یک اتفاق جالب؛ فعالیت زنان در رشته پاورلیفتینگ با پوشش اسلامی
این روزها دیگر کمتر رشته ورزشی وجود دارد که زنان فعالیت جدی و محسوسی در آن نداشته باشند. رشتههایی که روزگاری کسی تصورش را هم نمیکرد که در ایران بشود در بخش زنان فعالشان کرد، حالا حتی تیم ملی هم دارد و در مسابقات جهانی و آسیایی هم شرکت کرده. نمونه آخری آن همین وزنهبرداری که بالاخره طلسم حضور زنان در مسابقات بینالمللی شکست و این رشته به طور رسمی آغاز به کار کرد.
به گزارش ایلنا، با این حال رشتههای دیگری وجود دارند که اقبال عمومی به آنها بیشتر است و خیلیها بدون نگاه به بخش قهرمانی، مشغول انجام دادن آن هستند. رشتههایی نظیر پاورلیفتینگ که جمعیت قابل توجهی از زنان در باشگاههای تهران مشغول انجام دادن آن هستند اما هنوز مجوزی برای فعالیت رسمی آن وجود ندارد. رشتهای که در ظاهر محدودیتی هم برای انجام آن با حجاب کامل وجود ندارد و میشود با رعایت موازین شرعی به انجام آن پرداخت.
مسئولان فدراسیون بدنسازی بهمن سال ۹۸ در نامهای به فرهادی زاد معاون فعلی ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان خواستار ارائه مجوز قانونی برای آغاز به کار پاورلیفتینگ زنان شدند.
مسئولان ورزش بانوان وزارت ورزش این بار از مسئولان فدراسیون بدنسازی خواستند ابتدا لباس مناسب برای زنان پاورلیفتینگکار را طراحی و به وزارت ورزش ارسال کنند تا در این خصوص تصمیمگیری شود. با اعلام زهره مرزوقی، نایبرئیس بانوان فدراسیون بدنسازی لباس فوق توسط طراحان لباس و با نظارت فدراسیون طراحی شد اما همچنان منتظر دادن وقت جهت مشاهده و بررسی لباس طراحی شده هستند.
فرهادی زاد در مورد شرایط آغاز به کار رشته پاورلیفتینگ زنان و تصمیم وزارت ورزش توضیح داد: «آقای پورعلیفرد در زمان معاونت خانم محمدیان در وزارت ورزش، نامهای در این زمینه ارائه دادند و جلساتی برگزار شد اما در آن زمان به نتیجه خاصی برای فعال کردن این رشته نرسیدند. ۱۵ روز پیش به خانم مرزوقی گفتم لباس مد نظر و نوع فعالیتی که امکان اجرا در وزارت را دارد به دفتر من بیاورید تا من و یکی، دو نفر از مدیران ببینیم. در ادامه هم در شورای سیاستگذاری، شورای لباس و تصویب، روی موارد مختلف کار میکنیم اما تا الان این اتفاق نیفتاده است.»او ادامه داد: «در آخرین صحبت هم به خانم مرزوقی اطلاع دادیم که اگر امکان اجرای حرکات ورزشی این رشته در دفتر وجود ندارد ما مثل رشته وزنهبرداری به محل تمرین شما بیاییم. برای فعال شدن این رشته من به تنهایی تصمیمگیرنده نیستم و باید بخشهای دیگر نیز بررسی کنند تا ببینیم آیا برای فعالیت زنان مناسب است یا خیر. اگر این رشته از نظر مبانی اسلامی و فیزیولوژیکی برای فعالیت زنان مورد تأیید باشد، قهر و مشکلی وجود ندارد و اگر مناسب نباشد بدون رودربایستی اعلام میکنیم.»