رییس فدراسیون هندبال در «سلام صبح بخیر»:
استکی به خاطر فشار بعد از مسابقات خداحافظی کرد/ 7 مدیر و سرپرست طی 5 سال برای یک فدراسیون فاجعه است/ مزد سرمربی تیم ملی هندبال قطر سه برابر بودجه سالیانه ما است
رئیس فدراسیون هندبال گفت: ما طی 5 سال گذشته در بحث زیرساخت ها و مباحث پایه ای هندبال باید بیشتر کار کنیم و عقب مانده ایم، ما بازیکن سازی نکرده ایم.
به گزارش ایلنا، علیرضا پاکدل رییس فدراسیون هندبال برای گفتگو درباره وضعیت این رشته بعد از ناکامی در انتخابی المپیک و انتخابی جام جهانی میهمان برنامه سلام صبح به خیر بود.
چرا در مدت کوتاهی در دو مسابقه ناکام بودیم؟
حدود یک سال تیم ملی بزرگسالانمان هیچ فعالیتی نداشت و از اوایل امسال که من مشغول خدمتگزاری برای جامعه هندبال شدم، از یک مربی داخلی به نام آقای حبیبی استفاده کردیم و این اتفاق بعد از حدود 20 سال بود که از مربیان خارجی استفاده می کردیم. مشکلی که ما در هندبال داریم مربوط به بحث لژیونرها است که بارها گفته ام مثل یک تیغ دو لبه برای هندبال ما هستند. ما در طول سال فقط در روزهایی که متعلق به فدراسیون جهانی است می توانیم این بازیکنان را در اختیار داشته باشیم، تنها کشور در آسیا هم هستیم که این تعداد لژیونر داریم. این موضوع کار را در بحث هماهنگی سخت کرده است.
دلیل ناکامی ما برای انتخابی المپیک همین موضوع بود؟
خیر، عرض می کنم. ما در انتخابی المپیک تعداد زیادی از لژیونرها را به دلیل آنکه در آن تایم فدراسیون جهانی نبود، حتی برای مسابقات هم تعدادی از بچه ها شرکت نکردند و ما با یک ترکیب نصفه و نیمه به آنجا رفتیم و به خاطر شرایط خاصی که در بازی کره جنوبی و بحرین پیش آمد، ما کره جنوبی را بردیم و با کویت مساوی کردیم. متاسفانه اتفاقاتی در بازی بحرین با کویت رخ داد.
آیا آنها با هم تبانی کرده بودند؟ آقای حبیبی هم گفته بودند تبانی شده بود.
اتفاقی که افتاد طبیعی نبود و با آن نتیجه، به دلیل تفاضل گل ما به مرحله بعد صعود نکردیم.
این ها را می شود ثابت کرد و ما اقدامی کرده ایم؟
خیر شرایط به نحوی است که مگر اینکه خود فدراسیون آسیا ورود کند. چیزی که مشخص است این است که در آن مسابقات بحرین با اقتدار قهرمان شد و در فینال خیلی راحت کره جنوبی را که در گروهی به او باخته بود شکست داد. در مسابقات انتخابی جهانی که همین چند هفته پیش در کویت برگزار شد ما تلاش کردیم بعد از چندین سال یک هفته قبل از مسابقه همه لژیونرها را کنار هم داشته باشیم و شرایط بدی نداشتیم. بازی با کویت را خیلی خوب در آن شرایط خاص ورزشگاه کویت با حضور 6، 7 هزار تماشاگر، بردیم. با قطر که بالاخره هنوز فاصله داریم و یک واقعیت است که باید بپذیریم قطر خود را از هندبال آسیا جدا کرده و تعدادی بازیکن خوب اروپا و آفریقایی را جمع کرده، امسال هم بازیکن جدید اضافه کرده، با این حال در نیمه اول ما سه گل جلو بودیم و در پایان با 6 گل باختیم. ما تا همین چند ماه پیش با 18 گل در بازی دوستانه ای که در کشور قطر برگزار شد، بازی را واگذار کرده بودیم.
