خبرگزاری کار ایران

خروجی عجیب نشست سئول

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون
کد خبر : ۶۹۹۴۸۱

تضاد قوانین فیفا با قوانین داخلی کشورمان در صورت عدم همکاری مسئولان فدراسیون در حال تبدیل شدن به بحران ملی است.

به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، روز دوشنبه نشستی برای بررسی وضعیت فدراسیون فوتبال و بازنشستگی رئیس و اعضای هیات رئیسه فدراسیون برگزار شد و برخلاف تصورات گره‌گشا نبود.

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

1-  انتظار می‌رفت رییس فدراسیون فوتبال و اعضای بازنشسته هیات رییسه با احترام به قانون بازنشستگی که در تمام ارگان‌ها اجرا می‌شود تصمیم به کناره‌گیری بگیرند، ولی جلسه دیروز هیات رییسه خروجی عجیبی داشت و مدیران فدراسیون توپ را به زمین وزارت ورزش انداختند.

نشست هیات رییسه فدراسیون فوتبال روز گذشته با حضور مهدی تاج، علی کفاشیان، محمود اسلامیان، محمود شیعی، حیدر بهاروند، عبدالکاظم طالقانی، فریدون اصفهانیان، دکتر لیلا صوفی زاده، هدایت ممبینی و محمدرضا ساکت برگزار شد.

در گزارشی که سایت فدراسیون فوتبال از این نشست منتشر کرده، آمده است: «موضوع قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال با اشاره به ارسال دو نامه قبلی به وزیر محترم ورزش و جوانان مبنی بر ادامه فعالیت هیات رییسه فدراسیون بار دیگر ضمن تاکید بر رعایت قانون و اولویت بودن آن تصریح کردند در انتظار اعلام نظر وزیر محترم ورزش و جوانان جهت ادامه فعالیت خود هستند تا طبق نظر وزیر ورزش عمل گردد.»

همه می‌دانند که درخواست وزیر ورزش برای استعفای مدیران فدراسیون از سوی فیفا به‌عنوان دخالت دولتی تلقی خواهد شد و در آستانه جام ملت‌های آسیا می‌تواند به قیمت تعلیق فدراسیون و کنار گذاشتن تیم ملی تمام شود. در واقع قرائت دیگر خروجی این نشست این است که هیات رییسه خواهان مقاومت در برابر قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان است و این اعضا مصمم‌اند با سوءاستفاده از اهرم فیفا صندلی‌های‌شان را حفظ کنند. اصرار به ماندن تاج و سایر مدیران بازنشسته فدراسیون به معنی این خواهد بود که آنها فوتبال را گروگان گرفته‌اند و قصد خداحافظی را ندارند.

 

تاج با ماده 60 می‌ماند

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

2-  نمایندگان سازمان بازرسی از چهارشنبه 14 آذرماه در فدراسیون‌های ورزشی مستقر می‌شوند تا از فعالیت‌ بازنشستگان در پست‌های مدیریتی جلوگیری کنند. چیزی به آخرین مهلت تعیین شده برای استعفای بازنشستگان باقی نمانده، بازنشستگان زیادی در مناصب مهم دولتی و استانداری‌ها استعفا داده و رفته‌اند اما رفتن مهدی تاج از فدراسیون فوتبال همچنان مبهم‌ترین موضوعی است که در اجرای این قانون وجود دارد. کشمکش‌ها بر سر رفتن یا ماندن او به اینجا رسیده بود که مسوولان با استفاده از ماده 60 قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران، با ماندن تاج در سمت ریاست فدراسیون فوتبال موافقت کردند. متن ماده 60 قانون این بود: «دستگاه‌های موضوع ماده (۲) این قانون مکلفند حسب درخواست جانبازان و آزادگانی که قبل از تصویب این قانون در خدمت دستگاه بوده و قطع همکاری نموده‌اند صرفاً برای یک بار نسبت به اعاده به خدمت آنان اقدام نمایند. تبصره ـ افرادی که به موجب رأی صادره از مراجع قضایی یا هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری و یا سایر مراجع قانونی مربوط به دلیل محکومیت از کار بر کنار شده‌اند مشمول این ماده نخواهند بود.» بر اساس همین ماده اگر ایثارگری، مطابق با شرایط تعیین شده در قانون، زودتر از موعد قانونی خود را بازنشسته کرده باشد، به خواست رییس مجموعه‌اش می‌تواند به کار بازگردد. تاج هم مشمول این قانون می‌شد. هم شرایط ایثارگری را داشت و هم زودتر از موعد خود را بازنشسته کرده بود. تازه مثل فرجی، رییس فدراسیون کاراته هم نبود که پیش از این از تسهیلات ایثارگری‌اش استفاده کرده باشد و به همین خاطر همه چیز برای استفاده او از این ماده قانون مهیا است. اما بازنشسته‌های هیات رییسه باید بروند که به بررسی آنها پرداخته‌ایم.

