روند خصوصیسازی ضعیف است
طهماسبی: حوزه ورزش به اصلاحات اساسی نیازمند است
یکی از کاندیدای مجلس دهم در رابطه با ورزش، توضیحاتی داد.
فرشید طهماسبی یکی از کاندیداهای ائتلاف تدبیر و توسعه که تخصص اصلی او در حوزه ورزش است به گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ورزشی ایلنا نشست.
طهماسبی که سمتهایی همچون ریاست شورای پژوهش اداره کل وزارت ورزش و جوانان، ریاست دانشکده تربیت بدنی دانشگاه رجایی و نیز نائبرئیس هیات فوتبال تهران و مدرک دکتری علوم ورزشی دارد.
شعار این کاندیدای مجلس دهم توجه ویژه و تخصصی به ورزش و توسعه فرهنگی برای توسعه اقتصادی و سیاسی است.
طهماسبی معتقد است که سیاسیون نباید باری بر دوش وزارت ورزش باشند و اگر به عنوان مکمل برای کمک به پیشرفت ورزش فعالیت کنند نه تنها خوب است بلکه لازم است.
وی با تاکید براینکه استفاده از ورزش برای جلب رای کاندیدها صحیح نیست، گفت: مشاور غلط و تصمیمات غلط برخی از سیاسیون در حوزه ورزش این امر را تخریب کرده است و بهترین راهکار برای اصلاح آن مدیریت با درایت و تخصص دانشآموختگان با تجربه در حوزه ورزش است من هم به این معتقدم که با اصلاح پایه وزیرساختهای ورزش به صورت اصولی و علمی میتوان ورزش را در سطح کلان رو به بهبودی گذاشت.
وی همچنین دوری و ترک ورزش را علت آسیبهای اجتماعی ایران دانست و گفت: باید ورزش همگانی و آموزشی به خصوص در مدارس و دانشگاهها مورد توجه قرار گیرد قانونگذاریها هم باید به صورتی باشد که به ارتقای ورزش کمک کند.
وی در پاسخ به این که ورزش حرفهای وقهرمانی روند مثبتی ندارد، گفت: در بعضی از رشتهها توقف پیشرفت داریم اما برای بهبود سطح کیفیت ورزش حرفهای وقهرمانی باید ابتدا ورزش همگانی و آموزشی اصلاح شود باید از کودکی روی فرزندانمان کار کنیم که ورزش را جزو نیازهای اصلی خود بدانند البته یکی دیگر از علل این روند نزولی بحث مالی و بودجهای است.
وی با تاکید بر لزوم شایستهسالاری و استفاده از متخصصین در امر ورزش گفت: مکانیزیم و ساختار ورزش ایران مریض است افراد دانشگاهی نباید مستقیما به ارکان تصمیمگیری وارد شوند زیرا تجربه لازم را ندارند.
وی درادامه به این نکته تاکید کرد که باید بخشی از کرسیهای مجلس به سمت سلامت محوری درورزش برود یعنی به حوزه سلامت و بهداشت توجه ویژه شود متاسفانه وزارت بهداشت توجه چندانی به این امر ندارد وبودجه حوزه پیشگیری و سلامت را کمتر از نیاز تعیین کردهاست که یکی از برنامههای من افزایش این بودجه است.
وی همچنین به ساختار و سیستم بیبرنامه ورزش در ایران اشاره کرد وگفت: باید برای پیشرفت این حوزه به سمت برنامه محور بودن ورزش برویم علت پیشرفت والیبال در ایران برنامهمحور بودن آن است.
وی سپس به موضوع فساددر ورزش و همچنین کمیسیون اصل 90 اشاره کرد وگفت: رفع فساد دو راه دارد ابتدا حل مشکلات و بحرانهای فعلی و سپس برنامهریزی برای آینده وحل ریشهای این موضوع.
این کاندیدای مجلس دهم در رابطه با لزوم خصوصیسازی در ورزش گفت: روند خصوصیسازی ضعیف است اما نباید روند سریعی پیش گرفت که خود میتواند مخرب باشد. چون در ساختار فعلی کمک دولت نیاز است البته بسیاری از مدیران ناکارآمد تحمل روند خصوصیسازی را ندارند زیرا به بهرهگیری زود بازده فکر میکنند.
او در ادامه در خصوص تاثیر برجام بر ورزش گفت: برجام میتواند از لحاظ اقتصادی کمک زیادی به ورزش کند. همچنین در دراز مدت میتواند باعث جذب سرمایه گذاریهای خارجی در ورزش شود.
طهماسبی در پایان با اشاره به لزوم بهبود سطح کیفی ورزش بانوان گفت: یکی از تاکیدات من به ورزش زنان است حتی بعضا ورزش بانوان از ورزش آقایان مهمتر است تا وقتی که مادر و همسر سالم نباشد فرزند سالم نمیتوانیم داشته باشیم. فرزند در بستر مادر رشد میکند باید ورزش ما ورزش خانواده محور باشد به عنوان مثال وقتی ورود به استادیوم برای بانوان و خانوادهها ممنوع است خانوادهها نمیتوانند در کنار هم به تشویق ورزش بپردازند اگر بعضی از استادیومها فضا و جو خوبی ندارند باید این فضا اصلاح شود و نه اینکه از ورود بانوان جلوگیری شود.