یک نماینده مجلس مطرح کرد:
پولفیفا نباید صرف بدهیهای سرخابیشود/ضرورت برنامهریزی برای پولهای بلوکه شده
رئیس کمیته فوتبال و فوتسال فراکسیون ورزش ضمن تاکید بر لزوم برنامه برای هزینه کرد پولهای بلوکه شده فوتبال تاکید کرد این پول نباید برای بدهی سرخابیها هزینه شود.
به گزارش ایلنا، سیدشریف حسینی در خصوص پولهای بلوکه شده فوتبال ایران که با لغو تحریمها به زودی پرداخت خواهد شد، گفت: فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) سالیانه 300 هزار دلار به هر کشور عضو پرداخت میکند. از طرفی باتوجه به درآمد 12 میلیارد دلاری که فیفا از هر جام جهانی دارد این پول را نیز بین کشورهای شرکت کننده تقسیم میکند اما ایران به دلیل تحریمهای بانکی در چند سال اخیر این مبالغ را دریافت نکرده و اکنون با لغو تحریمها سهم فوتبال ایران که جزو پولهای بلوکه شده است، پرداخت خواهد شد.
نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: اگر نگاه اینگونه باشد که با این پولها بدهیهای قبلی پرداخت شود توسعهای را در فوتبال ایران شاهد نخواهیم بود؛ بنابر این باید برای استفاده این مبالغ برنامه وجود داشته باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با خانه ملت اضافه کرد: وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال باید یک برنامه مدون و مشخص با نگاه توسعه ورزش برای این پولها درنظر گیرد و این نگاه به توسعه ورزش و به خصوص فوتبال در کشور مسئولان را مجاب میکند که بهترین و سریع ترین راه هزینهکرد پولها را در نظر گیرند.
این نماینده با اشاره به اینکه در فوتبال هزینههای مختلفی وجود دارد، گفت: اگر چه دستمزد بالای مربیهای بزرگی که برای هدایت تیمهای ملی به کشور میآیند یا هزینه در ردههای مختلف تیم ملی از جمله مواردی است که باید در نظر گرفته شود اما اگر قرار است فدراسیون زیرنظر وزارت ورزش این پولها را خرج کند نباید به باشگاهها اختصاص یابد.
وی تاکید کرد: چندی پیش وزیر ورزش اعلام کرده بدهیهای استقلال و پرسپولیس را پرداخت میکند در حالی که باید توجه داشت این وزارتخانه مسئولیتی در قبال پرداخت بدهیهای باشگاهها ندارد و آنها باید با درآمدزایی بدهیهای خود را پرداخت کنند؛ در واقع به پولهای بلوکه شده سهم فوتبال ایران نباید نگاه این چنینی داشت چرا که با این روند توسعه ورزش و فوتبال زمین میماند.
حسینی تصریح کرد: پولهای بلوکه شده باید صرف زیرساختهای ورزش و افزایش استادیومها و فضاهای ورزشی شود البته بحث بازیکنهای ردههای مختلف حتی ورزش همگانی٬حرفهای و قهرمانی نیز در فوتبال مطرح است که ضرورت برنامهریزی مدون قبل از دریافت این پول را ایجاب میکند.
رئیس کمیته فوتبال و فوتسال فراکسیون ورزش مجلس تاکید کرد: این پولها باید مولد شود نه هزینه؛ اگر این اتفاق بیفتد یعنی برای آینده سرمایهگذاری خواهد شد که چند برابر به برنامهریزی و درآمدزایی فوتبال کمک میکند و به دنبال آن در چندسال آینده نیز بدهیها پرداخت و زیرساختها هم از وضعیت حال حاضر خارج خواهد شد.