نشست رضا درویش با رییس سازمان خصوصی سازی؛ ارزش هر سهم پرسپولیس، 458 تومان!
امروز نشستی بین مدیرعامل پرسپولیس، رییس سازمان خصوصی سازی و مدیرعامل فرابورس ایران برگزار شد.
به گزارش ایلنا و به نقل از رسانه رسمی باشگاه پرسپولیس و سایت فرابورس ایران، نشست بررسی وضعیت شرکتهای پرسپولیس و استقلال برای ورود به بازار سرمایه با حضور رییس سازمان خصوصیسازی و مدیرعامل فرابورس ایران بعدازظهر یکشنبه اول اسفند در فرابورس برگزار شد.
در ابتدای این نشست حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصیسازی و معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه بعد از حذف دو باشگاه از AFC، مسیر خصوصیسازی این دو باشگاه سرعت گرفت، گفت: بازار سرمایه موتور محرک اقتصاد کشور است و ذات آن نقدشوندگی است و امید است به زودی به جایگاه واقعی خودش در اقتصاد برسد، این مهم محقق نمیشود مگر اینکه بخش واقعی اقتصاد کشور خصوصی شود.
وی با اشاره به اینکه دو باشگاه پرسپولیس و استقلال تضمین تقاضایی دارند که شاید در هیچ جای دنیا شاید مشابه آن نباشد، گفت: افشای صورتهای مالی و بندهای حسابرسی، این الزام برای شفافسازی سالهای گذشته را ایجاد میکند.
قربانزاده به حل بسیار آسان و سریع بخش قابل توجهی از مشکلات این باشگاهها اشاره کرد و گفت: این موضوع نشان داد که تا امروز کسی به صورت جدی پیگیر رفع مشکلات این دو باشگاه نبوده است. به عنوان نمونه مالیات قابل بخشش این باشگاهها است که پیش از این انجام نشده بود.
رییس سازمان خصوصیسازی درمان درد مشکلات این باشگاهها را شفافیت و انضباط مالی دانست که با ورود به بازار سرمایه اتفاق خواهد افتاد و اظهار داشت: باشگاهها شنبه در سازمان بورس ثبت شدند و بهزودی در فرابورس هم درج خواهند شد.
وی ادامه داد: ارزش واقعی این دو باشگاه برند آنها است و دارایی اصلی آنها دارایی نامشهود است که بر اساس آن هم ارزشگذاری انجام شده است.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با تاکید بر اینکه وظیفه سازمان خصوصیسازی اصلاح صورتهای مالی است و مراقبت از قیمت سهام هم بعد از عرضه اولیه خواهد بود، گفت: همچنین پیش از عرضه اولیه درباره واگذاری بلوکی و مدیریتی این دو باشگاه نیز مذاکرات انجام و سال آینده اجرایی میشود.
حسین قربان زاده رییس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به برخی چالشها در مورد واگذاری پرسپولیس و استقلال و این ادعا که این کار یک فرار از وضعیت این باشگاهها است عنوان کرد: واقعیت این است که ما با سرعت از سوءمدیریت سالهای گذشته فرار میکنیم. ما از کتمان و پنهان کاری و عدم شفافیت این باشگاهها فرار میکنیم.
وی ادامه داد: به من فشار میآوردند که صورتهای مالی پرسپولیس و استقلال منتشر نشود. افشای صورتهای مالی اولین شهادتین مسلمان بودن ما است. حالا دیگر راه برگشتی وجود ندارد. باشگاهها دیگر محتوم به بهرهوری و کارایی هستند. دیگر این بازار سرمایه هیأت مدیره را رها نخواهد کرد تا با دروازهبانی قرارداد چند میلیون یورویی ببندند که روی نیمکت بنشیند و پول هدر برود.
رضا درویش، مدیر عامل باشگاه پرسپولیس نیز در ادامه نشست به ایراد سخن پرداخته و گفت: پرسپولیس ثروت زیاد و طرفداران چند ده میلیونی دارد که هنوز نتوانسته از ظرفیتهایش استفاده کند، قطعاً بنگاه اقتصادی با این حجم بزرگ طرفدار و هوادار میتواند با قیمتهایی استثنایی در بازار سرمایه مورد استقبال قرار بگیرند.
رنجبر ارزشگذار پرسپولیس نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: مبنای ارزشگذاری بر اساس آئین نامه اجرایی شیوه قیمتگذاری بنگاهها و با استفاده از تخصص کارشناسان دادگستری بوده است.
وی در مورد ارزش باشگاه پرسپولیس گفت: ارزش روز داراییهای شرکت ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و بدهیها ۳۳۰ میلیارد تومان بوده است. بر همین اساس قیمت پایه سهام ۳ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان است.
این مقام مسئول افزود: ارزش برند پرسپولیس یک هزار و 984 میلیارد تومان و داراییهای ثابت آن یک هزار و صد میلیارد تومان است.
و اما بر اساس پیگیری صورت گرفته از سوی باشگاه در ارتباط با ارزشگذاری صورت گرفته برای هر سهم پرسپولیس، اعلام شد در جریان ارزش گذاری صورت گرفته، عدد 458 تومان برای هر سهم ارایه شده است.
میثم فدایی مدیرعامل فرابورس نیز در این جلسه عنوان کرد: میخواهیم سنگ بنای عرضه سهام پرسپولیس و استقلال، شفافیت دو باشگاه باشد. در بازار پایه از لحاظ قانونی هیچ شروطی نیاز نیست، اما ما حامی شفافیت این دو باشگاه هستیم و بر همین اساس نامهای به حالت توصیهای تنظیم و به باشگاهها اعلام کردیم. در این میان تعهداتی هم سازمان بورس گرفته که یکی اجرای حاکمیت شرکتی است و دیگری تقبل بدهیهایی که قبل از عرضه مبدا ایجاد و رقم آن مشخص است.
وی عنوان کرد: تنها بازاری که این دو باشگاه در آن امکان درج دارند بازار پایه است. طبق قانون احکام دائمی توسعه کشور هر شرکتی که سهامی عام شد باید شرکت بورس آن را ثبت کند. اکنون پرسش این است که افزایش سرمایه را چه کسی انجام دهد و بقیه فرایند مشخص است.
فدایی به دغدغه اهالی بازار سرمایه در خصوصی سازی این دو باشگاه اشاره کرد و گفت: در خصوص دغدغه فعالان بازار سرمایه در جلسات همه سناریوهای اغراق آمیز را آماده و بررسی کردیم، حتی برای خرد شدن بسیار زیاد سهام، رشد بالای قیمت و یا برعکس، کاهشی بودن قیمت سهم بررسیها انجام شده است. همچنین از هیأت عالی واگذاری درخواست شده تا منابعی برای مدیریت قیمت سهم در هر شرایطی مثلاً برای رشد بیش از حد یا کاهش ارزش تعیین شود.