از غیبت عبدولی تا قهرمانی کاویاننژاد؛
اتفاقات جنجالی در مسابقات کشتی فرنگی جام تختی
مسابقات کشتی فرنگی جام تختی به میزبانی شیراز برخلاف رقابتهای کشتی آزاد در یک شرایط متفاوت برگزار شد و تیم ایران توانست بعنوان قهرمانی این مسابقات دست پیدا کند.
به گزارش ایلنا، مسابقات کشتی فرنگی جام تختی با حضور 5 کشور خارجی و به علاوه حضور تعداد زیادی از مدعیان دوبنده تیم ملی و همچنین اتفاقهای جنجالی که در این دوره از مسابقات رخ داد، باعث شد تا این جام شرایط متفاوتی را نسبت به مسابقات کشتی آزاد داشته باشد.
مسابقاتی که در اوزان دهگانه چند رقابت جذاب و تماشایی را داشت و باعث شد تماشاگران از دیدن مسابقات لذت ببرند.
این مهمترین و جذابترین مسابقه انتخابی بود که در سالهای اخیر برگزار شده بود و شاید مهمترین نکته هم در این رقابتها این بود که نتیجه برگزاری انتخابی همانی بود که محمد بنا به عنوان سرمربی تیم ملی برای مسابقات جهانی قزاقستان انتخاب کرده بود اما آن موقع مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت.
البته شاید یک نکته مهمتر دیگر هم وجود داشته باشد و آن هم ایجاد تغییر نسل در کشتی فرنگی است؛ کنار رفتن یکسری از کشتیگیران که در سالهای اخیر بارها در ترکیب تیم ملی حضور داشتند اما حالا باید جای خود را به نفرات جوان و با انگیزه بدهند.
در وزن 55 کیلوگرم پویا ناصرپور و پویا دادمرز به فینال رسیدند. ناصرپور انتخاب بنا برای مسابقات جهانی قزاقستان بود و اینجا هم نشان داد که انتخابش درست بوده اگر چه در جهانی قزاقستان خوب نبود اما آینده متعلق به او و پویا دادمرز است. در این وزن رضا خدری مدعی بود که حتی به جمع چهار نفر هم نرسید.
در وزن 60 کیلوگرم که علیرضا نجاتی پدیده این وزن در آن حضور نداشت، مهدی محسننژاد که از جوانان آیندهدار است به همراه ایمان محمدی به فینال رسیدند.
مدعی این وزن در این چند سال مهرداد مردانی بود؛ کسی که اعتقاد داشت محمد بنا حق او را ضایع کرده است اما در این مسابقات مقابل یک کشتیگیر گمنام شکست خورد و حتی به فینال هم نرسید.
در وزن 63 کیلوگرم دو جوان پدیده مسابقات نام گرفتند. میثم دلخانی یکی از انتخابهای پر سر و صدای محمد بنا برای مسابقات جهانی قزاقستان بود که انتخابش سر و صدای زیادی به پا کرد اما در نهایت همین کشتیگیر با قدرت در جام تختی به فینال رسید.
رضا عباسی هم یک جوان دیگر بود که او هم با راهیابی به فینال نشان داد در این وزن هم جوانان جدیدی رو شدند.
محمد نوربخش همان کشتیگیری که پدرش مربی تیم ملی بود و اعتقاد داشت محمد بنا حقش را با انتخاب دلخانی ضایع کرده با شکست مقابل دلخانی از دور مسابقات کنار رفت.
در وزن 67 کیلوگرم محمد الیاسی و حسین اسدی به تیم ملی رسیدند. الیاسی در عین جوانی سال 2017 مسابقات جهانی فرانسه را هم تجربه کرده است. در این وزن حامد تاب که در جهانی قزاقستان هم به میدان رفت کشتی نگرفت اما درخشش الیاسی و اسدی کار را برای او سخت کرد. بخصوص الیاسی که توانست با غلبه بر رضایی نشان دهد نفر اول این وزن است.
