چرا رامین رضاییان از ترکیب کیروش خارج شد
حضور وریا غفوری به جای رامین رضاییان در جناح راست خط دفاعی ایران مقابل ویتنام تبدیل به یک علام سوال بزرگ شده است.
به گزارش ایلنا، کارلوس کیروش تفکراتی در سر دارد که شاید هیچیک از رسانهها و حتی مربیان حریف هم به آنها آگاه نباشند. او بازیکنان تیم ملی را طوری در ترکیب و زمین قرار میدهد که بررسی آنها به نگاهی ریزبینانه نیاز دارد. بهعنوان نمونه، انتقال مهدی طارمی از بال چپ به بال راست. آیا کسی میداند چرا کیروش دست به چنین کاری زد؟
کیروش با توجه به بازیکنانی که در سمت راست یا چپ خط دفاع استفاده میکند، پست ستارههای خط تهاجمی تیم ملی در کنارهها را تعیین میکند. بهعنوان نمونه همیشه و در طول یکی دو سال اخیر، مهدی طارمی در نقش بال چپ ظاهر شده. شاید بپرسید چرا؟ دلیلش حضور رامین رضاییان در دفاع راست است.
اما رامین چه خصوصیاتی دارد؟
مهمترین خصیصه رضاییان و نقطه قوت او، ارسالهای بینقصاش است. بازیکنی که شاید در سرعت به گرد پای وریا غفوری نرسد اما توپ را از هر نقطهای به بهترین شکل ممکن برای مهاجمان میفرستد و ارسالهای تند و تیزی انجام میدهد. این نکته را بارها در بازی رضاییان دیدهایم. چه در پرسپولیس و چه تیم ملی.
با حضور رضاییان در دفاع راست، بازیکنی در بال چپ و نوک خط حمله به میدان میرود که یکی از خصوصیاتش سرزنی باشد. بازیکنی چون مهدی طارمی که خوب به هوا میپرد و قد و قامتی بلند هم دارد. طارمی در طول سالهای اخیر، گلهای فراوانی با ضربه سر زده و دروازهبانهای بسیاری را مغلوب کرده.
برای حضور رضاییان در دفاع راست، نیاز اصلی تیم ملی یک بال چپ سرزن است. بازیکنی که از ارسالهای دقیق رضاییان که بیشتر برای مهاجم هدف و بال چپ است استفاده کند و آنها را به تور دروازه حریف برساند. نمونهاش را مقابل یمن و روی گل دوم طارمی دیدیم. رضاییان از آن ارسالهای بینقص انجام داد، طارمی خود را به محوطه جریمه حریف رساند و در نهایت با ضربه سر دروازه یمن را باز کرد.
اما بازی مقابل ویتنام در جام ملتهای آسیا با تغییر در دفاع راست تیم ملی آغاز شد. وریا غفوری به ترکیب اصلی رسید و جای رامین رضاییان را گرفت. با این تغییر، پست مهدی طارمی نیز عوض شد. این مهاجم 26 ساله از چپ به راست آمد و وظیفه موقعیتسازی برای آزمون را در این منطقه از زمین بر عهده گرفت.
دلیل اصلی تغییر پست طارمی، خروج رضاییان از ترکیب ثابت بود. وریا را با خصوصیاتی میشناسیم که ارسال از کنارهها در اولویت بازیاش قرار ندارد. او بیشتر نفوذ میکند و با استفاده از سرعت بالا سعی در دور زدن دفاع چپ حریف دارد. مقابل ویتنام و روی گل اول دیدیم که وریا آغازگر یک حمله بود و با همان خصوصیات همیشگی توپ را به سامان قدوس رساند و وظیفه ارسال برای آزمون را مهاجم امیین بر عهده گرفت.
با توجه به این خصوصیات وریا و البته ارسالهایی که احسان حاجیصفی، گاه و بیگاه انجام میدهد، پست بازی مهدی طارمی تغییر کرد. حاجیصفی را با این ارسالهای مورب میشناسیم که هدف اصلیاش خلق موقعیت برای مهاجم نوک و بال راست است. اتفاقی که مقابل ویتنام و در غیاب رامین رضاییان بارها رخ داد اما به نتیجه نرسید.
مهدی طارمی به این دلیل در پست بال راست بازی کرد که از ارسالهای حاجیصفی استفاده کند. ارسالهایی که مثل رضاییان دقیق نیست اما بهتر از وریا غفوری است. پست بازی طارمی مقابل عراق هم با انتخاب دفاع راست مشخص میشود. باید ببینیم رامین رضاییان در ترکیب ثابت قرار میگیرد یا وریا غفوری؟
با توجه به حضور یک بازیکن کوتاه قامت و تند و تیز به نام حسین علی در پست بال چپ عراق، انتخاب ارجح وریا غفوری است. آنوقت طارمی دوباره بال راست میشود و سامان قدوس همین وظیفه را در سمت چپ ایفا خواهد کرد.