خبرگزاری کار ایران

VAR در فوتبال ایران؛ از ادعا تا اجرایی شدن (گزارش ویژه)

VAR در فوتبال ایران؛ از ادعا تا اجرایی شدن (گزارش ویژه)
کد خبر : ۷۰۰۲۰۳

رییس فدراسیون فوتبال با توجه به اتفاقات چند وقت اخیر ادعا کرد به زودی تکنولوژی داور ویدیویی در فوتبال ایران نیز اجرا خواهد شد.

به گزارش ایلنا، فوتبال ایران خاطرات چندان خوبی از سیستم بازبینی ویدیویی (VAR) ندارد. در بازی با اسپانیا در جام جهانی بازبینی ویدیویی تایید کرد که گل مساوی عزت‌اللهی آفساید بوده است. در بازی بعدی با پرتغال کی‌روش معتقد بود که رونالدو به خاطر خطا روی پورعلی‌گنجی باید اخراج شود، ولی داور پس از بازبینی به کاپیتان حریف تنها یک کارت زرد داد. داور در آخرین ثانیه‌ها یک پنالتی مشکوک به نفع ایران اعلام کرد و این پنالتی در بازبینی هم تایید شد، ولی زمان برای زدن گل صعود خیلی کم بود.

VAR در فوتبال ایران؛ از ادعا تا اجرایی شدن (گزارش ویژه)

در آخرین بازی دوستانه ونزوئلا هم داور قطری برای تیم ملی پنالتی گرفت، ولی پس از بازبینی نظرش را تغییر داد تا کی‌روش با لبخند تلخی به این تصمیم واکنش نشان دهد.

حالا قرار است این فن‌آوری وارد لیگ برتر شود و فدراسیون امیدوار است این روش بخشی از تنش‌های مسابقات را کم کند، ولی سوال اینجاست که آیا ویدیو این بار به کمک فوتبال ایران می‌آید یا مثل جام جهانی ممکن است خاطره تلخی باقی بگذارد؟

بر خلاف لیگ‌های اروپایی که از یک سال قبل خبر ورود این تکنولوژی را اعلام کردند و مراحل آماده‌سازی را با حوصله انجام دادند، فدراسیون فوتبال با تصمیمی ناگهانی می‌خواهد این سیستم را از نیم‌فصل دوم اجرا کند.

«بازبینی ویدیویی» در جام جهانی روسیه اجرا شد و هرچند نواقصی داشت مهر تایید گرفت. بوندس‌لیگا و سری A حتی پیش از جام جهانی سراغ آن رفته بودند، لیگ فرانسه از فصل جدید این سیستم را اجرا کرده و لیگ انگلیس و اسپانیا هم از شروع فصل آینده آن را عملی می‌کنند.

هرکدام از این لیگ‌ها برای پیاده کردن زیرساخت‌ها و مراحل آموزشی حدود یک سال زمان اختصاص دادند، با وجود این در شروع کار مشکلات و سوءتفاهماتی به‌وجود آمد. در این شرایط تعجیل فدراسیون و سازمان لیگ برای اجرای این روش دلایل زیادی برای خوش‌بینی بابت موفقیت آن نمی‌گذارد. همچنین باید اضافه کرد که فوتبال ایران از نظر زیرساخت‌های فنی نسبت به همتایان اروپایی شرایط خوبی ندارد. کیفیت تصویربرداری مسابقات در برخی از شهرستان‌ها خیلی خوب نیست و برای اضافه کردن دوربین‌ها بودجه‌ای لازم است که معلوم نیست از کجا باید تامین شود، چرا که همین حالا هم بدنه فوتبال و تلویزیون اختلاف عمیقی برای حق پخش دارند.

در کنار بحث فنی و مالی، استفاده از بازبینی ویدیویی فرهنگ جدیدی را وارد فوتبال می‌کند که احتمال می‌رود تیم‌ها و تماشاگران برای آن آماده نباشند. اعتراضات شدید بازیکنان و مربیان که همین حالا هم در اکثر بازی‌ها دیده می‌شود، ممکن است فضای ورزشگاه را متشنج کند و روی رای داور هنگام بازبینی تاثیر بگذارد، ولی اگر شروع این روش به فصل بعد موکول شود، زمان کافی برای توجیه تیم‌ها وجود خواهد داشت.

تصمیم فدراسیون برای به روز شدن و عقب نماندن از جریان روز فوتبال دنیا نگاه مثبتی است، ولی استفاده از این سیستم حساسیت‌هایی دارد و اجرای ناقصش می‌تواند دردسرهای تازه‌ای به‌وجود آورد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز