خبرگزاری کار ایران

مرثیه‌ای برای صنعت نفت؛ برزیل ایران سقوط کرد

مرثیه‌ای برای صنعت نفت؛ برزیل ایران سقوط کرد
کد خبر : ۱۴۸۷۵۱۷

هفته بیست و نهم رقابت‌های لیگ برتر تلخ‌ترین هفته برای فوتبال آبادان بود، جایی که دیگر رنگی از معجزه دیده نمی‌شد.

به گزارش ایلنا، تیم فوتبال صنعت نفت آبادان شب گذشته در چارچوب دیدارهای هفته بیست‌ونهم لیگ برتر در اصفهان با نتیجه 2 بر یک مقابل ذوب‌آهن اصفهان شکست خورد، با این نتیجه شاگردان فراز کمالوند 21 امتیازی باقی ماندند و با ایستادن در رتبه شانزدهم جدول، در فاصله یک هفته تا پایان لیگ سقوط‌شان به لیگ دسته اول قطعی شد و آبادانی‌ها پس از هشت فصل حضور در لیگ برتر، باید فصل آینده در لیگ یک حضور داشته باشند.

نفتی‌های آبادان از سال 95 که موفق به صعود به لیگ برتر شدند، در حضور هشت ساله‌شان در لیگ برتر، لحظاتی پر از دلهره و استرس را برای هواداران خود رقم زدند. نفتی‌ها در این مدت، با تمام مشکلات مالی که روبه‌رو بودند، تنها در دو دوره لیگ برتر در پایان مسابقات کارشان با آسودگی خاطر هواداران خاتمه یافت. در سال‌هایی که هدایت آبادانی‌ها برعهده فراز کمالوند و علیرضا منصوریان بود، صنعت نفت کارش را با قرار گرفتن در میانه جدول به اتمام رساند.

اگر بخواهیم دلیل این سقوط را پیگیر شویم، به یک مصوبه قانونی برمی‌خوریم. در سال 98، بیژن زنگنه وزیر وقت نفت، در ابلاغیه‌ای جدید به بخش‌های مختلف وزارت نفت، اعلام کرد که مالکیت، مدیریت و کمک مالی به باشگاه‌های حرفه‌ای توسط شرکت‌های تابعه صنعت نفت به صورت مستقیم و غیرمستقیم ممنوع است و از آن تاریخ تیم‌های پارس جنوبی، نفت مسجدسلیمان و صنعت نفت آبادان که به تناوب در لیگ برتر حضور داشتند در سراشیبی سقوط قرار گرفتند. با این شرایط در دو سال گذشته، صنعت نفت آبادان بیش از هر تیم دیگری در قعر جدول حضور داشت و فصل گذشته هم در آخرین هفته با معجزه توانست در لیگ برتر باقی بماند، اما در این فصل دیگر خبری از معجزه نبود و آخرین بازمانده نفتی‌ها هم به لیگ دسته اول سقوط کرد تا موجی از اندوه و غم شهر آبادان را فرا بگیرد.

با نگاهی به شرایط صنعت نفت و بررسی اوضاع این تیم در سال‌های گذشته، نمی‌توانیم مشکلات مالی را تنها دلیل سقوط آبادانی‌ها بدانیم. اگر تنها دو فصل گذشته این تیم را مدنظر قرار دهیم، بعد از علی عیسی‌زاده، این باشگاه در دو فصل گذشته سه مدیرعامل را به خود دید و تغییرات متوالی مدیریتی نمکی بر زخم‌های متعدد تیم صنعت نفت بود. علاوه بر حضور سه مدیرعامل، جابه‌جایی‌ در کادر فنی این تیم هم بیش از هر تیم دیگری در فوتبال ایران بود.

رضا پرکاس، فیروز کریمی، ادسون تاوارس، عبدالله ویسی (در دو مقطع لیگ‌های بیست‌ودوم و بیست‌وسوم)، سهراب بختیاری‌زاده و فراز کمالوند هدایت این تیم را برعهده داشتند. علاوه بر این نبود منابع مالی موردنیاز، باعث شد تا این باشگاه اقدام به خرید بازیکنان بی‌کیفیت کند تا دست کادر فنی زردپوشان در شرایط بحرانی بیش از پیش خالی بماند. این شرایط نشان می‌دهد که عدم ثبات در مدیریت و تیم بیش از مشکلات مالی زمینه سقوط برزیلی‌های لیگ را فراهم کرد تا پس از یک سال، غم و اندوه جایگزین هلهله و شادی در آبادان شود. حال باید منتظر بمانیم که صنعت نفت چه آینده‌ای در لیگ دسته اول خواهد داشت و می‌توانیم دوباره این تیم دوست‌داشتنی را در لیگ برتر ببینیم یا خیر.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز