خادم: امیدی به حمایت نداریم/ جریاناتی موافق حضور کشتی در میادین جهانی نیستند/ 7 رویداد را حذف کردیم
رئیس فدراسیون کشتی درباره مسئال روز این رشته صحبت کرد.
به گزارش ایلنا و به نقل از برنامه رادیویی تهران ورزشی، رسول خادم درباره نحوه انتخاب تیمهای ملی کشتی برای حضور در مسابقات جهانی امسال و تغییراتی که در این مسیر صورت گرفته است، گفت: مطابق فرایند انتخابی تیمهای ملی در سال فنی جاری نسبت به سالهای قبل ضوابط متفاوتی داشتیم. از سال ۲۰۱۳ فرایند انتخابی در دستور کار فدراسیون قرار گفت موضوعی که در سالهای پیش از آن به صورت سلیقهای عمل میشد. بعد از سال ۲۰۱۳ به این نتیجه رسیدیم که انتخاب نفر اول کفایت نمیکند چرا که در سالهای قبل هم نفراتی داشتهایم که در رقابت داخلی اول میشدند، اما در سطح بینالمللی کیفیت لازم را نداشتند.
وی ادامه داد: به همین دلیل امسال از بین نفرات برتر هر وزن که کارنامه و عملکرد خارجی بهتری دارند و به کلاس جهانی نزدیکتر هستند و احساس میکنیم میتوانند عملکرد بهتری در مسابقات جهانی داشته باشند، اعزام خواهند شد. گرچه نفر برتر نسبت به بقیه اولویت دارد، اما اگر نتواند شایستگی خود را در میادین بینالمللی نشان دهد فرصت در اختیار نفرات بعدی قرار خواهد گرفت. در برخی اوزان کشتیگیران برتر عملکرد مناسبی نداشتند اما نفر سوم عملکرد بهتری در مقابله با حریفات خارجی داشته است که کادر فنی میتواند این فرد را چون در مسیر بهتری حرکت کرده است برای حضور در مسابقات جهانی به شورای فنی پیشنهاد دهد.
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: در برخی اوزان شرایط به گونهای است که حتی تا نفر سوم کشتیگیری که در حد کلاس جهانی باشد نداریم که کادر فنی میتواند با تشخیص خود، از نفراتی که در اوزان دیگر حضور دارند استفاده کنند تا حضور موفق و موثرتری در مسابقات جهانی داشته باشیم.
خادم درباره انتقاداتی که درباره فرصت دادن به برخی کشتیگیران مانند عبدولی با وجود عدم نظمپذیری صورت میگیرد، گفت: نمیخواهم مصداقی صحبت کنم، اما عبدولی در مسابقات انتخابی شرکت کرد که به دلیل بینظمی با محرومیت مواجه شد که بعد از سپری کردن بخشی از این محرومیت با توجه به ابراز ندامت، بخشیده شد. در این وزن کشتیگیران جوان خوبی داریم، اما متاسفانه در سالهای اخیر در رقابتهای بینالمللی کارنامه خوبی نداشتند از طرفی با توجه به کارنامه و سابقه روشن عبدولی، کادر فنی و شورای فنی تصمیم به برگزاری انتخابی درون اردویی گرفت. در این وزن شرایط متفاوتی داریم بعضاً کشتیگیرانی را داریم که نمیتوانند در دنیا با حریفان درجه یک مبارزه کنند که طبیعتاً کار فنی روی نفرات دوم و سوم متمرکز خواهد شد.
وی در خصوص برگزاری لیگ کشتی کلاسیک بانوان که با استقبال خوبی مواجه شد، عنوان کرد: این رشته تقریباً شبیه کشتی آزاد مردان است که البته با پوشش متفاوتتری برگزار میشود. استقبال از این رشته بسیار خوب بوده است و چندی پیش هم اولین مسابقات بینالمللی کشتی کلاسیک بانوان را در لبنان برگزار کردیم البته چون اولین دوره بود شاید سطح کیفی بالایی نداشت، اما کشورهایی شرکت کردند که تا به حال در کشتی زنان حضور نداشتند که شاید دلیل آن هم به دلیل شیوه پوشش بود که با این رشته این فرصت به آنها داده شد.
