سجادی: تلاش میکنیم کاروان پاکی را به المپیک بفرستیم/ اتفاقات سنگین وزن تیم ملی کشتی آزاد طبیعی بود
به همه فدراسیون بودجه و اعتبار مشخصی دادیم و تلاش کردیم مشکلات مالی آنها را رفع کنیم البته بعضی از فدراسیونها هستند که بدهیهای زیادی دارند و اعتباری را که به آنها دادهایم صرف بدهیهایشان کردند.
نشست خبری نصرالله سجادی صبح امروز (سهشنبه) در هتل آکادمی فوتبال به میزبانی فدراسیون والیبال آغاز شد. وی در ابتدای صحبتهای خود اظهار داشت: ایران از سال 1968 در رشتههای المپیک حضور داشته و با این دوره که المپیک 2016 ریو است در مجموع 18 دوره میشود که ایران در 16 دوره حضور داشتهاند در تمام المپیکها کسب مدال کردیم فراز نشیبهای زیادی داشتیم به طور متوسط در هر دوره 40 نفر از ایران در المپیک حضور داشتند. این دوره با کسب 63 سهمیه المپیک رکورد زدیم در 205 کشور جهان کمیته ملی المپیک وجود دارد و مسابقات زیادی برگزار میشود حضور در المپیک برای یک ورزشکار افتخار محسوب میشود و کسب سهمیه موفقیت برای هر کشور است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان افزود: از سال 1394 به طور جدی با تفاهمنامهای که با فدراسیونها داشتیم برنامه آمادگی برای المپیک را دنبال کردیم تقریبا از سال 1393 استارت زدیم و تا پایان این ماه هم برای کسب سهمیه ادامه میدهیم. از طرف وزارت ورزش هم نظارت روی برنامههای تمرینی و آمادهسازی فدراسیونها وجود داشته یکی از مواردی که ما روی آن حساس بودیم بحث مبارزه با دوپینگ بوده است نمونهگیریهای زیادی انجام دادیم و تلاش میکنیم کاروان پاکی را به المپیک بفرستیم. نمونهها به آزمایشگاه کلن فرستاده شد و نتایج آن دقیق است.
وی ادامه داد: به همه فدراسیون بودجه و اعتبار مشخصی دادیم و تلاش کردیم مشکلات مالی آنها را رفع کنیم البته بعضی از فدراسیونها هستند که بدهیهای زیادی دارند و اعتباری را که به آنها دادهایم صرف بدهیهایشان کردند. یکی از برنامههایی که برای سال 95 در دستور کار داریم برنامه استعدادیابی است که به طور جدی برای آن برنامهریزی کردهایم 10 میلیارد تومان برای استعدادیابی به هر فدراسیونی که در صدد انجام این برنامهها برآید پرداخت میکنیم و همه فدراسیونها نیز موظف هستند 10 درصد از بودجه سالیانه خود را صرف استعدادیابی بکنند که در مجموع 20 میلیارد تومان میشود. یکی دیگر از برنامههایی که برای استعدادیابی انجام دادهایم ایجاد کانون استعدادیابی است که بخش خصوصی را در این امر مشارکت میدهد.
وی همچنین گفت: برای بعد از المپیک برنامه استخدام قهرمانان و مدالآوران را داریم که در سازمانها و دستگاههای دولتی استخدام شوند که برای برنامه آینده آنان نیز کارآمد باشد و البته 120 میلیون تومان به مدالآوران طلا و 90 میلیون تومان به افرادی که مدال نقره گرفتند و 70 میلیون تومان به افرادی که مدال برنز گرفتند هدیه میدهیم.
سجادی با اشاره به مسئله دوپینگ گفت: ما موضوع کنترل دوپینگ را به صورت جدی پیگیری کردیم. در همین راستا سایت نادو فعال بوده و تلاش کردیم نمونهگیری بیشتری داشته باشیم. در واقع تلاش ما بر آن بوده که یک کاروان پاک از ایران در المپیک شرکت کند. بر همین اساس به صورت مستمر و هر ماه یک بار با فدراسیونها جلساتی را برگزار کردیم ضمن اینکه همه نمونههای کنترل دوپینگ به آزمایشگاه کلن در آلمان فرستاده شده و ما هیچ دخل و تصرفی در این خصوص نداشتیم.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان درباره اعتبارات فدراسیونهای المپیکی خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم در این بخش افزایش داشته باشیم و در واقع حتی بیشتر کمک کنیم. تلاش ما بر آن بوده که فدراسیونها مشکل مالی نداشته باشند شاید فقط یکی دو فدراسیون برنامههای دیگری دارند و البته بدهی زیادی نیز دارند.
وی ادامه داد: ما همچنین کاری که در بودجه سالهای 93، 94 و 95 انجام دادیم این بود که از فدراسیونها خواستیم به اندازه پولی که از ما میگیرند درآمدزایی داشته باشند. در سال 94، 80 درصد این مسئله محقق شد. در سال 95 نیز قرار است 100 میلیارد تومان برای 38 فدراسیون در حوزه قهرمانی اختصاص یابد که تعهدی که آنها کردهاند این بوده که 132 میلیارد تومان درآمدزایی داشته باشند.
