چرایی قدرتنمایی قطر در جام محاصره؛
توسعه صحیح با استخدام کاشف لیونل مسی
دلیل اینکه تیم ملی قطر با قدرت توانست قهرمان جام ملتهای 2019 آسیا شود به ساختار و هماهنگی مربوط میشود که با تدوین برنامه بلند مدت میسر شده است.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، تیم ملی قطر توانست با غلبه بر ژاپن بر بام فوتبال آسیا تکیه بزند و نخستین قهرمانی خود در تاریخ این رقابتها را جشن بگیرد. قطر در یکی از سیاسیترین ادوار جام ملتهای آسیا توانست این عنوان را مال خود کند تا ارزش کار شاگردان فلیکس سانچز بیش از پیش نمود پیدا کند.
این دوره از جام ملتهای آسیا با لقب جام محاصره شناخته میشد چرا که تیمهای زیادی در این تورنمنت حاضر شدند که اختلافات شدید سیاسی با یکدیگر داشته و همین عامل باعث شد سیاسیترین دوره جام ملتها آسیا در امارات رقم بخورد.
در گزارش زیر میپردازیم به آنچه که باعث شد قطر، این کشور کوچک و کمجمعیت بتواند در میان غولهای بزرگ آسیا قدعلم کرده و قهرمانی را از آنها برباید:
اسپایر، غول چراغ جادو
هنگامی که قطریها متوجه ارزش اقتصادی و بعد رسانهای ورزش فوتبال شدند تصمیم گرفتند سرمایهگذاری کلانی را در این رشته ورزشی انجام دهند تا فوتبال این کشور مسیر رشد و توسعه را به درستی طی کند. اولین قدم آنها افتتاح کمپی مجهز و مدرن در سال 2004 بود تا بتوانند استعدادهای فوتبالی در سرتاسر دنیا را در این کمپ پرورش داده و تابعیت قطری به آنها بدهند تا با آموزشهای صحیح آنها را تبدیل به یک بازیکن خوب و با کیفیت کند. کمپ اسپایر از زمینهای متعدد و پرشماری برای انجام تمرین برخوردار است و امکانات فوقالعادهای را در دل خود جا داده است به شکلی که بهترین تیمهای اروپایی برای برگزاری تمرینات پیش فصل یا میانهفصل خود این کمپ را انتخاب میکنند.
کاشف مسی پرورش دهنده نسل قهرمان
قطریها در یک اقدام هوشمندانه و پس از بررسی چندین و چند گزینه برای سپردن استعدادهای فوتبال قطری و آفریقایی در نهایت به یک نام کماعتبار در فوتبال جهان رسیدند اما کسی چه میدانست وی کاشف لیونل مسی فوقستاره دنیای فوتبال است که به همراه رایکارد مربی وقت بارسلونا او را زیر نظر گرفت و رایکارد را متقاعد به جذب مسی کرد. فلیکس سانچز بزرگ شدهی آکادمی لاماسیا بارسلونا است و در این باشگاه مشق فوتبال کرده و راه و رمز پشرفت را به خوبی آموخته است. فلیکس سانچز در سال 2006 با مسئولان فدراسیون قطر قرارداد بست و توانست با ساختارسازی و آموزش مناسب بستر پیشرفت را برای آنها مهیا کند تا این بازیکنان بتوانند به بهترین شکل ممکن در مسیر پیشرفت قرار بگیرند.
تدوین برنامه توسعه به مدت 20 سال
اگر چه همهی فوتبالدوستان ایرانی در سالهای قبل فدراسیون فوتبال قطر را فقط به خرج کردن بیهدف پولهای حاصل از درآمد نفتی متهم میکردند اما آنها در تمام این سالها در حال اجرای یک برنامه توسعه 20 ساله بودند و طبق آن پیش میرفتند. چشمانداز آنها هم جامجهانی 2022 بود که توانستند میزبانی آن را در اختیار بگیرند و موفقیتی بزرگ را در مسیر توسعه به نام خود سند بزنند. مسئولان قطری هدف خود را نتیجهگرفتن در جامجهانی 2022 عنوان کردند. جامی که خود میزبان آن هستند و میخواهند ثمره تلاشهای طولانی مدت خود را در میان قدرتهای بزرگ فوتبال جهان ببینند.
جذب بازیکنان دوملیتی
در سال 2010 فدراسیون فوتبال قطر وقتی دید استعداد زیادی در بین بازیکنان قطری دیده نمیشود و تنها چند بازیکن میتوانند آنها را به اهداف والا رهنمون کنند، تصمیم گرفت تا با جذب و پرورش بازیکنان با استعداد تعداد بازیکنان باکیفیت در تیم خود را افزایش بدهد. به همین خاطر استعدادهای فوتبالی آفریقایی برزیلی و حتی آسیایی را در کمپ خود آموزش داد و توانست از دل آنها بازیکنانی مانند معزعلی یا بسام الراوی را تحویل فوتبال آسیا دهد که هر کدام در تیم قهرمان قطر در سال 2019 وزنهای بودند.