خبرگزاری کار ایران

بازیکنان اسبق استقلال در غرفه ایلنا؛

موسوی: مربیگری در ایران نیازمند رابطه است/ مهدوی: برای مربیگری باید با دست‌های پشت پرده در ارتباط بود

دو بازیکن اسبق استقلال و تیم ملی معتقدند ورود به عرصه مربیگری در ایران مستلزم داشتن رابطه و زدوبند است.

علی موسوی و محمدرضا مهدوی بازیکنان اسبق تیم استقلال تهران با حضور در غرفه خبرگزاری ایلنا دقایقی را در خصوص وضعیت این روزهای استقلال و همچنین شرایط مربیگری در ایران با خبرنگار ورزشی ایلنا به گفت‌وگو نشستند.

در ابتدا علی موسوی مهاجم سال‌های نه چندان دور استقلال در خصوص وضعیت این تیم به خبرنگار ورزشی ایلنا گفت: نتایجی که استقلال به دست آورده است نشان می‌دهد که این تیم به ثبات نرسیده و حتی بردهای این تیم به زحمت و با اختلاف گل کم بوده است. استقلال برای تبدیل شدن برای یک تیم باصلابت نیاز به کار و زمان بیشتری دارد و فکر می‌کنم امسال نتواند به شرایط آرمانی برسد. استقلال پرصلابت را باید درسال‌های آینده مشاهده کرد.

در ادامه مهدوی مدافع سابق استقلال نیز در این خصوص گفت: استقلال بهترین و پرافتخارترین تیم ایران و آسیاست و به شما قول می‌دهم که در روزهای آینده خبرهای خوشی از این تیم به گوشتان برسد. اتفاقاتی در اوایل فصل برای استقلال افتاد که شرایط را برای این تیم سخت کرد. شکست برای تیمی که تازه تشکیل شده است دشوار و خارج شدن از شوک روحی روانی شکست، دشوارتر است.

وی افزود: خوشبختانه با اضافه شدن افراد با تجربه‌ای مانند نصراله عبداللهی ، بهتاش فریبا و منصورخان پورحیدری شرایط تیم از گذشته بهتر شد. استقلال از نظر مهره و کادر فنی شرایط خوبی دارد و با گذشت زمان به روزهای اوج خود باز می‌گردد.

در ادامه موسوی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه چرخه مربیگری در ایران بسیار کند و ورود به آن بسیار مشکل است چه زمانی قرار است به طور حرفه‌ای وارد عرصه مربیگری شوید، گفت: با بیشتر مربیان اسم و رسم دار دنیا کار کرده ام اما از گذشته تاکنون عادت نداشتم که دنبال مسائل پشت پرده و زد و بندهای رایج در فوتبال باشم. در حال حاضر برای مربیگری در فوتبال ایران توانایی ملاک نیست و برای ورود به این عرصه باید به جایی وصل باشیم.

وی افزود: مربی در ایران با یک تیم باشگاهی بدترین نتیجه را می‌گیرد اما سال بعد در کمال تعجب هدایت یک تیم دیگر را به او می‌سپارند. من معتقدم به غیر از چند مربی ایرانی باقی آنها باید دستیار سوم و چهارم یک مربی خارجی باشند و از آنها یاد بگیریم. برای رشد فوتبال باید مربیان خارجی را به ایران بیاوریم و از دانش و تجربه  آنها  استفاده کنیم به همین دلیل کشورهای حاشیه خلیج فارس که در سال‌های گذشته همیشه از ما شکست می‌خوردند به سرعت در حال پیشرفت هستند و ما از آنها عقب مانده‌ایم در مجموع با تمام  احترامی که به مربیان خارجی قائلم معتقدم بیشتر آنها فقط ژست و ادای مربیگری در کنار زمین را بلدند و چیز زیادی از این حرفه نمی‌دانند.

مهدوی هم در پاسخ به سوال بالا گفت: بعد از خداحافظی از فوتبال چندسالی می‌شود که در تمام کلاس‌های مربیگری شرکت و امسال هم مدرک پیشرفته مربیگری را دریافت می‌کنم. چند سالی هم در تیم نیروی زمینی دستیار آقای روزبهانی بودم. دو سالی نیز در  کنار فرهاد کاظمی مشغول مربیگری بودم. باید بگویم که با این رزومه تجربه‌های زیادی کسب کردم اما باید در تایید صحبت‌های علی موسوی باید بگویم که برای مربیگری در ایران باید به جایی وصل و با دست‌های پشت پرده در ارتباط باشید.

وی ادامه داد: من و علی تمام مدارک و مدارج فوتبال را به طور کامل کسب کردیم ، ما بازیکنان بزرگ استقلال وپرسپولیس بودیم، سال‌ها در تیم ملی بازی کردیم هر دو سابقه بازی در تیم های بزرگ اروپایی را داریم و تجربه های زیادی کنار مربیان بزرگ دنیا کسب کردیم. سوال اینجاست اگر من و علی به دنبال مدرک مربیگری نمی‌رفتیم ایاکسی از ما یاد می‌کرد متاسفانه عدم آگاهی مسئولان فوتبال است که ما و امسال ما را به طور کل فراموش کردند و در حال حاضر من و علی هر دو در منزل مشغول بچه داری هستیم.

علی موسوی نیز با انتقاد دوباره از شرایط موجود ادامه داد: اگر سیستم مشخصی وجود داشت، من و مهدوی با اشتیاق در تیم های پایه مشغول  به کار می شدیم اما در ایران سیستم مشخصی برای کار با تیم های پایه وجود ندارد و ما تیم های پایه را به کسانی سپرده ایم که در طول عمر خود فوتبال بازی نکرده اند. فوتبال پایه را به غیرفوتبالی‌‌ها سپردیم و آنها هم برای سرگرمی خود و شاگردانشان به طور غیرعلمی به آموزش فوتبال مشغولند. با این وضعیت هیچ گاه نباید از فوتبال ایران انتظار پیشرفت داشت.

کد خبر : ۴۲۶۳۸۷