رئیس فدراسیون کشتی افزود: این نشان میدهد که در بخش بانوان از نظر فیزیکی و علاقهمندی پتانسیل خوبی داریم، از سویی دیگر با توجه به تبلیغات منفی که در سطح جهان درباره ورزش بانوان در ایران صورت میگیرد باید به گونهای رفتار کنیم که نشان دهیم با حضور ورزشکاران زن هیچ مشکلی نداریم. این شیوه به تصویب اتحادیه جهانی رسیده است و گام اول در تورنمنت لبنان برداشته شد که اگر موررد حمایت قرار گیرد بعد از کشتی بانوان که در حال حاضر در دنیا مرسوم است میتواند به عنوان شیوه دوم بانوان مطرح شود.
رسول خادم که با برنامه تهران ورزشی رادیو تهران گفتوگو میکرد در خصوص پرداخت سریع پاداش کشتیگیران در فاصله کمی بعد از اتمام مسابقات آنها گفت: خانواده کشتی از طبقه ضعیف جامعه هستند که داشتنها و نداشتنها را در کنار مردم احساس میکند. این پاداشها که عدد و رقم زیادی هم نیست در تأمین هزینههای خانوادههای کشتیگیرانی که با کارگری در عین دانشآموزی تلاش میکنند تأثیر زیادی دارد و حداقل چیزی است که با وجود محدودیت منابع مالی میتوانیم اهداء کنیم که خیلی هم از نظر روانی تأثیر مثبت دارد. برای المپیک ۲۰۲۴ همین نوجوانان و جوانانی که امسال قهرمان جهان شدند امید ما خواهند بود. پاداشی هم که اهداء میشود از طرف مردم است و ما فقط نقش برگزار کننده را داریم.
وی درباره مشکلاتی که در ماههای اخیر با توجه به افزایش نرخ ارز در اعزام تیمهای کشتی به وجود آمده است، گفت: بودجه اعزامها را براساس نرخ قبلی ارز بستیم، اما با شرایطی که در ماههای اخیر به وجود آمد برای اعزام تیمهای آزاد و فرنگی جوانان به مسابقات جهانی مجبور شدیم ۷ رویداد بینالمللی و تدارکاتی را حذف کنیم و با تهیه یوروی ۱۶ هزار تومانی از صرافیها تیمها را اعزام کردیم؛ یعنی چیزی معادل ۴ مسابقه جهانی برای ما هزینه داشت به همین دلیل اعزام تیمهای ما در مسابقات جهانی با مشکلات جدی مواجه شده است.
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: جریانهایی موافق حضور تیمهای ایرانی در مسابقات جهانی نیستند که با شرایط مالی و چند برابر شدن هزینهها شرایطی پیش آمد که جریانهایی به آن علاقهمند بودند بنابراین امیدی هم به حمایت از جایی نداریم. وقتی وزارت ورزش پیگیری میکند میگویند ورزش جزء اولویتهای دولت نیست مگر ورزش چند بخش دارد؟ در پیگیریهای بعدی وزارت ورزش اعلام میشود ارز ثانویه به فدراسیونها تعلق خواهد گرفت؛ ۱۵ روز است بانک مرکزی هنوز پاسخی به هیچکدام از فدراسیونهای ورزشی برای ارز ثانویه نداده است.
خادم با بیان اینکه مردم ما همانقدر که گرفتار دغدغههای معیشتی و غصه نان هستند نیازمند امید و نشاط اجتماعی نیز هستند، تصریح کرد: امروز تنها چند رشته ورزشی هستند که میتوانند با افتخار آفرینی در جامعه ایجاد غرور، امید و نشاط اجتماعی کنند، موضوع مهمی است که باید جزء اولویتهای دولت باشد. مگر دیگر چطور میتوان مردم را به زندگی امیدوار کرد، تنها چند رشته ورزشی هستند که توانایی ایستادن روی سکوهای قهرمانی جهان را دارند. اگر هم این رشتهها با این بیتوجهیها زمینگیر شوند تنها راه نشاط و امید اجتماعی جامعه را کور خواهیم کرد. نکته جالب اینجاست که مردم با وجود تمام مشکلات معیشتی نتایج ورزشکاران را دنبال میکنند چون تنها دلخوشی آنهاست. عدم اعزام تیمهای ورزشی ما شاید اغراض برخی جریانات را پوشش دهد، اما دلخوشی و امید را از مردم میگیرد.