ستارهها در لیست سیاه تیم ملی بسکتبال؛ به جمع مغضوبین خوش آمدید!
پس از ماجرای مصاحبه اوشین و افشاگریاش علیه سرمربی تیم ملی و شیوه کنار گذاشتن او، بد نیست نگاهی بیندازیم به بازیکنانی که اکثر آنها به خاطر ماجراهای اینچنینی و در عین شایستگی، این روزها در تمرین تیم ملی حضور ندارند.
به گزارش ایلنا، بازیکنانی که بخشی از آنها به طور مشخص یا به دلیل مسائل شخصی و شاید هم تا حدودی فنی دعوت نشدهاند و شانس حضور در تیم ملی را از دست دادهاند. بازیکنانی که با تقریب قابل قبولی میتوان از آنها یک تیم کامل ساخت که از قضا قدرت قابل توجهی هم دارد و شاید دست کمی از تیم اصلی ایران نداشته باشد!
مهدی پلنگ به عقیده بسیاری از کارشناسان و بسکتبالیها، یکی از نوابغ تاریخ بسکتبال ایران و بهترین گاردی است که این رشته دانشگاهی به خود دید. کامرانی یکی از ستونهای اصلی تیم ایران در راه قهرمانی آسیا و موفقیتهای ایران در یک دهه گذشته بوده. تمام این گذشته روشن شاید در سایه 37 سالگی و غیبت طولانیاش در دو سال گذشته قرار بگیرد و این حق را به سرمربی بدهد که او را به تیم ملی دعوت نکند. با این حال این بازیکن محبوب در لیگ گذشته پس از یک سال و نیم خانهنشینی بازگشت و با تمرینات سخت انفرادی خودش را به سطح اول بسکتبال رساند و نمایش قابل قبولی هم ارائه داد.همان روزهایی که کامرانی تمرینات انفرادیاش را آغاز کرده بود، گفته میشد با هماهنگی شاهینطبع برای تیم ملی هم آماده میشود و قرار بر این شده تا او در انتخابی جام جهانی هم به میدان برود. با این حال در نهایت نامی از او در فهرست شاهینطبع نیامد و با وجود حضور بازیکنان سن و سال داری مانند صمد نیکخواه بهرامی، کامرانی شانس حضور در آخرین جام جهانی دوران بازیاش را از دست داد.
سعید داورپناه از آن بازیکنانی است که میشود بر اساس آمار و ارقام هم از داعیه خالی بودن جایش در تیم ملی دفاع کرد. او اگرچه در مرحله مقدماتی لیگ برتر درخشش آنچنانی نداشت اما در پلیآف و مراحل پایانی یکی از بهترینها بود و نقش بسزایی در قهرمانی غیرمنتظره نفت آبادان ایفا کرد.
داورپناه که دوره جوانسازی تیم ملی توسط بائرمن کنار گذاشته شد، با آمدن مهران حاتمی به تیم ملی برگشت و حتی در زمان شاهینطبع هم دعوت شد اما دیگر جایی در تیم ملی پیدا نکرد.
در این دوره و برای جام جهانی هم شاهینطبع علیرغم درخشش او در لیگ، نامش را در فهرست دعوتشدهها قرار نداد تا جای یکی از بهترینهای لیگ در تیم ملی خالی باشد.
داورپناه که یکی از شاخصههای اصلیاش پرتابهای راه دورش است، میتوانست شرایط تیم ایران در پرتاب سه امتیازی را بهتر کند و کمک حال تیم شاهینطبع در این بخش باشد اما جایی در تیم ندارد.
در مورد فرید اصلانی شاید راحتتر و واضحتر از سایر غایبان بشود گفت که «جایی در تفکرات فنی و حتی غیر فنی شاهین طبع ندارد». او که در اردوی پیش از بازیهای آسیایی جاکارتا هم چندین ماه در اردو بود و در شرایط خوب آمادگی هم قرار داشت، در روزهای آخر به یکباره و در اقدامی عجیب یک بار دیگر خط خورد. پیش از این و در زمان دستیاری شاهینطبع هم این اتفاق برای اصلانی افتاده بود.