سجادی افزود: تلاش ما بر این بوده که فدراسیونها بتوانند از اسپانسرها بیشتر استفاده کنند و همچنین کارگاه آموزشی بازاریابی برای فدراسیونها برگزار کردهایم که نتایج خوبی هم کسب شده است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: کار دیگری که ما به صورت جدی به آن پرداختیم، استعدادیابی بوده است. دستورالعمل کانونهای استعدادیابی به فدراسیونها ابلاغ شده تا مشارکت بخش خصوصی را هم در این زمینه داشته باشیم. به این ترتیب افراد واجد شرایط در بخش خصوصی هم میتوانند در توسعه این امر دخیل باشند. وزارت ورزش 10 میلیارد تومان در این مورد کمک کرده و فدراسیونها هم موظفند 10 درصد بودجه خود را به استعدادیابی اختصاص دهند، یعنی 20 میلیارد تومان در سال جاری به امر استعدادیابی اختصاص خواهد یافت که برای شروع خوب است.
وی در مورد پاداش المپیکیها گفت: ما علاوه بر سکههایی که برای المپیکیها در نظر گرفته بودیم با موافقت وزارت مسکن برای مدالآوران طلا، 120 میلیون، نقره 90 میلیون و برنز 70 میلیون تسهیلات نقدی در نظر گرفتهایم. همچنین استخدام قهرمانان المپیکی هم به تصویب هیئت دولت رسید که به نظرم این مورد از پاداشها خیلی بهتر است چون آینده ورزشکار به این شکل تامین خواهد شد.
سجادی با اشاره به مسابقات انتخابی سنگینوزن کشتی تصریح کرد: اتفاقاتی که در سنگین وزن افتاد بسیار طبیعی بود و به هر دو کشتیگیر قبل از آن اعلام شده بود که باید در مسابقه خارجی شرکت کنند و سپس شورای فنی در مورد آنها تصمیمگیری کند. این کار به صورت دقیق انجام و پاسخ آن هم به نمایندگان مجلس ارسال شد. علیرضا رضایی نیز به عنوان سخنگو همچنان در فدراسیون کشتی مشغول به کار است و استعفای او مورد موافقت قرار نگرفت.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر بازدید یکسان از اردوهای کشتی آزاد و فرنگی به طعنه گفت: از هر دو اردوی آزاد و فرنگی به صورت یکسان بازدید شده و من هم از شما سپاسگزارم که در آستانه المپیک چنین بحثهایی را مطرح میکنید.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیونهای المپیکی بابت عملکردشان در این بازیها پاسخگو خواهند بود یا خیر، گفت: نتایج ارزیابی میشود و اگر واقعا یک فرد مقصر باشد، برخورد لازم صورت خواهد گرفت اما باید به این نکته توجه کرد که حضور در المپیک حاصل کار یک مدت زمان بلند است و انشاءالله آن چیزی که توقع است مطرح شود. در این باره اگر مشکل خاصی باشد رسیدگی خواهد شد.
وی در بخش بعدی صحبتهای خود اعتبارات پیشبینی شده برای برخی از فدراسیونهای المپیکی در سال 95 را عنوان کرد و گفت: برای بوکس 2 میلیارد و 350 میلیون تومان، برای تکواندو 5.5 میلیارد تومان، تنیس روی میز 1.9 میلیارد تومان، قایقرانی 4.4 میلیارد تومان، تیراندازی 4.8 میلیارد تومان، تیر و کمان 2.08 میلیارد تومان، جودو 2.5 میلیارد تومان، دوچرخهسواری 2.6 میلیارد تومان، دوومیدانی 4.3 میلیارد تومان، شمشیربازی 1.6 میلیارد تومان، شنا 2.560 میلیارد تومان، کشتی 10.5 میلیارد تومان، والیبال 4.4 میلیارد تومان، فدراسیون جانبازان و معلولین 6.2 میلیارد تومان و وزنهبرداری 3.2 میلیارد تومان پیشبینی شده است.