 

مروری بر وضعیت اعضای هیات رییسه

همه جنجال‌های اخیر بر سر ماندن یا رفتن 10 نفری است که اسامی آنها را در زیر می‌بینید. آنها که بازنشسته هستند، منتقد قانون و آنها که نیستند موافق قانون. بد نیست وضعیت هر یک از آنها را مرور کنیم.

 

علی کفاشیان، نایب رییس اول:

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

3- علی کفاشیان، نایب رییس اول: اسفند 1390 و پس از انتخاب به‌عنوان رییس فدراسیون فوتبال از سوی سازمان بازرسی کل کشور، بازنشسته اعلام شد اما دولت وقت در 16 فروردین 1391 مجوز ادامه فعالیت کفاشیان –علی‌رغم بازنشسته بودن- را صادر کرد تا او بتواند به‌عنوان رییس فدراسیون فوتبال ایران فعالیت کند.

 7 سال از آن روز می‌گذرد و سال‌هاست مهلت او تمام شده اما کفاشیان همچنان علی‌رغم بازنشستگی نایب رییس اول فدراسیون فوتبال است و زمزمه‌هایی هست که اگر تاج بماند، او هم به فعالیتش ادامه خواهد داد. چگونگی‌اش را اما نمی‌دانیم!

 

مهدی تاج، رییس فدراسیون:

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

4- مهدی تاج، رییس فدراسیون: بعد از مطرح شدن اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، بحث جانبازی‌اش جنجالی شد.

 مدعی شده بود که درصد جانبازی‌اش بالای 50 درصد است و مشمول قانون نمی‌شود، اما بعد مجبور شد حرفش را تغییر دهد و با تاکید بر غیردولتی بودن فدراسیون فوتبال، این قانون را در فدراسیون قابل اجرا نداند.

 در نهایت هم با استفاده از ماده 60 قانون جامع خدمت‌رسانی به ایثارگران توانست مشکل خود را حل کند.

هنوز اما وضعیت او تا اعلام رسمی نامشخص است.

 

لیلا صوفی‌زاده:

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

5-نایب رییس فدراسیون در امور بانوان: بازنشسته نبودن او و حمایتش از اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، خواه ناخواه او را از دایره رفقای تاج و کفاشیان خارج می‌کند. ضمن اینکه علی‌رغم حضور فریده شجاعی نتوانسته مردان هیأت رییسه را با خود همراه کند و طرفداران زیادی ندارد. او گفته بود همه می‌دانند قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان یک مصوبه است و هرچه باشد اجرا خواهد شد. حالا هم در وصف مخالفت دیگر اعضا با او همین بس که در صورت رفتن تاج، هیچ یک از اعضا با سرپرستی موقتش موافقت نکرده‌اند.

 

محمود اسلامیان، مشاور عالی:

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

6- محمود اسلامیان، مشاور عالی: او هم بازنشسته است، اما در دایره دوستان نزدیک تاج و کفاشیان.