فرید اصلانی که سالهای خوبی را در دهه هشتاد و اوایل نود با مهرام پشت سر گذاشت، اگرچه در سالهای اخیر و بهخصوص دوران خدمت سربازی، روند نزولی به خود گرفت اما یکی از بازیکنان خوب لیگ در پست خودش بود. از طرف دیگر بسیاری از کارشناسان، حضور در سیستم دفاعی تیم و همینطور عملکرد سایر بازیکنان کناری چه در تمرین و چه در مسابقه را بسیار مفید میدانند.
با این حال تجربه نشان داده که فرید اصلانی هیچ شانسی برای حضور در تیم شاهینطبع ندارد و حتی اگر بهترین آمار ممکن را هم از خود ثبت میکرد، نهایتا به اردو دعوت میشد و در روزهای پایانی تمرین خط میخورد.
در ظاهر شاید نام حدادی نباید در این فهرست باشد چراکه او این روزها در اردو حضور دارد و به تیم ملی دعوت شده و قطعا هم در فهرست نهایی خواهد بود اما حواشی ماههای گذشته به وضوح نشان داد که مورد غضب شاهینطبع قرار گرفته و رابطه خوبی با او ندارد.
در نهایت هم جلسه با صالحیامیری و پادرمیانی او بود که باعث شد حدادی به تیم ملی دعوت و مسافر جام جهانی شود. با این حال شنیده میشود که هنوز هم در تیم ملی فضا علیه اوست و برخورد خوبی از سوی کادر فنی با او نمیشود و به عبارت بهتر تنها ظاهر ماجرا حل و فصل شده است.
حدادی حالا اگرچه در تیم ملی حضور دارد اما میشود او را به طور همزمان در تیم مغضوبان شاهینطبع هم جا داد تا این تیم هم بدون سنتر نماند!
یکی از جنجالیترین حذفهای مهران شاهینطبع، کنار گذاشتن ارسلان کاظمی از تیم ملی بود. او که تا پنجرههای پایانی رقابتهای انتخابی عضوی از تیم بود، پس از ماجرای حواشی حضور تیم ملی در ژاپن و گلایه از شرایط اردو، از تیم ملی کنار گذاشته شد و دیگر دعوت نشد.
ارسلان که گفته میشود مورد غضب سرمربی و حتی رییس فدراسیون است، در این دوره سعی کرد با همان مکانیزم حدادی و دیدار با مسوولان ورزش و پادرمیانی آنها به تیم ملی برسد اما موفق نشد و حالا تمرینات انفرادیاش را در آکادمی ملی المپیک پیگیری میکند.کاظمی که 9 سال پیش و زمانی که هنوز 20 سالش هم نشده بود، حضور در جام جهانی 2010 را با تیم ملی تجربه کرد، تنها ایرانی درفت شده در NBA و همینطور تنها بسکتبالیستی است که با ملیت ایرانی قهرمانی NCAA را در کارنامه دارد. با این حال در شرایطی که بسیاری از کارشناسان، او را یکی از کلیدیترین بازیکنان ایران در ریباند و پست چهار میدانند، به دلیل مسائل حاشیهای جایی در تیم ملی ندارد.
تیم بیرون ماندهها+ اوشین و آرن
یک نگاه گذرا به این فهرست پنج نفره نشان میدهد که با تقریب خوبی میشود از آنها یک تیم کامل ساخت. اگر داورپناه را در پست غیر تخصصیاش یعنی 3 به بازی بگیریم، تیم بیرونمانده و بازیکنانی که جایی در تفکرات فنی و غیرفنی شاهینطبع ندارند، در هر پست یک بازیکن خوب و حتی درجه یک دارد که شاید تنه به تنه تیم اصلی هم بزند. البته که حدادی عضو مشترک هر دو تیم است نقش بسزایی در قدرت هر یک از آنها دارد.در این میان البته میشد نام بازیکنان خداحافظی کردهای مانند اوشین ساهاکیان و آرن داودی را هم به این فهرست اضافه کرد. دو بازیکنی که حالا اینطور به نظر میرسد خیلی هم ارادی و با تصمیم شخصی خداحافظی نکردند و اگر به خودشان بستگی داشت، شاید هنوز در بسکتبال بودند و شانس ملیپوش شدن داشتند.
گزارش: محسن آجرلو