در وزن 72 کیلوگرم امین کاویانینژاد و محمدرضا گرایی فینال این وزن را در همان دور دوم برگزار کردند. کاویانینژاد با غلبه بر علی ارسلان به دور دوم رسید اما گرایی حریفش روی تشک حاضر نشد.
کاویانینژاد در یک رقابت سخت و عجیب برنده این مسابقه شد تا نشان دهد که انتخاب او هم از سوی بنا برای جهانی کار درستی بوده است.
اگرچه خیلیها معتقد هستند که وقتی کاویانینژاد 7 بر 5 جلو بود، با پیچ کمر گرایی ضربه فنی شد با این حال او برنده این مسابقه جنجالی نام گرفت، هر چند که هر دو نفر به لحاظ بدنی از فرم ایدهآل دور هستند.
کاویانینژاد دیدار فینال را هم مقابل اشکان سعادتیفر برگزار کرد اما او همان موقع که دستش مقابل گرایی بالا رفت، قهرمان این وزن نام گرفت.
در وزن 77 کیلوگرم که وزن المپیکی است و نفر اول این وزن یعنی محمدعلی گرایی در این مسابقات حضور نداشت تا نوبت به درخشش پژمان پشتام رسید. حریف او در دیدار فینال هم یک کشتیگیر تازهوارد به نام حمیدرضا جعفری بود.
در وزن 82 کیلوگرم هم سعید عبدولی به دلیل کسب مدال برنز در جهانی قزاقستان حضور نداشت اما در این مسابقات مهدی ابراهیمی بعد از مدتها خوش درخشید و با رسیدن به فینال یک بار دیگر نام خود را بر سر زبانها انداخت.
ابراهیمی در نیمه نهایی کیوان رضایی را در یک کشتی دیدنی 13 بر 12 شکست داد. پیام بویری هم از دیگر نفراتی بود که در این مسابقات حذف شد و به جای او جمال اسماعیلی به فینال رسید.
در وزن 87 کیلوگرم اما یک مسابقه دیدنی برگزار شد.
رامین طاهری در مسابقهای جذاب با غلبه بر حسین نوری به همه ثابت کرد علاوه بر اینکه تصمیم بنا در انتخابش برای جهانی قزاقستان اشتباه نبوده بلکه از این پس هم میتواند روی توانایی این کشتیگیر حساب باز کند.
طاهری در ادامه هم مهدی فلاح را شکست داد تا از پس همه مدعیان این وزن بر آمده باشد. بهروز هدایت هم با غلبه بر یوسف قادریان به فینال رسید. قادریان هم از جمله نامداران این وزن بود که به فینال نرسید.
در وزن 97 کیلوگرم هم اتفاقی افتاد که تقریباً همه منتظرش بودند. محمدهادی ساروی کشتیگیر تنومند مازندرانی از پس مهدی علیاری برآمد. ساروی هم با این پیروزی روی انتخاب محمد بنا صحه گذاشت.
دیگر فینالیست این وزن مهدی بالی بود که در امیدها هم یک بار به فینال رسیده و حریف همین ساروی شده بود.
در وزن 130 کیلوگرم در غیاب امیر قاسمی منجزی علیاکبر یوسفی به فینال رسید؛ قهرمان امیدهای جهان که حالا به نظر نفر اول دسته سنگینوزن میآید؛ جوان شایسته مازندرانی که پلههای ترقی را خیلی زود طی میکند. او با غلبه بر قوره جیلی به فینال رسید.
اگر امین میرزازاده هم به فینال میرسید یک رقابت سخت بین دو جوان شایسته در فوقسنگین به وجود میآمد اما امین با ضربه فنی مقابل پارسا نظری شکست خورد تا این انتخابی مهم در فوق سنگین فعلاً به تعویق بیفتد.
گزارش: محسن وظیفه