نتایجی که در مسابقات اخیر داشتیم، سقوط هندبال ما به حساب نمی آید؟
ما طی 5 سال گذشته در بحث زیرساخت ها و مباحث پایه ای هندبال باید بیشتر کار کنیم و عقب مانده ایم، ما بازیکن سازی نکرده ایم. ما با کره جنوبی هم مساوی کردیم و با تفاضل گل هر دو تیم با سه امتیاز بودیم و به خاطر تقاضل گل صعود نکردیم. به جرات می توانم بگویم سخت ترین گروه تاریخ را داشتیم.
ما 11 لژیونر داریم که در تیم های باشگاهی خودشان در بهترین سطح بازی می کنند و توقع از هندبال بالا است.
خیر، در بالاترین سطح نیستند. باشگاه های بازیکنان ما خوب هستند اما چند نفرشان در تیمشان افراد شاخصی هستند، مثل آقایان حیدری راد، موسوی. ما 10، 11 لژیونری که در آن سطح باشند در حال حاضر نداریم. لژیونرها هم زحمات زیادی برای هندبال کشیده اند و روزهای خوبی با هندبال داشته اند و بعد از چندین سال شاید قدری از روزهای اوجشان فاصله گرفته اند.
الله کرم استکی از تیم ملی خداحافظی کرد؟
ایشان یک صحبت هایی کرده ولی هنوز قطعی نشده است. او از بازیکنان خوب هندبال کشور بوده و زحمات زیادی کشیده. بعد از مسابقه براثر فشار و مسائلی که بود خداحافظی کردند. من با او صحبت کردم او در رومانی است و ممکن است آنجا با باشگاهش به توافق نرسد و به ایران برگردد. تا دوسال آینده و بازی های آسیایی در رده بزرگسالان هیچ رویداد دیگری نخواهیم داشت. ما داریم تلاش می کنیم با برنامه ریزی خوب و استفاده تلفیقی از بازیکنان فعلی و بازیکنان جوانی که در مسابقات پدیده بوده اند مثل آقای آثاری 18 ساله که جزو ستاره های این مسابقات بود. چند جوان خوب را در این مسابقات به هندبال ایران معرفی کردیم و ان شاءالله با برنامه ریزی خوب و تلفیق جوانان و بازیکنان امید و بزرگسالان در بازی های آسیایی حضور داشته باشیم.
میلاد مسائلی بازیکن تیم ملی هندبال گلایه های زیادی درباره وضعیت مالی بازیکنان داشت، نظرتان چیست؟
او بحث قراردادها در هندبال را داشت که در قیاس با دیگر رشته های توپی مثل فوتبال، والیبال و بسکتبال رقم قراردادها پایین تر است و سقف بازیکنان خوب ملی پوش حداکثر 150 تا 200 میلیون تومان است که در قیاس با دیگر رشته ها رقم پایینی است.
حالا همین مبالغ پرداخت می شود؟
بله. معمولا پرداخت می شود. بحث حضور اسپانسرها در هندبال نیز مطرح است و باید تلاش کنیم با نتیجه گرفتن و درخشش بیشتر در مسابقات قهرمانی آسیا اسپانسر بیشتری جذب کنیم. هندبال ما چند سال است هیچ سهمیه ای در مسابقات جهانی نگرفته است چه رده های پایه چه بزرگسالان چند سال در آسیا هم مقامی نداریم.
این موضوع نگران کننده است و توقع همیشه از هندبال زیاد بوده است.
مشکلات زیاد بوده است. یک فدراسیون ورزشی در 5 سال 7 مدیر و سرپرست را عوض کرده است.