سجادی درباره پولهای داده شده به این فدراسیونها گفت: تا امروز کشتی 3.2 میلیارد تومان گرفته و این مبلغ برای والیبال 1.150 میلیارد تومان، بوکس 700 میلیون، تکواندو 1.45 میلیارد، تنیس روی میز 750 میلیون، تیراندازی 1.4 میلیارد تومان، فدراسیون جاهنبازان 3.750 میلیارد، دوچرخهسوازی 700 میلیون، دوومیدانی 850 میلیون، شمشیربازی 600 میلیون و قایقرانی 850 میلیون تومان بوده است. باید به این نکته هم اشاره کنم ما تا هفته اول مرداد دو بار دیگر به فدراسیونها پول میدهیم، ضمن اینکه کمیته ملی المپیک هم به فدراسیونها پرداختهایی جداگانه دارد همچنین فدراسیونها از طریق درآمدزایی نیز پولهایی را دریافت میکنند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در ادامه با اشاره به تعداد سفرهایی که فدراسیونها در سال 94 انجام دادهاند، گفت: من به صورت نمونه چند فدراسیون را اعلام میکنم. برای مثال کشتی در سال 94، هزار و 223 نفر را به 36 کشور فرستاد. تا پایان خرداد 95، 247 کشتیگیر به 12 کشور دنیا اعزام شدهاند. تکواندو 683 نفر را در 59 سفر به 21 کشور فرستاده است و وزنهبرداری نیز در طی 15 سفر 156 ورزشکار را روانه 6 کشور کرده است. همه این آمارها به صورت دقیق و در همه ردههای سنی موجود است.
وی ادامه داد: در 3 ماهه اول سال 95، 71 مجوز شورای برونمرزی برای اعزام 996 ورزشکار به 61 کشور و برای 14 رشته المپیکی ما صادر شده است. همچنین در سال 94، 545 مجوز شورای برونمرزی برای 14 رشته المپیکی و برای اعزام 5 هزار و 220 ورزشکار به 243 کشور صادر شده است.
سجادی به استخدام قهرمانان ورزشی در سازمانهای دولتی نیز اشاره کرد و گفت: از زمانی که من در وزارت ورزش شروع به کار کردم شروع به پرداخت پاداشهای عقبافتاده کردیم و تاکنون همه پاداشها به غیر از پاداشهای سال 94 را پرداخت کردهایم که به زودی آن نیز تقدیم ورزشکاران خواهد شد. همچنین قانون استخدام ورزشکاران مصوب هیئت دولت است و مثل یک قانون باید اجرا شود مگر اینکه در آینده آن را انجام ندهند که بعید است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: فدراسیونهایی که در المپیک عملکرد موفق و همچنین ناموفقی داشته باشند بعد از المپیک ریو مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
وی درباره آییننامه سرپرستی در فدراسیونهای ورزشی و در پاسخ به این سوال که چرا برخی از فدراسیونها همچنان بدون رئیس هستند و در بلاتکلیفی به سر میبرند، گفت: طبق آنچه که در اساسنامه آمده 2 ماه قبل از پایان دوره 4 ساله رئیس فدراسیون باید آگهی انتخاباتی مربوطه منتشر شود. برای مثال ما برای فدراسیون دوچرخهسواری همین کار را انجام دادیم. نزدیک به 15 روز کاری مدت ثبتنام طول میکشد که این تعداد با محاسبه روزهای تعطیل و همچنین جمعآوری کامل مدارک تقریبا یک ماه میشود. همچنین باید استعلام لازم نیز گرفته شود. ما سعیمان این بوده که ظرف یک هفته تا 10 روز سرپرست بگذاریم، پس تا به اینجا مشکلی نیست اما روسای یکی دو فدراسیون استعفا داده یا برکنار شدهاند که باید برای آنها سرپرست بگذاریم تا به ثبات برسند.
سجادی ادامه داد: من به شخصه روی فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند نظارت بیشتری دارم. ما حتی بازرسهای بیشتری را فعال کردهایم. به هر حال یکی دو رشته پس از المپیک انتخاباتشان برگزار میشود و تلاش ما بر آن بوده که انتخابات در دوره مقرر انجام شود.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سوال خبرنگاری، درباره اعتبارات فدراسیونهای المپیکی و اینکه برخی از آنها با وجود دریافت پول خوب نتوانستهاند سهمیه خوبی کسب کنند، گفت: بین ما با فدراسیونها یک تفاهمنامه که نزدیک به 8 صفحه است امضا میشود و هر پولی که پرداخت میکنیم، طبق آن اساسنامه است. یکی از تعهدات فدراسیونها این است که هر 3 ماه یک بار گزارش عملکرد بدهند و پرداخت پول 3 ماهه بعدی منوط به همین گزارش میشود. با توجه به شرایطی که ایجاد شده دیگر هیچ فدراسیونی پشت در اتاق من برای گرفتن پول نمیآید و آنها پس از واریز مبلغ به حساب فدراسیون میتوانند متوجه میزان آن شوند.
وی ادامه داد: البته ما در خصوص تعداد کم سهمیههای کسب شده به فدراسیونها تذکر لازم را میدهیم اما باید به این نکته اشاره کنم که پرداخت این پورهها به معنای صرف کسب سهمیه نیست در واقع 14 محور مشخص شده که باید این پول در آنها هزینه شود. هر فدراسیونی حداکثر 5 درصد میتواند در بخشی که نیاز دارد پول بیشتری خرج کند. اگر هم قرار باشد که پولش بخشهای دیگر در یک محور خاص رج شود این مسئله باید با وزارت ورزش هماهنگ شود. به هر حال سهمیه نیاوردن یک امر دیگر است و قطعا ما این موضوع را پیگیری میکنیم.
ادامه دارد...