارد، اظهار کرد: با وجود این که اساسنامه مورد نظر نوشته شده است اما AFC متوجه تخلفات ایران شده است و با ارسال نامهای صراحتا اعلام کرده است که مدارک ارائه شده خلاف اصول است و درصورت ادامه وضعیت ضمن جریمه نقدی ۱۲۰هزار دلاری، تیم فوتبال ایران از حالت حرفهای به آماتور تبدیل خواهد شد.
به گفته دهقانی مربیان خارجی تیمهای دیگر مانند ذوب آهن که اخیرا ایران را ترک کردهاند به دلیل پاندمی کرونا بوده است و تنها باشگاههایی که بر سر مسائل مالی با مربیان مشکل دارند دو باشگاه پایتخت هستند.
وی در پایان مصاحبه با رادیو گفت و گو عنوان کرد: در باشگاههای مطرح دنیا بارسلونا یا رئال مادرید هیچ شخصی به جز مدیرعامل سخن نمیگوید و اعضای هیات مدیره آنها شناخته شده نیستند، در حالی که در باشگاههای ایران همه اعضا حرف خود را به زبان میآورند.