آخر چرا؟ آیا مدیران با سلیقه مسئولان نمی خواندند؟
مسئولان ورزش باید پاسخ بدهند. یا خودشان رفته اند، یا عزل شده اند یا استعفا داده اند و در 5 سال 7 مدیر و سرپرست در یک رشته ورزشی فاجعه است و این بیش از همه چیز به هندبال آسیب زده است. ما جایگاهمان را در آسیا از دست داده ایم، روزی که من آمدم هیچ کدام از تیم های ملی ما فعال نبوده است. امروز تیم ملی نوجوانان و جوانان ما ششمین اردویشان را هم پشت سر گذاشته اند، کادر فنی تیم نونهالانمان مشخص شده است. در بحث خردسالان چهار تیم آماده در چهار نقطه کشور داریم و برنامه ریزی می کنیم تا بتوانیم با پشتوانه سازی خوب و برنامه ریزی خوب هندبال را از این وضعیت رکود خارج کنیم و در کوتاه مدت نمی شود به این افق رسید. در بحث بزرگسالان تنها کاری که تیم بنده توانست انجام بدهد این بود که تیم ملی را هرچه سریع تر تشکیل بدهد و در سه چهار ماه ما این کار را کردیم. آقای رحیمی به دلیل بحث بازنشستگی استعفا دادند، 5، 6 ماه سرپرست حضور داشت و بعد من آمدم. ان شاءالله باید تلاش کنیم با یک برنامه ریزی خوب و پشتوانه سازی و حضور جوانان در هندبال این خلا را پر کنیم.
اگر زمان به عقب برگردد باز هم آقای حبیبی را به عنوان سرمربی انتخاب می کنید؟ برخی رسانه ها او را یک گزینه دم دستی می دانند.
قطعا آقای حبیبی را مجددا انتخاب خواهیم کرد. گرچه کمیته فنی تصمیم گیری کرد ولی بنده به عنوان رییس فدراسیون این نظر را دارم. ما ادوار گذشته با مربیان خارجی همین نتایجی را گرفتیم که آقای حبیبی گرفته است. در حال حاضر ما با توجه به شرایط اقتصادی مملکت و ورزش باید همین رویه را پیش بگیریم. آقای والرو ریورا مربی تیم ملی قطر ماهی 80 هزار یورو دارد دستمزد می گیرد، یعنی حقوق سالیانه ایشان سه برابر اعتبار یک سال فدراسیون هندبال است. مربی ایسلندی تیم ملی ژاپن هم ماهی 75 هزار یورو دریافت می کند. مربی تیم ملی بحرین ماهی 45 هزار یورو دستمزد می گیرد و ما یا باید به این نقطه برسیم که بتوانیم چنین مربیانی برای هندبال بیاوریم و نتیجه لازم را آن هم نه در کوتاه مدت، بلکه مثل همین ها که سه چهار سال است در آن کشور ها کار می کنند در بلند مدت به دست بیاوریم یا از مربیان درجه دو و سه و چهار اروپا استفاده کنیم و ماهی سه چهار هزار دلار به آنها بدهیم.
آقای حبیبی چقدر دستمزد می گیرند؟ ماهی یکی دو میلیون تومان در ماه؟
قرارداد ایشان عدد زیادی نیست. البته عددی که شما گفتید هم نیست! ایشان مدرس فدراسیون هندبال آسیا و فدراسیون جهانی است و اگر تفاضل گل ما با کره یکی بیشتر بود، امروز آقای حبیبی به یک قهرمان تبدیل شده بود.
صحبت پایانی؟
از وقتی که در اختیار هندبال قرار دارید متشکرم. ما ان شاءالله با عزمی که در خانواده هندبال است با حمایتی که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک ان شاءالله از هندبال خواهند داشت، تا امروز هم انصافا از برنامه های ما حمایت کرده اند، امیدوارم بتوانیم در چند سال آینده با برنامه ریزی خوب به افق هایی که ترسیم کرده ایم هندبال ایران را به جایگاهی در خور در آسیا برسانیم و این ظرفیت در هندبال ما هست و روزی خواهد رسید هندبال ما به یک جایگاه قابل توجه و خوبی در آسیا برسد.