 همان راهی که تاج و کفاشیان را تا بعد از جام ملت‌ها یا حتی تا پایان دوره ریاست، ابقا کند، او را هم ابقا خواهد کرد.

 ضمن اینکه حتی اگر تاج محکوم به رفتن باشد، باز هم تصمیم بر این است که در مجمع ویژه، او به‌عنوان سرپرست موقت انتخاب شود و تا زمان برگزاری مجمع انتخاباتی، هدایت فدراسیون فوتبال را در دست بگیرد.

 

محمدرضا ساکت، دبیر کل

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

7- محمدرضا ساکت، دبیر کل: ساکت‌ترین عضو هیأت رییسه فدراسیون است از زمانی که بحث‌ و جدل‌ها درباره اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مطرح شده. او بدون شک رفتنی است. حتی راهکارهایی که برای کاهش حقوق اعضای هیأت رییسه به یک‌سوم دریافتی فعلی و پاره‌وقت اعلام کردن شغل آنها مطرح شده بود هم شامل حال دبیر کل نمی‌شد و او محکوم به رفتن بود.

 

فریدون اصفهانیان، عضو هیأت رییسه:

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

8- فریدون اصفهانیان، عضو هیأت رییسه: حتی اگر بحث بازنشستگی هم مطرح نبود، اینقدر انتقاد به عملکرد فریدون اصفهانیان مطرح می‌شود که برای رفتنش کافی بود.

 با این حال اما اصفهانیان هم به پیروی از باقی بازنشستگان بحث غیردولتی بودن فدراسیون فوتبال را مطرح کرده است و اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان را قبول ندارد.

 

حیدر بهاروند، رییس سازمان لیگ

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

9- حیدر بهاروند، رییس سازمان لیگ: او هم بازنشسته است و قابل پیش‌بینی بود که از همان ابتدا به حمایت از تاج بپردازد و از اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان انتقاد کند.

 او علناً فدراسیون را بی‌نیاز از پیروی از قانون دانسته و گفته بود فدراسیون فوتبال تابع اساسنامه مربوط به خود است.

 این اساسنامه که به تصویب فیفا رسیده، فدراسیون را یک نهاد غیردولتی معرفی می‌کند.

 

عبدالکاظم طالقانی، عضو هیأت رییسه:

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

10- عبدالکاظم طالقانی، عضو هیأت رییسه: او در یکی از معدود اظهار نظرهایش به‌طور شفاف گفته است در فدراسیون غیردولتی فعالیت می‌کند و استعفا نمی‌دهد.

تاکید هم کرده که اگر وزارت ورزش می‌گوید ما دولتی هستیم، خودش جواب دبیر کل فیفا را بدهد. البته بعدتر کمی موضع منعطف‌تری به خود گرفت و گفت با استناد به پاره‌وقت بودن، اعضای هیات رییسه می‌توانند فعالیت خود را ادامه دهند.

محمود شیعی، عضو هیأت رییسه:

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

11- محمود شیعی، عضو هیأت رییسه: یکی از اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال که البته بازنشسته نیست و مدیریت باشگاه پیکان را بر عهده دارد. پیش‌تر در مورد نشست اعضای هیات رییسه گفته بود جمع‌بندی ما این است که به قانون احترام بگذاریم.

 

 

هدایت‌ا... ممبینی، عضو هیأت رییسه:

فوتبال، گروگان هیات رییسه فدراسیون

12- هدایت‌ا... ممبینی، عضو هیأت رییسه: او هم بازنشسته نیست و شاید به همین خاطر مثل شیعی و بر خلاف اعضای بازنشسته هیأت رییسه اصرار دارد که قانون، تمام و کمال اجرا شود. او گفته است قانون منع به‌کارگیری بازنشسته‌ها در فدراسیون فوتبال اجرایی می‌شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز